Poljski voznik v Velenju napihal več kot dva promila

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Velenjski policisti so včeraj okoli poldneva na Šaleški cesti v Velenju obravnavali poljskega voznika tovornega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj več kot dve promili alkohola. Voznika so pridržali in ga privedli na Okrajno sodišče v Celju, kjer so mu izrekli 1.200 € globe in 18 kazenskih točk.

Dobro promilo alkohola v krvi je imel tudi voznik osebnega vozila, ki je danes nekaj čez polnoč zapeljal z vozišča v Topolšici in zdrsel po strmini ter se ustavil tik pred stanovanjsko hišo. Povzročitelj se je lažje poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče sledi obdolžilni predlog, zaradi kršitve odloka, ki prepoveduje gibanje v nočnem času, so mu policisti izdali še plačilni nalog.

Alkohol izjemno negativno vpliva na voznikovo zaznavanje, zaradi česar obstaja veliko večja verjetnost udeležbe v prometni nesreči. "Z višanjem stopnje alkohola v organizmu se močno poveča tudi verjetnost za povzročitev najhujših prometnih nesreč, v katerih zaradi pijanih voznikov umirajo nedolžni ljudje. Zato nikar ne vozite, če ste uživali alkohol," sporočajo iz PU Celje.

Komentiraj