Skupina INMATE s četrtim albumom napoveduje že drugi nastop na EMI!

Velenjčani INMATE so z novim albumom zaplavali v akustične in orkestralne vode, v katerih je čutiti tako pridih orientalskega vzhoda kot tudi skandinavskega severa. Slišati je, da so se člani popolnoma prepustili toku ustvarjanja tega, od dosedanjih zvočnih zapisov precej drugačnega albuma. Svežina vibrira skozi nove skladbe. 

V soboto, 22. 2. 2020, se bodo s skladbo SALT že drugič zapored predstavili na EMI 2020 oz. na že 25. izboru slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije.

Njihov nastop na EMI 2019:

Poleg novega albuma na radijske postaje pošiljajo tudi novo skladbo iz albuma: HOLD ON FOREVER ACOUSTIC LYRICS VIDEO (2019).

Novi album z naslovom A small measure of peace je novo in od prejšnjih izdaj precej drugačno poglavje v diskografiji skupine INMATE. Ideja za projekt je nastala čisto spontano, po lanskem nastopu na EMI, saj so želeli ustvariti nekaj popolnoma novega in neobičajnega in se na ta način, neobremenjeno s končnim rezultatom, lotili tudi snemanja. INMATE so vedno stremeli k drugačnosti in iskanju novih vplivov, zato so dokaj hitro našli skupni jezik s producentom Urošem Boršičem, ki je pripravil in izdelal aranžmaje vseh priredb. Priredili so pet skladb iz albuma Anarthas, ki je izšel v začetku lanskega leta. Producentu Urošu gre tudi zasluga, da sta dve skladbi Hold on forever ter Re-Cycle (Samsara) na albumu izšli v orkestralni izvedbi, za katero je poskrbel Rok Jurečič.

Stilsko bi skladbe lahko opredelili kot orkestralni unplugged, skladba Karmageddon ima tudi orientalski pridih. Setlisto petih priredb na koncu zaključuje skladba Atma, ki so jo predstavili na lanski EMI. 

A small measure of peace je tako popolnoma novo zvočno potovanje skupine, ki sicer ostaja metal bend, a v ta žanr odprtih glav in src spuščajo pridihe in navdihe časa, kraja in notranjih prepihov posameznih članov. Od njih lahko torej v nadaljnje pričakujemo še kaj nenavadnega.

Člani skupine:

Marko Duplišak – vokal
Andrej Bezjak – kitara
David Vodopivec –  session kitara
Miha Oblišar – bas kitara
Jure Grudnik – bobni

Skladbe na albumu:
•    HOLD ON FOREVER AC
•    RE-CYCLE (SAMSARA) AC
•    KARMAGEDDON AC
•    CORNERSTONE AC
•    DARE TO FAIL AC
•    ATMA (EMA 2019)

Ustvarjalci albuma:

Produkcija, mix, mastering, aranžmaji: UROŠ BORŠIČ
Glasba, besedila: INMATE
Orkestralna kompozicija za skladbi Hold on forever in RE-CYCLE (SAMASARA: ROK JUREČIČ
Grafično oblikovanje albuma: JURE GRUDNIK
Avtor fotografij: MARKO DUPLIŠAK

Komentiraj