Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 8. januar 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I, vodja policijskega okoliša.
FOTO: knmedia

ČETRTEK

V četrtek ob 14.25 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja grožnje. Pri zbiranju obvestil so ugotovili, da elementov kaznivega dejanja ni bilo, zato so na državno tožilstvo poslali poročilo.

Ob 17.29 so policisti v Šenbricu obravnavali še eno grožnjo. Tokrat so policisti ugotovili elemente kaznivega dejanja grožnje in na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

PETEK

V petek je mladoletnik v Šoštanju sprožil petardo, v času, ko so se v bližini nahajale tri učenke, ki na srečo niso bile poškodovane. Policisti so za mladoletnika napisali obdolžilni predlog in ga posredovali na pristojno sodišče.

Ob 8.47 je prodajalka iz trgovine na Šaleški cesti, obvestila policijo, da se je dan prej, zgodila tatvina. Policisti so od odgovorne osebe, zbrali obvestila in napisali zapisnik, sledi pa še zbiranje obvestil ter kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine.

Ob 9.10 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilja v družini v katerem so izrekli prepoved približevanja eni osebi.

Ob 10.27 so policisti ukrepali v trgovini v Šaleku, kjer so varnostniki pri tatvini zalotili osebo. Policisti so zbrali obvestila, zoper storilca pa bodo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 15.25 je občanka, na policijski postaji prijavila, da jo je udarila znana oseba. Policisti so po zbranih obvestilih zadevo odstopili v reševanje prekrškovnemu organu.

Ob 21.36 so policisti opravili ogled v stanovanjskem bloku v Šaleku, kjer so ugotovili, da je neznanec zakuril kavč na stopnišču v kletnih prostorih bloka. Požar, ki se je hitro razširil na lesena vrata in električne napeljave je naredil za okoli 5000€ materialne škode. Gasilci so požar pogasili, štiri osebe pa so se zastrupile z dimom. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve  splošne nevarnosti, so policisti na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

SOBOTA

V soboto ob 9.21 je občan prijavil, da ga je sosed žalil. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

Tekom dneva so v soboto obravnavali tri prometne nesreče v katerih poškodovanih ni bilo.

Ob 19.40 je občanka prijavila, da ji grozi partner. Policisti so zbrali obvestila in zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 23.36 so policisti posredovali na Cesti Simona Blatnika, kjer so kršitelju, ki je kršil javni red in mir, izdali plačilni nalog. Ta je kasneje prijavil, da mu je grozila natakarica v lokalu na Celjski cesti, policisti pa so ugotovili, da mu natakarica ni hotela postreči z alkoholno pijačo, ker je bil vidno pijan. Tokrat elementov prekrška ni bilo.

NEDELJA

V nedeljo ob 18.57 so bili policisti obveščeni o pretepu stanovalcev v  Šaleku. Tam so ugotovili, da je ena oseba žalila in udarila drugo osebo, ki je morala zaradi tega poiskati zdravniško pomoč. Policisti so na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 4.47 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja velike tatvine na Šaleški cesti v Velenju, kjer je neznanec vlomil v avtomat za pijače. Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih bodo policisti na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ves konec tedna so potekale aktivnosti, da bi našli pogrešani mladoletni osebi, ki sta bili prijavljeni kot pogrešani od četrtka. Mladoletnika sta bila živa in zdrava najdena v nedeljo na hrvaškem.  Zanju so poskrbeli zakoniti zastopniki, policisti pa so zbrali obvestila, da bi ugotovili vse okoliščine v opisanem dogodku. O ugotovitvah bodo obvestili državnega tožilca.

Še vedno poteka akcija za zagotavljanje varnosti otrok v cestnem prometu, zato še enkrat opozarjajo vse voznike, da prilagodijo hitrost v bližini šol, da so pozorni med vožnjo ter, da ne uporabljajo mobilnih telefonov. Otroke prevažajte v skladu z zakonodajo hkrati pa jih izobražujte in opozarjate  o splošni varnosti v cestnem prometu. Svetujejo vam, da otroke oblačite v svetla oblačila prav tako pa jih opremite s svetlobnimi in odsevnimi telesi.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Zaposleni v PGE Velenje in njegov Arvin v Avstriji trenirala iskanje pogrešanih v ruševinah

Minuli vikend se je zaposleni v Poklicni gasilski enoti Velenje odpravil na tridnevno izobraževanje z svojim psom v kraj Tritolwerk v sosednji Avstriji....
Družba

Velenjski kitaristi dosegli izjemne rezultate na Dnevih kitare v Krškem

V Krškem je 3. in 14. aprila potekalo mednarodno tekmovanje Dnevi kitare Krško, kjer so se predstavniki šestih držav pomerili v spretnostih igranja na kitaro. ...
Gospodarstvo

Župan Peter Dermol se je v Bruslju udeležil mednarodne konference o energetsko učinkovitih stavbah

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je v Bruslju udeležil mednarodne konference o energetsko učinkovitih stavbah, ki sta jo organizirala Združenje mest C40 in Globalna konvencija županov za podnebje...
Družba

Mestna občina Velenje prejela zlato priznanje Zveze za tehnično kulturo Slovenije

Mestna občina Velenje je nedavno prejela zlato priznanje od Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) za izjemen prispevek k razvoju mladinskega raziskovalnega dela v Šaleški dolini. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Marija Rajer

Martin Skočaj

Zvone Kovač

Velenjcan copyright © 2023