Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 27. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša
FOTO: velenjčan

ČETRTEK

V četrtek so policisti obravnavali dve prometni nesreči v katerih poškodovanih ni bilo. Obravnavali so tudi tri kazniva dejanja tatvine. Prvo se je zgodilo v trgovini v Šaleku, naslednje v Šoštanju ob 18.15 pa v trgovini v Stari vasi.. Kljub vsem ukrepom, ki jih izvajajo različne službe, da bi zajezile val nasilja med vrstniki, so morali policisti ob 15.36 obravnavati nasilje med mladimi, ki se je zgodilo v središču mesta.

Ob 18.20 je občanka, na policijski postaji v Velenju, prijavila, da je nekdo zlorabil njene osebne podatke. O ugotovitvah bodo policisti obvestili državnega tožilca.

PETEK

Kot je v zadnjem času v petek že nekako navada, poročamo o večjem številu prometnih nesreč z gmotno škodo. Policisti so jih v petek obravnavali šest.

Policisti so v petek obravnavali veliko tatvino oziroma vlom v zabojnik v Bevčah. Tam so policisti ugotovili, da je neznanec ukradel več električnega orodja, o ugotovitvah pa bodo obveščali državnega tožilca, ki mu bodo poslali kazensko ovadbo.

Tekom dneva so policisti obravnavali še sum storitve kaznivega dejanja grožnje in tatvine, ob 17.00 pa nasilje v družini v katerem so policisti eni osebi izrekli prepoved približevanja.

SOBOTA

V soboto ob 9.38 je krajan iz Škal, policiste obvestil, da mu je nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali prva obvestila. O ugotovitvah bodo obvestili državnega tožilca.

V soboto so policisti obravnavali dve prometni nesreči z gmotno škodo dvema osebama pa so zasegli substance za katere so sumili, da je šlo za prepovedano drogo.

Ob 21.46 je operater na številki za nujen klice policije, 113, policiste napotil v Hrastovec, kjer je neznanec vlomil v hišo. Policisti so tam opravili ogled kraja in zbrali obvestila. O vseh opravilih in zbranih dokazih bodo obveščali državnega tožilca, ki mu bodo poslali kazensko ovadbo.

Ob 22.45 so policisti obravnavali še eno kaznivo dejanje. Tokrat je neznani storilec zlorabil negotovinsko plačilno sredstvo, s katerim je oškodovana oseba plačevala na spletu.

NEDELJA

V nedeljo so policisti obravnavali tri prometne nesreče v katerih je nastala zgolj gmotna škoda.

Ob 18.15 je občanka prijavila tatvino denarja, ki jo je storila znana oseba. Kljub temu, da je oseba denar vrnila so policisti na državno tožilstvo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine, poslali kazensko ovadbo.

ZA KONEC

Za vas smo pripravili nekaj preventivnih ukrepov za vašo varnost in za varnost vašega premoženja, med praznik, ki so pred nami.

Pozornost na Osebno Varnost:

Med prazniki so trgovine in javna mesta bolj polna ljudi, kar lahko poveča tveganje za kraje in tatvine. Bodite pozorni na svoje osebne predmete, kot so denarnice, telefoni in torbe.

Varnost v Domačem Okolju:

Praznični čas je pogosto povezan z okraševanjem domov. Previdno ravnajte z električnimi lučkami in svečami, da preprečite požarne nesreče.

Preventiva Proti Požaru:

Ne puščajte prižganih sveč in odprtih ognjev brez nadzora. Preverite tudi, ali so detektorji dima delujoči.

Varnost na Cestah: Če potujete, bodite previdni na cesti, saj so praznični časi pogosto povezani z večjim številom voznikov na cesti in potencialno slabšimi vremenskimi razmerami.

Odgovorno Uživanje Alkohola: Če se udeležujete prazničnih zabav, kjer se uživa alkohol, bodite zmerni in ne vozite, če ste pili.

Varnost Otrok: Poskrbite, da bodo igrače, ki jih dajete otrokom, varne in primerne za njihovo starost. Prav tako jih ne puščajte brez nadzora, še posebej v bližini potencialnih nevarnosti kot so sveče in električne lučke.

Varnost v Spletu: Bodite previdni pri spletnih nakupih. Uporabljajte varne metode plačila in preverjajte verodostojnost spletnih trgovin, da se izognete spletnim prevar.

Varnost pred vlomi:

Osvetlitev Okolice: Uporabite časovno nastavljive luči ali senzorske luči okoli vaše hiše. To lahko odvrača vlomilce, saj jim daje občutek, da je nekdo doma.

Uporaba Časovnikov za Luči in Elektroniko: Če ste na dopustu, uporabite časovnike, da vklopijo luči, televizor ali radio ob določenih urah, da ustvarijo videz, kot da je nekdo doma.

Zaklepanje Oken in Vrat: Pred odhodom preverite, ali so vsa okna in vrata dobro zaprta in zaklenjena. Vlomilci pogosto iščejo enostaven dostop preko nezaklenjenih oken ali vrat.

Sosedsko Pomoč: Prosite sosede, da občasno preverijo vaš dom in po potrebi poberejo pošto ali časopise, saj kopičenje pošte lahko signalizira, da nikogar ni doma.

Varnostni Sistemi: Če imate varnostni sistem, ga aktivirajte, ko zapustite hišo. Prav tako razmislite o namestitvi nadzornih kamer ali alarmnih sistemov, ki lahko odvrnejo vlomilce.

Ne Objavljajte Svoje Odsotnosti na Socialnih Medijih: Izogibajte se objavljanju informacij o svoji odsotnosti na socialnih omrežjih, saj to lahko vlomilcem pove, da vaše hiše ni nihče.

Vredne Predmete Shranite na Varno: Dragocene predmete, kot so nakit, elektronika in pomembni dokumenti, shranite na varnem mestu, ki ni lahko dostopen.

Bodite pozorni na sumljive osebe in vozila, zapišite si registrske številke.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Tudi v februarju delavnice s predstavitvijo Portala IRIS v ZD Velenje

Za pomoč uporabnikom pri prvi registraciji bodo organizirali kratke delavnice tudi v februarju. Naročanja preko telefona, navadne pošte ali osebno ostajajo....
Šport

RK Gorenje Velenje danes predstavil nove drese

Danes ob 12. uri je v festivalni dvorani Vile Bianca potekala novinarska konferenca RK Gorenje Velenje....
Gospodarstvo

Odziv župana Petra Dermola na izjavo ministra Bojana Kumra

Objavljamo odziv župana Mestne občine Velenje Petra Dermola na izjavo ministra Bojana Kumra, ki jo je 16. februarja 2024 podal na novinarski konferenci predstavnikov Agencije za energijo ter Ministrstva za...
Družba

V petek je potekal zbor članov Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje

V petek, 2. februarja, je v Godbeni dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega potekal zbor članov Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023