Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 25. marec 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Zoran Stojko, višji policist I – vodja policijskega okoliša.
FOTO: knmedia

PONEDELJEK

V večernem času so posredovali v Podgorju, kjer je prišlo do spora med družinskima partnerjema. Med posredovanjem so zaznali elemente kaznivega dejanja nasilja v družini. Kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja, v kasnejšem postopku je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

TOREK

Policisti so na območju Velenja izvedli več hišnih preiskav zoper osumljence kaznivih dejanj Izsiljevanja in Grožnje. Zoper omenjene bodo na Okrožno sodišče v Celju posredovali kazenske ovadbe.

ČETRTEK

V večernem času so bili obveščeni o ropu trafike v Velenju. Na kraju so zbrali obvestila in opravili ogled, zoper neznanega storilca še zbirajo obvestila.

V nočnem času so bili obveščeni o požaru rastlinjaka na območju Stare vasi v Velenju. Ob tem je bila ena oseba poškodovana, zanj je poskrbela zdravstvena služba, z ogledom elementov kaznivega dejanja niso ugotovili.

PETEK

V dopoldanskem času so bili obveščeni o prometni nezgodi na območju Hude luknje. Z ogledom kraja so ugotovili, da je do nezgode prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Ena oseba je v nezgodi dobila lahke telesne poškodbe. Cesta je bila nekaj časa zaprta za promet.

Ponoči so bili obveščeni o nasilju v družini na območju Velenja. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da so podani elementi kaznivega dejanja, kršitelju oz. osumljencu so na kraju izrekli ukrep prepovedi približevanja. Izrečeni ukrep je bil posredovan v presojo na Okrožno sodišče v Celju, kjer je bil potrjen in podaljšan. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba na pristojno Okrožno sodišče v Celju.

SOBOTA

V dopoldanskem času so na območju Šaleka obravnavali vlom v skladišče plina. Neznani storilec je ob tem odtujil več plinskih jeklenk in prodajalca oškodoval za najmanj 260,00 EUR.

V nočnem času so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Arnač in Lokovice. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec v času odsotnosti domačih, iz hiše odtujil v prvem primeru za najmanj 3.700,00 EUR različnih predmetov v drugem primeru pa za 1.000,00 EUR.

NEDELJA

Zjutraj so na območju Starega Velenja obravnavali vlom v gostinski lokal. Lastnik je z dejanjem oškodovan za najmanj 500,00 EUR.

Neznani storilec je na območju Plešivca izvršil tatvino železnih lokov ter s tem oškodovanca oškodoval za najmanj 500,00 EUR

V popoldanskem času so na območju Konovega obravnavali še en vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik je oškodovan za najmanj 4.900,00 EUR.

V zadnjem času so obravnavali kar nekaj kaznivih dejanj Velike tatvine oz. vlomov v hiše, zaradi česar občane opozarjajo na samozaščitna ravnanja (namestitev kamer, zaklepanje hiše, v kolikor vas ni doma pustite kakšno luč prižgano oz. da hiša daje videz, da je nekdo doma,… ). V primeru, da v okolici opazite kakšne sumljive ljudi oz. vozila pa o tem obvestite policijo ali pa si po možnosti zapomnite ali zapišite vse podrobnosti.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Obvestila

Na Gorenjskem klancu prišlo do prometne nesreče

Družba

Violinistki velenjske glasbene šole blesteli na spletnem tekmovanju London Young Musician

Dve violinistki Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, pod vodstvom mentorice Danice Koren, sta sodelovali na Mednarodnem spletnem tekmovanju London Young Musician....
Šport

Janja Garnbret že na začetku olimpijske sezone z zmagovito kombinacijo

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je zmagala na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v okrožju Keqiao v Shaoxingu na Kitajskem. Garnbret se je v finale zavihtela kot vodilna v kvalifikacijah...
Šport

Velenjski taekwondoisti blesteli na svetovnem pokalu v Jesolu

Vikend so člani Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje preživeli v čudovitem italijanskem mestu Jesolo, kjer je potekal Svetovni pokal v Wako Kickboksu....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Antonija Goršek

Terezija Verbič

Karl Stropnik

Velenjcan copyright © 2023