Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 2. april 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša.
FOTO: knmedia

ČETRTEK

V četrtek zjutraj so bili obveščeni o dveh poškodovanih vozilih. Neznanec je z neznanim predmetom poškodoval vozilo v Šoštanju in v Velenju. S tem je oba oškodovanca materialno oškodoval. Za storilcem poizvedujejo.

V četrtek je na enoto prišel občan in naznanil kaznivo dejanje Zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva. Neznani storilec je na bankomatu dvakrat opravil dvig denarja in ga s tem oškodoval za 3000 evrov.  

PETEK

V petek zvečer je na enoto prišla mladoletnica s prijateljico in njeno materjo in povedala, da na njenem domu že dlje časa vršita psihično nasilje nad njo njena starša. Imela je tudi vidne poškodbe na obrazu. Po zbranih obvestilih je bil obema staršema izrečen ukrep prepovedi približevanja. Mladoletnica je bila nameščena v krizni center Slovenj Gradec. Zanjo bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

V petek zjutraj so na Cesti Talcev obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini. Tam je nasilje v družini vršil partner do partnerice. To se je dogajalo že veliko časa, tega dne pa je bil tudi fizično nasilen. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja in podana bo kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V petek popoldan so obravnavali kaznivo dejanje Tatvine v Mercator centru v Velenju. Tam je oškodovanka na stojnici za trenutek pustila denarnico z dokumenti in denarjem kar je izkoristil neznani storilec in jo odtujil. Za storilcem poizvedujejo.

Istega dne so posredovali v Nakupovalnem centru v Sparu, kjer so zalotili tri mladostnike, kateri so odtujili sendviče in energijske pijače. Po zbranih obvestilih bodo zanje podali kazensko ovadbo in obvestili Center za socialno delo.   

V petek zvečer so bili iz obveščeni o grožnjah neznanca trem občanom na Aškerčevi cesti. Ugotovljeno je bilo, da je v parku do njih pristopil neznanec in z denarnico nakazal, da gre za Policijsko službeno izkaznico ter od njih zahteval osebne dokumenta. Od ene občanke je zahteval tudi, da odpre vozilo, katerega si je nato v notranjosti ogledal. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Izdajanja za uradno osebo.

SOBOTA

V soboto zjutraj so posredovali na Šenbriški cesti, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo, da se je občan v vinjenem stanju nedostojno vedel do sestre in jo žalil, razbijal po vratih, prav tako se je nedostojno vedel še do policistov. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

V soboto zvečer so posredovali na Kidričevi cesti, kjer je občan pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, nočni počitek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je na balkonu kričal in metal stvari preko balkona. Kljub policistovim ukazom naj se umiri in preneha s kršitvijo tega ni naredil zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto zjutraj so obravnavali kaznivo dejanje Velike Tatvine v lokalu Karmi caffe v Velenju. Neznani storilec je vlomil v lokal in odtujil iz blagajne 600 evrov. Dalje je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec skušal vlomiti še v sosednji lokal. Za storilcem poizvedujejo.

NEDELJA

V nedeljo je na enoto prišel občan iz Kidričeve ceste in naznanil kaznivo dejanje Tatvine kolesa znamke ROG. Za storilcem poizvedujejo.

PONEDELJEK

V ponedeljek zjutraj so bili obveščeni o vlomu v cerkev Svetega Martina v Velenju. Neznani storilec je vlomil v cerkev. Storilec je vlomil skozi okno in preiskal notranjost vendar ni ničesar odtujil. Za storilcem poizvedujejo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Predstavljamo Krajevno skupnost Plešivec

Če vas bo kdaj pot zanesla v Šaleško dolino, vam zagotovo ne bo dolgčas, saj boste tam našli mnogo skrivnih, a zato še bolj lepih, neokrnjenih kotičkov. Če pa si...
Šport

Velenjski taekwondoisti v soboto blesteli na državnem prvenstvu v Velenju

V soboto, 31. marca, se je na Šolskem Centru Velenje odvijalo državno prvenstvo v kickboksu. ...
Družba

Včeraj se je začel teden turističnih kmetij

Včeraj, 12. aprila, se je pričel Teden turističnih kmetij, ki bo trajal med 12. in 21. aprilom. ...
Utrinki

Velenjske rokometašice osvojile 2. mesto na 8. Koper Handball Cup-u #utrinki

Za rokometašicami ŽRK Velenje je uspešen vikend....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Frančiška Urbanc

Barbara Rajter

Franc Mevc

Velenjcan copyright © 2023