Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo – 9. julij

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša.
FOTO: knmedia

PROMET

V petek ob polnoči so policisti odredili pridržanje do streznitve vozniku osebnega avtomobila, ki je bil ustavljen v prometu pod vplivom alkohola, in sicer visoko nad dovoljeno mejo. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je vozilu, ki ga je vozil potekla registracija. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

V soboto zvečer so policisti na Koroški cesti v Šoštanju obravnavali voznika kolesa z motorjem, ki je vozil z višjo hitrostjo od dovoljene za tovrstno kolo z motorjem. Vozilo je bilo zaseženo, odrejen je bil tudi izredni tehnični pregled, ki je ugotovitve policistov potrdil. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

Policisti Policijske postaje Velenje so v zadnjih dneh v Velenju obravnavali več kršiteljev, ki so v cestnem prometu vozili kolo z motorjem, ki je bilo konstrukcijsko predelano tako, da je dosegalo večjo hitrost od dovoljene. Policisti so ob vseh zaznanih kršitvah kolo z motorjem kršiteljem zasegli in odredili izredni tehnični pregled. V vseh primerih se je izkazalo, da je šlo za predelana kolesa z motorjem, saj so razvila višjo hitrost od dovoljene, poleg tega pa so bile na večini koles z motorjem ugotovljene še druge tehnične neizpravnosti. Kršitelji so bili večinoma mladoletniki, v vseh primerih pa bo zoper njih podan obdolžilni predlog na sodišče. Policisti ob tem ugotavljajo tudi odgovornost staršev oziroma skrbnikov ter zoper njih vodijo prekrškovne postopke.

JAVNI RED IN MIR

V četrtek okoli 9. ure so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru na Vojkovi cesti. Tam je sin doma razgrajal, zahteval denar od staršev, kasneje pa ju še zmerjal. Zanj bo uveden prekrškovni postopek.  

V nedeljo popoldan so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru med bivšima partnerjema. Pri kršitvi je moški žensko zadrževal na kraju, tako, da jo je vlekel za roke in ji preprečeval odhod. Zanj bo uveden prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA

V četrtek popoldan je na Policijski postaji Velenje občanka prijavila kaznivo dejanje goljufije. Podjetju za izdelavo nadstreškov je že pred časom poravnavala polovico stroškov za izgradnjo nadstreška, z dogovorom, da bo nadstrešek postavljen v roku treh mesecev. Kljub poteku roka delo ni bilo opravljeno, v podjetju pa se oškodovanki ne javljajo več. Zoper odgovorno osebo podjetja bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje goljufije.

V četrtek zvečer so policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine prstana in verižice iz stanovanjske hiše. Oškodovanec je pri odklenjeni hiši kosil, kar je izkoristil neznani storilec in vstopil v odklenjeno hišo ter iz spalnice odtujil zlatnino.

V soboto zvečer so policisti posredovali na Kardeljevem trgu, kjer je kršitelj pod vplivom alkohola napadel občana in ga udaril s plastičnim ročajem metle. Oškodovanec je utrpel lažjo telesno poškodbo. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba.

V nedeljo zjutraj so policisti obravnavali dve kaznivi dejanji, in sicer vlom v osebni avtomobil in tatvino 50 evrov gotovine ter bančnih kartic. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec opravil dvig na bankomatu z ukradeno kartico v višini 759 eur. Za storilcem policisti poizvedujejo.

V nedeljo popoldan so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilništva mladoletnika. Reditelj s plaže pri jezeru je obvestil policiste, da je prišlo do pretepa dveh mladoletnikov. En udeleženec je utrpel lažje telesne poškodbe po glavi in so ga oskrbeli v Bolnišnici Celje. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nasilništva.

V nedeljo zvečer so policisti v Šoštanju obravnavali kaznivo dejanje nasilništva. Policisti so na kraju ugotovili, da je med občanoma prišlo do prerivanje pri čemer sta padla. Eden izmed njiju je utrpel poškodbo desnega kazalca. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilništva.

V ponedeljek se je na policijski postaji zglasila občanka s sinom in povedala, da je njen sin neznanki poslal svoje fotografije. Neznanka ga je kasneje preko sporočila kontaktirala in izsiljevala za 200 evrov, sicer bo fotografije objavila sledilcem na njegovem instagram profilu. O neznanki ali neznancu policisti še zbirajo obvestila.

V ponedeljek zvečer so policisti obravnavali kaznivo dejanje groženj pri katerem je oškodovanec naznanil, da mu je osumljeni zagrozil, da ima zanj pripravljen naboj s katerim mu bo vzel življenje. Osumljenega bodo policisti  ovadili za kaznivo dejanje groženj.

Vir: PP Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Gospodarstvo

Junija novo rekordno nizko število brezposelnih 

Na Zavodu RS za zaposlovanje je bilo ob koncu junija registriranih 43.369 brezposelnih, kar je 1,6 odstotka manj kot maja in 6,1 odstotka manj kot junija lani. Gre za novo...
Obvestila

Preklic iskanja Jurija Slakana

S PU Celje so sporočili, da preklicujejo iskanje Jurija Slakana iz Primoža pri Šentjurju. Danes se je sam oglasil na policijsko postajo....
Družba

Predstavili Center za pravični prehod Saša regije

Danes, 20. junija, je v Vili Bianca potekala predstavitev Centra za pravični prehod SAŠA in kolektivne znamke pravičnega prehoda SAŠA predstavnikom skupin deležnikov pravičnega prehoda v Savinjsko-šaleški regiji....
Družba

Kolesarji prispeli v Srebrenico: “V spomin in opomin, da se kaj takšnega nikoli več ne zgodi” (foto)

Včeraj so kolesarji prvega ultra kolesarskega maratona miru Velenje – Srebrenica prispeli na cilj. Na poti so delili pozdrave miru in sporočila solidarnosti ter vrteli pedala z upanjem in mislijo,...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Motena dobava vode v Podkraju

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike na območju naselja Podkraj v Mestni občini Velenje, da bo v ponedeljek, 15. julija med 7. in 15. uro zaradi nujnih vzdrževalnih del na javnem...
Obvestila

Občina Šmartno ob Paki: obvestilo o brezgotovinskem poslovanju občinske uprave

Občina Šmarno ob paki svoje občanke in občane obvešča, da poslovanje občinske uprave Občine Šmartno ob Paki poteka izključno brezgotovinsko....
Obvestila

Obvestilo o spremembi obratovalnega časa Bazena Velenje in Urbanega parka

Bazen Velenje bo pričel z letnim remontom in investicijskimi deli, zato se bo spremenil obratovalni čas Bazena Velenje in Urbanega parka....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – Koroška cesta

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Koroške ceste 7 a, b, c, d, 9, 11 a, b, 13 a, b, c, d, e, 15 a,...

Zadnje osmrtnice

Anton Ribarič

Nada Turk

Klemen Petermanec

Velenjcan copyright © 2023