Search

Velenjčan Boštjan Volk na prestižnem tekmovanju postal “Evropski mlad chef”

Na prestižnem tekmovanju European Young Chef Award v Franciji, je zavidljivo prvo mesto dosegel domačin Boštjan Volk.
FOTO: Facebook, osebni arhiv, Boštjan Noc

Boštjan Volk, 25-letni kuhar iz Plešivca, je opazno napredoval v svoji kulinarični karieri in poleg Tristana Romiha zastopal slovensko gastronomijo na tekmovanju European Young Chef Award (EYCA).

Boštjan se je kuhinjo prvič srečal že v mladosti v družinski restavraciji, kjer so postregli z domačo kuhinjo. Njegova strast do kuhanja ga je vodila na Srednjo šolo za storitvene dejavnosti Velenje in kasneje na Višjo šolo za gostinstvo in turizem v Mariboru, kjer je diplomiral.

Boštjanov kuharski talent je bil prepoznan na različnih tekmovanjih. Osvojil je srebrno medaljo na svetovnem kulinaričnem prvenstvu Villeroy & Boch 2022 v Luksemburgu skupaj s Slovensko nacionalno ekipo kuharjev in danes je dosegel še 1. mesto na slovenski izbor za EYCA 2023. Poleg teh dosežkov je osvojil več medalj na drugih regionalnih tekmovanjih in je član Slovenske nacionalne ekipe kuharjev. Trenutno sodeluje z medijsko družbo Pro Plus, ki vodi kuharsko oddajo MasterChef, in z Jezerškom, vodilnim podjetjem za catering v Sloveniji, hkrati pa gradi svoje lastno podjetje za catering.

Na EYCA 2023 je Boštjan predstavil inovativno interpretacijo tradicionalnega recepta “Medenjak” (medenjaki) z orehovimi jedrci in medenim mlekom. Jed je navdihnjena s hriba v bližini njegovega doma, kjer se nahaja najvišji čebelnjak v Sloveniji. Boštjan poudarja trajnost in zdravje svoje jedi, pri čemer izpostavlja ključno vlogo čebel v našem ekosistemu in pomen cenjenja njihovih prispevkov.

European Young Chef Award, je potekal od 20. do 23. novembra 2023 v Hauts-de-France. Tekmovanje pod temo “Inovacije na tradicijo” je predstavilo finaliste lokalnih tekmovanj iz različnih evropskih regij gastronomije. Tekmovalci so se pomerili z inoviranjem tradicionalnih receptov z uporabo lokalnih sestavin. Tekmovanje je bilo osredotočeno na kreativnost, spretnosti, pripovedovanje zgodb, trajnost in sodelovanje z lokalnimi pridelovalci hrane, kot so kmetje, ribiči in čebelarji. Dogodek si prizadeva ozaveščati mlade kuharje o pomenu ohranjanja regionalne prehrane in kulturne raznolikosti ter lokalnih rastlinskih in živalskih vrst.

FOTO: Boštjan Noc

Več novic

Kronika

Iskanje pogrešanega Jake Muhedinoviča še poteka

Policija prosi za pomoč pri iskanju pogrešanega 24-letnika iz Kasaz....
Šport

Rokometaši Gorenja Velenja danes gostijo Škofjeločane

S tekmo v Velenju se danes začenja 14. krog lige NLB....
Družba

Teden pred nami prinaša vsega po malo: dež, veter pa tudi nekaj sonca

Pred nami je nekaj vremensko precej razgibanih dni. Čeprav smo še vedno v obdobju milejšega vremena, bodo na vreme v naslednjih dneh vplivali različni vetrovi, od jugozahodnika do burje, spremljale...
Družba

Spomenik Tita bo obnovljen še ta teden

Iz Mestne občine Velenje sporočajo, da bo spomenik Tita v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije saniran še do konca tega tedna. Zoper storilca, ki je poškodoval spomenik,...

OBVESTILA

Obvestila

Obvestilo o motnjah dobave toplotne energije na Prešernovi, Jenkovi in Cesti talcev

V sredo in četrtek na določenih predelih Velenja motena dobava toplotne energije....
Obvestila

Zaradi porasta respiratornih obolenj prepoved obiskov v Bolnišnici Topolšica

Z namenom preprečevanja in širjenja okužb so v topolški bolnišnici prepovedani obiski hospitaliziranih bolnikov na vseh oddelkih....
Obvestila

V Šoštanju z delom pričela nova zobozdravnica

Zdravstveni dom Velenje obvešča, da je v Zdravstveni postaji Šoštanj, na enoti za odraslo zobozdravstvo, z delom pričela zobozdravnica Laura Pečnik, dr. dent. medicine....
Obvestila

V SB Celje omejili obiske na vseh oddelkih

V Splošni bolnišnici Celje so zaradi porasta števila primerov gripe z današnjim dnem omejili obiske hospitaliziranih pacientov na vseh oddelkih na eno zdravo osebo....

Zadnje osmrtnice

Mihael Pevnik

Stanko Globočnik

Marta Težak