Letošnja rdeča nit je bila “OKUSNI ZAKLADI: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom!”
Na zaključni prireditvi, ki je potekala v Šoštanju, v enoti Biba so predstavili, kaj so v okviru tega projekta počeli. Ravnateljica mag. Milena Brusnjak je poudarila, da so otroci skozi leto neizmerno uživali v aktivnostih, strokovni delavci pa so pokrili vsa kurikularna področja:
- gibanje,
- glasba,
- narava,
- družba,
- govor,
- ples …
Z veseljem si je izdelke in predstavitve otrok ogledal tudi župan Boris Goličnik. Izpostavil je, da je turizem pomembna gospodarska panoga, ki jo bodo v prihodnosti razvijali predvsem na osnovi lokalnih produktov in ponudnikov. “Vesel sem, da že v vrtcu razmišljate o tem, kako k nam privabiti čim več gostov. V prvi vrsti pa se moramo v svojem kraju dobro počutiti mi, ki tukaj živimo, potem bomo lahko tudi druge prepričali, kako je pri nas lepo,” je povedal župan.

Otroci so s strokovnimi delavkami predstavili tudi nastanek kulinaričnih spominkov: žepni kruhek, medeni zaklad in medenjaki.

Na koncu so se zahvalili vsem, ki so jim s svojim znanjem pomagali pri izvedbi projekta.


Vir: Občina Šoštanj