Gre za prireditev, ki poteka že več let in vedno pritegne ogromno pozornost ljubiteljev dobre hrane, saj omogoča dostop do jedi, ki sicer niso vsakodnevno dostopne. Na Teden restavracij se prijavijo restavracije vseh vrst – od vrhunskih restavracij z Michelinovimi zvezdami do tistih, ki ponujajo svež pristop in lokalne specialitete.
Letošnji pomladni Teden restavracij bo potekal od 21. do 30. marca, ko bo več kot 119 restavracij po vsej Sloveniji v okušanje ponujalo svoje unikatne degustacijske menije. Med njimi bo tudi Bistro Bianca, pod vodstvom priznanega kulinaričnega chefa Igorja Stankoviča.
V akciji sodelujejo številne restavracije, nagrajene z Michelinovimi zvezdami ali priporočili mednarodnih kulinaričnih združenj, ki so znana po svoji kakovosti in inovativnosti. Organizatorji letošnjega Tedna restavracij izpostavljajo temo “Original, ne kopija!”, kar poudarja pomen izvirnosti in kreativnosti v kulinariki.
Za obisk tega kulinaričnega praznika je priporočljivo, da si rezervirate mizo čim prej, saj so mesta hitro razprodajo. Rezervacije so že odprte, obiskovalci pa si lahko zagotovijo svojo mizo na uradni spletni strani www.tedenrestavracij.si.
To je odlična priložnost, da okusite najboljše, kar slovenska kulinarika ponuja, in hkrati podprete lokalne restavracije, ki vlagajo v kakovost in inovativnost.


Vir: Visit Šaleška