Search
Search
Close this search box.

V petek dopoldan vas bo na Cankarjevi ulici čakalo kar 15 stojnic. Vabljeni!

7. april, svetovni dan zdravja, bodo v Velenju obeležili v petek, 5. aprila, dopoldan na Cankarjevi ulici s prireditvijo Dan zdravja. Na 15 stojnicah se bodo predstavila številna društva s področja zdravja in preventive.
FOTO: Mestna Občina Velenje

Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Velenje bo predstavil preventivne presejalne programe DORA, ZORA in SVIT. Na voljo bodo brezplačne meritve s področja zdravja in preventive – meritve krvnega tlaka, nasičenosti s kisikom in testiranje za funkcijsko manjzmožnost. Svetovale bodo diplomirane medicinske sestre s specialnimi znanji, ki delujejo v referenčni ambulanti Zdravstvenega doma Velenje.

Ob 8.30 vabijo na skupinsko telovadbo z velenjsko podružnico Šole zdravja, ob 9.30 bo na Cankarjevi ulici prisotne nagovorila podžupanja Mestne občine Velenje Darinka Mravljak. Brezplačna svetovanja, meritve in koristne nasvete bo strokovno osebje podajalo od 8. do 12. ure.

Predstavila se bodo naslednja društva: Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje, Društvo za boj proti raku Velenje, Hospic, območni odbor Velenje, Območno združenje Rdečega križa Velenje, Društvo Invalid Konovo, velenjska podružnica društva Šola zdravja, Društvo Sončnica, Društvo bolnikov z osteoporozo Šaleške doline, Društvo diabetikov Velenje, Združenje multiple skleroze SAŠA regije, Šaleški koronarni kluba Velenje in Prvi posredovalci.

Na stojnicah bodo tudi strokovni sodelavci Komunalnega podjetje Velenje, ki bodo predstavljali sistem izposoje koles BICY, obveščali o pitnikih Šaleški biser. Športno-rekreacijske površine (sprehajalne poti, kolesarske poti, fitnesi na prostem, športna igrišča …), ki so v mestu na voljo za brezplačno uporabo, bodo predstavljali sodelavci Športne zveze Velenje. Zavod za turizem Šaleške doline bo promoviral električna kolesa, ki jih bodo lahko obiskovalci tudi preizkusili na prilagojenem poligonu, na voljo bo tudi tricikel, ki je namenjen gibalno oviranim osebam.

V sklopu ponudnikov mestne tržnice in mestnih gostinskih lokalov bo na voljo tudi ponudba lokalne zdrave prehrane in zdravih napitkov. Ponudniki mestne tržnice bodo pripravili še bogatejšo ponudbo, zato vabljeni, da jih obiščete. Na dogodku bodo podelili tudi simbolične nagrade. Pridite in uživajte v bogati paleti lokalnih izdelkov!

Mestni občini Velenje je zdravje občank in občanov na prvem mestu. Zavedajo se, da so skrb za čisto in zdravo okolje, raznolike in urejene športno-rekreacijske poti, pestra ponudba zdrave domače zelenjave in sadja ter bogat razpon storitev s področja zdravstvene preventive temelji za zdrav način življenja. Občanke in občani imajo na voljo številna športna igrišča, fitnes naprave na prostem, pohodne in sprehajalne poti, kolesarske stezeZa občanke in občane je v tem mesecu na voljo bogat nabor brezplačnih predavanj, meritev in svetovanj, spletnih namigov in nasvetov o gibanju in prehrani. Vsi dogodki v aprilu v Mestni občini Velenje so objavljeni tukaj: https://www.velenje.si/velenje-vabi-mesto-zdravja-dogodki/.

V aprilu, mesecu zdravja, spodbujajo k hoji na bližnje hribe (Koželj, Vodemla, Lubela, Jakec in Graška gora) z nagradno igro Koraki za zdravje. Na vsakem hribu je QR koda, ki jo boste lahko skenirali in z zbiranjem korakov in hribov sodelovali v nagradni igri s privlačnimi športnimi nagradami. Projekt Koraki za zdravje bodo zaključili 1. maja s pohodom na Graško goro. Startamo ob 8. uri na Titovem trgu.

Prijazno vabljeni ta petek dopoldan na Cankarjevo!

Vir: Mestna Občina Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Glasbeni dueti velenjske glasbene šole ponovno navdušili na spletnem tekmovanju

Dva izjemna dueta sta sodelovala na spletnem tekmovanju World Open Online Music Competition v kategoriji DUO, kjer sta združili moči dve različni glasbili....
Družba

Velikonočni lov na svetilko skrivnosti

Preizkusite se v interaktivni igri Lov na svetilko skrivnosti in vstopite v svet velikonočnega Velenja....
Družba

V začetku aprila bo na območju Šaleške doline potekala redna spomladanska deratizacija

V obdobju od 2. 4. do predvidoma 10. 5. 2024 bo na območju Šaleške doline potekala redna spomladanska deratizacija javnega kanalizacijskega sistema in javnega sistema daljinskega ogrevanja s pripadajočimi objekti.    ...
Družba

Na Velenjskem gradu do 12. aprila na ogled razstava “Šaleška planinska pot”

Na Velenjskem gradu si lahko ogledate razstavo "Šaleška planinska pot praznuje 50 let" ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023