PP Velenje: Policijsko poročilo dne 30. oktober 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist – vodja policijskega okoliša I
velenjcan

ČETRTEK

V četrtek ob 8.43 so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Policisti so ugotovili, da je voznik tovornega vozila trčil v betonski most na Preloški cesti, ker ni upošteval prometnega znaka za maksimalno dovoljeno višino vozilo. Za njim je vozil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nenadne ustavitve tovornega vozila, trčil v zadnji del tovornjaka. Vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog.

Še eno prometno nesrečo so policisti obravnavali v Paki pri Velenju ob 12.00, ko je voznik tovornega vozila trčil v osebi avtomobil in s kraja pobegnil. Ena oseba je bila lažje telesno poškodovana. 

Ob 13.19 so delavci v Kavčah izvajali gradbena dela. Na delovišče je prišel pes, ki mu en od delavcev verjetno ni bil všeč, zato ga je ugriznil in ga lažje telesno poškodoval. O prekršku lastnikov psa bo odločal prekrškovni organ.

V četrtek so policisti obravnavali še kaznivo dejanje nasilništvo, ki se je zgodilo na eni od osnovnih šol v Velenju. Ker gre za nasilje med vrstniki, ki so mladoletni, so policisti o dogajanju obvestili tudi pristojni Center za socialno delo. 

Tekom dneva so policisti obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo in en poskus vloma v osebni avtomobil v Šaleku.

Ob 18.44 so policisti občanu izdali plačilni nalog, ker je s tem, ko je pijan ležal v grmovju, vznemirjal ostale občane. 

PETEK

V petek so policist obravnavali poskus goljufije, zasegli so substanco za katero so sumili, da gre za prepovedano drogo, v Šoštanju pa je neznani moški porinil kolesarja, ki je padel in se poškodoval. 

V petek so policisti obravnavali dve kaznivi dejanji povezani z nasiljem med vrstniki. Da so tovrstna dejanja vedno bolj nasilna kaže en od teh dogodkov v katerem so vrstniki od žrtve zahtevali denar in si ga po poniževalnih dejanjih nezakonito prilastili. O ugotovitvah in ukrepih zaradi občutljivosti okoliščin, ostalih izjav za javnost ne dajemo. 

Ob 22.12 so policisti ugotavljali zakaj je na Stantetovi cesti v Velenju, prišlo do požara. O ugotovitvah bodo obvestili državnega tožilca v obliki poročila oziroma kazenske ovadbe.

V petek so obravnavali še dve prometni nesreči v katerih je nastala zgolj gmotna škoda. 

SOBOTA

V soboto ob 8.22 je na policijsko postajo občanka iz Florjana, ki je povedala, da je neznani voznik trčil v njen avtomobil, ki ga je imela parkiranega pred hišo. Policisti so ugotovili identiteto voznika in vzrok prometne nesreče. Zaradi pobega s kraja prometne nesreče, vožnje pod vplivom alkohola in neprilagojene hitrosti so policisti napisali obdolžilni predlog, vozniško dovoljenje pa je bilo začasno zaseženo. 

Prekrškovni organ pa bo odločal o prekršku, ki ga je storil občan v Lazah, ko je udaril drugega. Ta ga je prosil, če umakne vozilo, ki je bilo na poti, pri izvajanju kmetijskih opravil. 

Ob 20.55 so policisti posredovali zaradi preglasne glasbe na Kosovelovi v Velenju. Tam so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

NEDELJA

V nedeljo ob 9.30 je na policijsko postajo prišla občanka, ki je prijavila tatvino lastne identitete s pomočjo katere je neznanec na spletu ustvaril lažni profil za prikazovanje spletne vsebine. Policisti bodo zbrali vsa obvestila in o tem obvestili državnega tožilca. 

Ob 12.00 je na policijsko postajo v Velenju, občan prinesel športno uro Garmin Fenix 6X. Če jo kdo pogreša, naj se oglasi na Policijski postaji Velenje, kjer bo uro dobil nazaj. S sabo naj ima dokazilo, da je ura res njegova. 

Ob 22.58 so v Hudi luknji obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti. Nihče ni bil poškodovan. Nastala pa je gmotna škoda. 

ZA KONEC

Ko načrtujemo odhod na počitnice, je ključnega pomena, da poskrbimo za varnost svojega doma, saj so prazne hiše pogosto tarča vlomilcev. Da bi preprečili neprijetno presenečenje ob vrnitvi, je pomembno, da pred odhodom preverimo, ali so vsa okna in vrata dobro zaklenjena. Alarmni sistem naj bo aktiviran, ključe pa raje zaupamo sosedom ali prijateljem, namesto da jih skrijemo pod predpražnik ali cvetlični lonec. Priporočljivo je tudi, da nekoga prosimo, da redno preverja naš dom in pobira pošto, saj bo tako hiša delovala zasedena. Objavljanje odsotnosti na družbenih omrežjih odsvetujemo, saj nikoli ne vemo, kdo vse spremlja naše objave. Z upoštevanjem teh preventivnih ukrepov bomo lahko brez skrbi uživali v svojih počitnicah.

V primeru, da ob vrnitvi s počitnic ugotovimo, da je bilo v našo hišo vlomljeno, je pomembno, da takoj ukrepamo. Najprej pokličemo policijo in ne vstopimo v hišo, dokler ne pridejo, saj lahko vlomilec še vedno je v hiši ali pa so na kraju ostali dokazi, ki bi jih lahko uničili. Če je možno, se obrnemo na sosede, ali so kaj opazili. Prav tako je dobro, da preverimo, ali kaj manjka in naredimo seznam ukradenih predmetov za policijo. Če imamo zavarovanje, se obrnemo na zavarovalnico in jim predložimo vse potrebne dokumente. Po vlomu je priporočljivo tudi, da izboljšamo varnostne ukrepe, morda z dodatnimi ključavnicami, varnostnimi kamerami ali boljšim alarmnim sistemom, da preprečimo morebitne prihodnje vlome.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Mestna občina Velenje začenja z gradnjo podzemne zbiralnice odpadkov na Rudarski cesti

V tem tednu bo izvajalec začel z gradnjo nove podzemne zbiralnice odpadkov med večstanovanjskima blokoma na Rudarski cesti in Šaleški cesti 16 (na lokaciji ob dosedanjem ekološkem otoku in ob...
Gospodarstvo

Velenje zaključuje projekt v Stari vasi z novim partnerstvom s Kemijskim inštitutom

V ponedeljek, 4. decembra, ob 14. uri bo v Ekonomsko-poslovni coni Stara vas potekala novinarska konferenca, ki bo obeležila zaključek gradbenih del četrte faze. Ta projekt je omogočil pridobitev dodatnih...
Družba

Martinovanje v Starem Velenju: Nepozabno doživetje za vse ljubitelje vin in kulinarike #foto

V petek, 10. novembra, se je v organizaciji Zavoda za turizem Šaleške doline in Mladinskega centra Velenje ob podpori Mestne občine Velenje na Starem Velenju odvijalo tradicionalno Martinovanje. Praznovanje je...
Družba

Miklavževanje v Starem Velenju: Čarobna praznična dogodivščina za vso družino

V obdobju, ko se svet odene v čarobnost prazničnih luči in pričakovanja naraščajo, nas bo obiskal prvi izmed treh decembrskih dobrih mož. Miklavž, ta čarobna ikona dobrote in radodarnosti, bo...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023