Search
Search
Close this search box.

Od 4. aprila dalje odprt nov športni objekt Urbani park

Nov športni objekt Urbani park, ki nudi infrastrukturo za dva mlada olimpijska športa (ulično košarko in skejtanje) ter uporabnikom nudi skejt objekte v dveh disciplinah (street in bowl), ima uporabno dovoljenje. Nova športna infrastruktura, katere upravljavec je javni zavod Rdeča dvorana ŠRZ, bo na voljo za uporabo od četrtka, 4. aprila, dalje. Uradno odprtje načrtujejo 25. maja, ko bo Velenje gostilo tekmovanje Best Foot Forward Europe Tour, ki je največja evropska turneja v amaterskem rolkanju.
FOTO: Mestna Občina Velenje

Urbani park, ki se nahaja na Kopališki cesti ob Bazenu Velenje, zajema 2.203,47 m2 velik skejt park, t. i. poligon, ki je namenjen rolkarjem, kolesarjem, rolerjem in skirojem, prilagojenim za izvajanje trikov; dve igrišči za ulično košarko v skupni izmeri cca 460 m2 in pomožni objekt v velikosti 217,48 m2. V sklopu gradnje so uredili tudi dostop za pešce, ki je zdaj prilagojen tudi osebam s posebnimi potrebami, površine okoli parka, brežine, izvedla se je tudi predpriprava za izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje (druga faza projekta). Celotni park je osvetljen, posebej pa sta osvetljeni tudi igrišči za ulično košarko.

Uporaba skejt parka je brezplačna. Na recepciji Bazena Velenje si je skupaj z zaščitno opremo (ščitniki in čelada) mogoče izposoditi rolke in skiro za skoke. Cena izposoje je 3 evre, varščina 10 evrov. Igrišči za ulično košarko sta plačljivi. Cena uporabe je 6 evrov/uro in 8 evrov/uro ob uporabi razsvetljave. Vstopnico za uporabo igrišča bo mogoče kupiti na recepciji Bazena Velenje vsak dan med tednom med 6. in 21. uro in med vikendom med 8. in 21. uro. Uporabnik bo ob plačilu prejel QR kodo, s katero si bo odklenil vrata na košarkarsko igrišče in vstop do sanitarij v pomožnem objektu. Ker se na podlagi, ki je na igrišču ulične košarke, uporablja drugačna košarkarska žoga, si je to mogoče izposoditi za 2 evra/uro in varščino 10 evrov. Vse zainteresirane pozivajo k vpisu stalnih terminov za igranje ulične košarke, ki si jih lahko rezervirate na recepciji Bazena Velenje ali Upravi zavoda Rdeča dvorana (info@srz-rdeca-dvorana.si, 03 898 74 00 ali 03 897 02 04).

Vrednost investicije prve faze projekta znaša 2.097.604 evrov, od tega je Mestna občina Velenje zagotovila 1.997.604 evrov, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport pa 100.000 evrov. Gradbena, obrtniška in instalacijska dela je izvedlo podjetje Andrejc, nizke gradnje, urejanje okolja. Za prvo fazo so zagotovili lastna sredstva, v tej finančni perspektivi Evropske unije pa bodo za nadaljevanje projekta poskušali zagotoviti še druge vire sofinanciranja. Njihova želja je, da s projektom nadaljujejo čim prej in da v najkrajšem možnem času zgradijo tudi balvansko dvorano.

V Mestni občini Velenje se zavedajo, da so sodobna športna infrastruktura in urejene športnorekreacijske površine pogoj za aktivno udejstvovanje mladih v športu. Mladi s športom pridobijo neprecenljivo znanje o zdravem načinu življenja, samodisciplino in socialne veščine. S športom koristno zapolnijo prosti čas in kasneje ponotranjijo zdrav življenjski slog. V Velenju so ponosni na novo urbano športno infrastrukturo, ki v mestu nudi nov prostor za razvoj perspektivnih mladih športnikov in aktivno preživljanje prostega časa.

Vir: Mestna Občina Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Novi del kolesarske povezave Štrekna kmalu odprt za vse kolesarje (FOTO)

Danes, 4. aprila 2024, so si predstavniki naročnika, izvajalca, nadzornikov in občin ogledali novi del Štrekne....
Gospodarstvo

Velenjska projektna skupina ponovno uspešna pri pridobivanju evropskih sredstev

V letošnjem letu je projektna skupina Mestne občine Velenje, ki deluje v okviru Urada za gospodarski razvoj in prestrukturiranje uspešno pridobila pet novih projektov v skupni vrednosti 831.774 evrov. ...
Šport

Velenjske ose včeraj slavile visoko zmago proti Koprčanom

Na prvem izmed zadnjih štirih gostovanj v tej sezoni je rokometaše Gorenja Velenja na poti v Koper spremljali več kot osemdeset zvestih črno-rumenih navijačev. ...
Družba

Velikonočni zajčki danes obiskali Topolšico, ste jih videli?

Velika noč je pred vrati, že jutri se pričenja velikonočno tridnevje, ki pripravlja Kristjane na praznik v nedeljo....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023