Search
Search
Close this search box.

FOTO: V Črni na Koroškem otvorili letošnje Božičkovo domovanje, ki vas vabi v vas olimpijcev

Pravljični december je sinoči prevzel Črno na Koroškem in ji povrnil sijaj, ki si ga zasluži. Imenitno vzdušje so dopolnili Lina Rahne, Rok BQL in Nika Zorjan. Božičkovo domovanje pa je pripravljeno, da ga obiščete.
FOTO: kn media

Z zgodbo, ki nakazuje močno voljo in dobra dela, ki so bila v zadnjem času postorjena ter pozitivnim pogledom v prihodnost, so včeraj, v petek, 8. decembra 2023, ob 17. uri, otvorili Božičkovo domovanje v Črni na Koroškem.

Letošnje praznično dogajanje in vzdušje je še bolj srčno in povezano kot v letih poprej. Množico Črnjanov in Črnjank ter vseh ostalih obiskovalcev je sinoči najprej nagovorila tamkajšnja županja mag. Romana Lesjak. Ta je povedala, da ji je ob lepi zgodbi, ki jo piše letošnji december, toplo pri srcu. S hvaležnostjo in ponižnostjo pa sprejema tudi vse letošnje nominacije (nominirana je za Delovo osebnost leta 2023, ena velika nominacija sledi še v prihodnjih dneh). Dejala je, da so to nominacije vseh občanov in občank Črne na Koroškem.

Obiskovalce je pozdravila in na govorila tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije – Darja Groznik. Zveza prijateljev mladine, ki s svojim plemenitim delovanjem in vrednotami, ki jih zagovarja, spodbudila preporod in številne pozitivne spremembe družbi.

Projekt Pisma Božičku ima tudi svojo himno, ki jo je uglasbila glasbenica Lina Rahne, besedilo pa je spisal Boštjan Gorenšek. Srčno skladbico je zapela Lina Rahne, najmlajši pa so skupaj z njo zaplesali in zapeli z iskricami v očeh.

Najmlajši so seveda najbolj uživali v nastopu Roka BQL, ki je poudaril, da je res lepo nastopati doma na Koroškem ter razvnel vzdušje s skladbo Lučke, lučke in mnogimi drugimi svojimi hiti. Srca vseh Korošcev in Korošic pa je osvojila tudi simpatična prekmurska pevka Nika Zorjan.

Poleg številnih lučk in prazničnih okrasitev, ki so pričarale res lep decembrski ambient, je dišalo tudi po številnih dobrotah. Niso manjkale niti kokice, sladkorna pena in okusne pizze Jana Butolena – PizzaLAB. Dogajanje pa je preplavil tudi vonj po toplih napitkih, kuhančku, cimetu. Ni manjkalo niti toplo ognjišče, ki je poskrbelo, da nikogar ni zeblo in dodalo piko na i k popolnemu prazničnemu vzdušju. Toplo nam ni bilo le zaradi ognja in vse ponudbe, ampak predvsem zaradi iskrivih otroških nasmehov, lepih misli in dejanj ter ob pravljični praznični zgodbi, ki povezuje Črnjane, Korošce in Slovence.

Pravljična Črna na Koroškem v teh dneh sije v vsej svoji slikoviti podobi in vabljeni, da pišete to decembrsko pravljico skupaj z njimi.

Že ta konec tedna se bo res veliko dogajalo:

Danes, v soboto, 9. decembra 2023

Od 10. ure in vse tja do 13. ure, bo potekal Božično novoletni sejem in to avtobusna postaja Črna na Koroškem

Ob 16.30 uri Dejan Dogaja, prireditveni prostor KD Črna na KoroškemDejana Krajnca širša javnost pozna kot vedno nasmejanega, odpičenega pevca in klarinetista z visoko irokezo, ki mu je vedno uspelo povezati in nasmejati še tako zahtevno publiko. Povezal bo tudi srva vseh, ki boste to soboto žurali z njim.

Ob 18. uri Miklavžev koncert Pihalnega orkestra Rudnika Mežica, ki bo potekal v prostorih telovadnice OŠ Mežica. Gost večera bo legendarni Andrej Šifrer.

V nedeljo, 10. decembra 2023:

Ob 15.30 uri bosta nasmehe risala na obrazih najmlajših Damjana Urh in njen MIŠKOLINČEK, v prireditvene prostoru KD Črna na Koroškem.

Ob 17. uri pa Romana Kranjčan, prav tako v prireditvenem prostoru KD Črna na Koroškem. Na ta dan bodo lahko otroci rajali s priljubljeno slovensko avtorico in izvajalko.

Celotni program in dogajanje preverite TUKAJ.

Dobrodošli vsi od blizu in daleč!FOTO: Nace Zavrl
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Nina Pušlar včeraj na Titovem trgu poskrbela za čarobno valentinovo #foto

Leto 2024 ima za Velenje poseben pomen, saj nosi naziv evropski zeleni list. S velikim otvoritvenim koncertom Nine Pušlar, so slavnostno odprli leto, posvečeno trajnostnemu razvoju in skrbi za okolje....
Kultura

Nastop dijakov Umetniške gimnazije Velenje na orgelskem koncertu v Celju

V petek, 26. januarja 2024, je cerkev sv. Jožefa v Celju gostila izjemen skupni orgelski koncert, ki je združil talentirane učence in dijake različnih glasbenih šol. ...
Gospodarstvo

Iz Termoelektrarne Šoštanj so nam sporočili novo ceno toplotne energije, ki velja od 1.2.2024

Iz Termoelektrarne Šoštanj so nam poslali cene toplotne energije, ki jo zaračunavajo. ...
Utrinki

Mladi nogometaši NK Šoštanj izkoristili nedeljo za prijateljske tekme #utrinki

Delček vzdušja iz nogometne nedelje, kjer so nadarjeni nogometaši Nogometnega kluba Šoštanj selekcij U9, U12 in U13 pokazali svoje znanja....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...

Zadnje osmrtnice

Ivan Petek

Đuro Hranjec

Marjan Korenak

Velenjcan copyright © 2023