PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 6. julij 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek smo, potem, ko nas je občanka obvestila, da moški grozi ženski pri Zdravstvenem domu, obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Ugotovili smo namreč, da je ženski grozil bivši partner, da jo bo ubil. Slednjemu smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja za kaznivo dejanje pa se bo zagovarjal na sodišču.

Okoli 17. ure smo bili obveščeni o padcu motorista, ki se je lažje telesno poškodoval. Ugotovili smo, da je mladoletni motorist padel zaradi neprilagojene hitrosti. Zanj bomo na sodišče poslali odbolžilni predlog. 

V Ravnah pri Šoštanju smo obravnavali prometno nesrečo v kateri se je voznik osebnega avtomobila umikal padajočemu kamenju, pri tem pa trčil v drsno ograjo. Nihče ni bil telesno poškodovan. Policisti so odstopili od ogleda prometne nesreče, vozniku pa o tem izdali potrdilo. 

Okoli 21. ure smo obravnavali grožnje po telefonu, ki jih je občanki po telefonu izrekel svak. Ker smo ugotovili, da gre za prekršek bo o višini kazni odločil prekrškovni organ z odločbo o prekršku. 

PETEK

V petek smo obravnavali vlom v vulkanizersko delavnico v Škalah. Tam je neznanec vlomil v prostore delavnice in vzel menjalni denar ter tako oškodoval lastnika za okoli 200 evrov. Opravili smo ogled kraja in našli sledove s katerimi bomo poskusili izslediti vlomilca. Zaradi kaznivega dejanja velike tatvine bomo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

Ob 12.00 nas je poklicala delavka iz restavracije s hitro prehrano na Kidričevi cesti, ki je povedala, da je voznik osebnega avtomobila trčil v njihovo ograjo, jo poškodoval in s kraja odpeljal brez, da bi nudil svoje podatke. Policisti so na podlagi registrske tablice voznika izsledili, prekrškovni organ pa bo o prekršku izdal odločbo. 

Neznani storilec je na Kersnikovi cesti v Velenju ukradel zaklenjeno gorsko kolo ter tako oškodoval lastnika za 250 evrov. Mi bomo o tem zbrali vsa potrebna obvestila in napisali kazensko ovadbo, ki jo bomo poslali državnemu tožilcu.

Nekaj minut pred peto popoldan pa nas je občan obvestil, da je v stanovanju našel mrtvo mamo. Mi smo si ogledali kraj dogodka in ugotovili, da ne gre za kaznivo dejanje. O izvedenih ukrepih in ugotovitvah smo obvestili državnega tožilca. 

Zvečer nas je natakarica obvestila, da mladostniki s strehe poslovne stavbe Farmin mečejo na goste lokala, storže. Policisti so mladostnike opozorili na njihovo početje in jih napotili s terase. 

SOBOTA

V soboto smo obravnavali kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe, ki jo je utrpel občan, ki so ga pretepli na Cesti talcev v Velenju. Pretepači se bodo morali za storjeno dejanje zagovarjati na sodišču. 

Prav tako se bo na sodišču moral zagovarjati občan, ki so ga okoli 9.30 ure, v trgovini na Cesti talcev v Velenju, zalotili pri tatvini britvic. 

V soboto smo vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli avto, zaradi storjenega prekrška pa smo napisali obdolžilni predlog, ki smo ga poslali na sodišče.

Nekaj čez 21. uro je na policijsko postajo prišla občanka, ki je povedala, da so njeni hčeri ukradli mobilni telefon. Mi bomo poskušali najti storilca in telefon, potem pa se bo s storilcem pogovarjalo sodišče. 

Še en občan je v Zdravstvene domu poiskal pomoč, ker so ga pretepli. Policisti so ugotovili, da so ga preteple tri osebe, ki bodo ovadene zaradi kaznivega dejanja nasilništva. 

NEDELJA

V nedeljo smo bili obveščeni, da v Šaleku nekdo kuri, zaradi česar smrdi vse naokoli. Policisti smo ugotovili, da je občan kuril star papir zaradi suma storitve prekrška pa bomo obvestili pristojni prekrškovni organ. 

Spet smo obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Tokrat na Starem trgu v Velenju, kjer je bil mož nasilen do svoje žene. Možu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja o kateri bo presodil preiskovalni sodnik, zaradi suma storitve kaznivega dejanja pa smo zanj napisali kazensko ovadbo, ki smo jo poslali na državno tožilstvo. 

V preteklem tednu smo med drugim trikrat zasegli snovi za katere sumimo, da gre za prepovedane droge, opravili pa smo tudi hišno preiskavo. 

Poletni čas je čas, ko vas je veliko na dopustih in zdoma. Poskrbite, da bodo vaše hiše in stanovanja varna pred vlomilci in tatovi. Naj vaše nepremičnine ne dajejo vtisa, da vas ni doma, po socialnih omrežjih pa ne objavljajte svojih urnikov in fotografij s potovanj dokler ne pridete domov, ker so ravno socialna omrežja bogat vir informacij za vlomilce. V primeru, da ugotovite, da je nekdo vlomil v vašo hišo ali stanovanje, medtem, ko vas ni bilo, pokličite na številko policije 113, se umaknite in se ne dotikajte ničesar.

Več novic

Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Družba

V nedeljo je potekalo že 5. Tradicionalno srečanje rudarjev v čast sv. Barbari

Na prvo adventno nedeljo, 3. decembra 2023, se je že peto leto zapored zbrala skupina 25 uniformiranih rudarjev pri cerkvi sv. Martina v Velenju. To srečanje je bilo posebno, saj...
Obvestila

Jutri, 9. novembra bo popolna zapora Bračičeve ceste

Zaradi izgradnje telekomunikacijskega omrežja bo jutri, 9. novembra, predvidoma od 7.30 do 18. ure popolnoma zaprta Bračičeva cesta v dolžini 30 metrov....
Družba

V torek, 12. decembra, bo Dedek Mraz pozdravil otroke na Titovem trgu

Začel se je zadnji mesec v letu 2023 in Velenje zvečer žari v praznični razsvetljavi. Otroci so že v pričakovanju treh dobrih mož, ki razveseljujejo in obdarujejo. V Šaleški dolini...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023