PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 5. oktober 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek smo obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini na Kersnikovi cesti v Velenju. Nasilnemu možu smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja, ker pa je bilo ugotovljeno, da je mož s svojimi dejanji in nasiljem vplival tudi na svoje otroke, smo ga osumili kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja. O ukrepu prepovedi približevanja je odločil preiskovalni sodnik, o kaznivih dejanjih pa smo obvestili državnega tožilca.

Varnostnik v trgovini na Kidričevi v Velenju nas je okoli poldneva obvestil, da je pri njih stranka, za katero sumijo, da je hotela vnovčiti ponarejen bankovec za 20 evrov. Bankovec je bil zasežen in poslan na analizo, kjer bodo ugotovili, ali je res ponarejen. 

Obravnavali smo še tatvino artiklov v trgovini v Šaleku in poškodovanje tuje stvari na Kersnikovi, kjer je neznanec iz objestnosti poškodoval osebni avtomobil. 

PETEK

Petek se je začel s poškodovanjem osebnega avtomobila, ki ga je neznanec poškodoval na Pokopališki cesti v Velenju. Lastnik kazenskega pregona storilca ni zahteval, mi pa smo o ugotovitvah obvestili državnega tožilca. Tekom dneva smo obravnavali še eno poškodovanje tuje stvari in sicer v Gavcah, kjer je neznani storilec prav tako, poškodoval osebni avtomobil. 

Občan nas je obvestil, da je na neznanec na Kozjaku, preko noči, na cesti odložil smeti. Mi smo o tem obvestili mestno redarstvo to pa je zadevo predalo inšpektoratu za okolje. 

Obravnavali smo tudi zlorabo plačilne kartice, ki jo je neznanec uporabil za nakupe na spletu. Z dejanjem je lastnico oškodoval za dobrih 160 evrov.

Med sosedski spori gredo pogosto tudi predaleč in ravno tako se je zgodilo tudi v petek okoli enajste ure dopoldan, ko je v Paki pri Velenju, občan z osebnim avtomobilom zapeljal v svojega sokrajana, takoj za tem pa je ustavil, izstopil iz vozila in ga udaril v obraz. Policisti so ugotovili, da je povod za opisano, neumno obnašanje, nerazrešeno vprašanje glede skupne vode, ker pa seveda upravičljivega razloga za takšno obnašanje ni, so policisti kršitelju napisali plačilni nalog zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru. 

Nekaj minut po enajsti uri dopoldan smo obravnavali še tatvino avtomobilskih ključev, ki jo je prijavil občan. Po vseh opravljenih birokratskih postopkih, je občan sporočil, da je ključe našel. Kljub temu, moramo napisati poročilo na državno tožilstvo in državnemu tožilcu poročati o tem kaj vse smo storili glede prijave.

Ob 12.30 smo obravnavali kaznivo dejanje goljufije, ki jo je prijavila trgovka iz trgovine v Velenju, kjer sta moški in ženska ogoljufala trgovko, pri plačevanju računa. Mi bomo zbrali vsa obvestila in poskušali ugotoviti identiteto neznanega moškega in ženske, ki ju bomo ovadili na državnem tožilstvu.

Nekaj minut pred četrto popoldan, smo morali na Cankarjevo v Velenje, kjer je neznani moški občana porinil po stopnicah. Ugotovili smo, da je med njima prišlo do spora zaradi dežnika, zaradi česar je neznanec občana prijel za vrat, ta pa je izgubil ravnotežje in padel po stopnicah. Mi smo identiteto storilca ugotovili, izdan mu bo plačilni nalog zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru. 

SOBOTA

V soboto je na policijo poklical občan iz Vojkove ceste, ki je povedal, da na hodniku pred vrati stanovanja spi oseba. Osebo so morali oskrbeti reševalci, saj je bila njeno zdravje resno ogroženo, najverjetneje zaradi zlorabe zdravil in mamil. Policisti na kraju so zbrali vsa obvestila in opravili ogled kraja. Medtem, ko se oseba v bolnišnici zdravi, bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil. 

Zvečer smo morali dvakrat posredovati zaradi hrupa in preglasne glasbe in sicer na Prešernovi cesti v Velenju in na Glavnem trgu v Šoštanju. 

NEDELJA

V nedeljo smo obravnavali dve poškodovanji tuje stvari v Šoštanju, kjer je neznanec poškodoval pnevmatike na vozilih. Zbrana bodo vsa obvestila, o ugotovitvah pa bo obveščen državni tožilec.

Ob 13.20 uri nas je občan obvestil, da v Prelski njegov brat že nekaj dni vpije in razbija po hiši, med klicem pa je bilo v ozadju dejansko slišati vpitje njegovega brata. Policisti so se na klic nemudoma odzvali in odšli na kraj kamor je bilo poslano tudi reševalno vozilo. Med izvajanjem intervencije je občan napadel policiste. Policisti so morali uporabiti prisilna sredstva, da so občana obvladali. Oba policista sta bila lažje telesno poškodovana, za občana pa je poskrbelo medicinsko osebje, ki ga je odpeljalo na zdravljenje v bolnišnico v Vojniku. Kljub temu, je bil občanu izrečen ukrep prepovedi približevanja, domačim, zbirajo pa se še obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa preprečitve uradnega dejanja in nasilja v družini. 

Ob 20.30 uri smo obravnavali še eno nasilje v družini, tokrat v Bevčah, kjer je bil nasilen moški do svoje izven zakonske partnerke. Tudi njemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, pa bomo zanj napisali kazensko ovadbo, ki jo bomo poslali na državno tožilstvo.

Bodite tolerantni do sočloveka, rešujte spore na miren način

Kot sami vidite smo v preteklem koncu tedna obravnavali precej dejanj z elementi nasilja. Ker nasilje nikoli ni dobra izbira za rešitev sporov in nesoglasij, saj rek, da nasilje rodi nasilje še kako drži, vsem občanom, polagamo na srce, da se vsaj malo potrudijo biti bolj tolerantni do sočloveka in se vsaj potrudijo reševati spore na miren način. Če pa tako ne zmorejo in nikakor ne gre drugače, naj se obrnejo na nekoga, ki jim bo ta spor pomagal rešiti na miren način, dostojen človeku v razviti družbi, v kateri živimo. Ob tem vam moram še posvariti ali pa vas opozoriti, da, če se boste reševanja sporov lotili na nasilen način, da boste imeli opravka s policijo, katere ena od primarnih dolžnosti je zaščiti ljudi in premoženje, z vsem naborom prisilnih sredstev in kazni, ki pa niso tako zanemarljive.

Več novic

Šport

RK Gorenje Velenje odločno zmagali na gostovanju v Škofji Loki

Pred pomembnim evropskim preizkusom so se rokometaši Gorenja Velenja odpravili na gostovanje v Škofjo Loko. Čeprav je na začetku drugega polčasa prišlo do manjšega padca koncentracije, so gostje na koncu...
Družba

Velenje v praznični preobleki: Program čarobnega decembra 2023

Velenje se v decembru 2023 preobraža v praznično čarobno deželo s pestrim naborom dogodkov v sklopu projekta Čarobni december. Vsak dan meseca bo prinesel različne praznične aktivnosti, pri čemer so...
Šport

Velenjski rokometaši z osupljivo zmago nad Španci v Ligi Evropa

V srditi rokometni bitki, ki se je odvijala v Rdeči dvorani, je ekipa RK Gorenje Velenje zablestela in osvojila pomembno zmago v Ligi Evropa proti španskemu nasprotniku, REBI Balonmano Cuenca,...
Družba

Skaza na vodilnem sejmu industrije ELMIA odpira nova vrata poslovnim priložnostim in trgom

V teh dneh Skazina ekipa strokovnjakov zaseda pomembno mesto na Elmia Subcontractor Fair v Jonköpingu, na Švedskem, kjer s svojo 46-letno tradicijo v predelavi in brizganju plastike narekujejo trende in...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023