Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 3. marec 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okolišča, Roman Pavič....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okolišča, Roman Pavič.


PROMET:

SREDA

Zjutraj smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na relaciji Škale – Ravne. Na kraju smo ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika. V prometni nesreči so bili trije udeleženci lahko telesno poškodovani. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

ČETRTEK

Pozno popoldan smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, kjer je eden od udeleženec iskal naknadno zdravniško pomoč, čeprav sta se pred tem oba udeleženca že sporazumela glede krivde in škode. Opravili smo ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je do nje prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Zoper povzročitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

SOBOTA

Dopoldne smo v neposredni bližini bencinskega servisa Petrol na Celjski cesti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do nje prišlo zaradi izsiljevanja prednosti, povzročitelj pa je bil tudi pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja bomo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nevarna vožnja.

NEDELJA

Okoli poldneva smo v Šmartnem ob Paki obravnavali prometno nesrečo zaradi nepravilne smeri oz. strani vožnje, za kar smo povzročitelju izdali plačilni nalog.

Ob tem bi udeležencem v prometu svetoval, da naj vozijo po omejitvah oz. hitrost svojega vozila prilagodite glede na stanje ceste (mokra in spolzka), kakor tudi na svoje stanje. Pri vožnji v prometu ne uporabljate mobitelov, saj s tem ogrožate sebe kakor tudi druge udeležence v prometu.


JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Popoldan smo bili s strani občanke obveščeni, da dva moška na relaciji Velenje – Lokovica pobirata prostovoljne prispevke. Omenjena moška sta bila izsledena, ugotovljeno, da sta državljana Ukrajine in da nimata dovoljenja za pobiranje prostovoljnih prispevkom. Obema smo izrekli globo.

Ob tem bi opozoril tudi občane, da nas o takšnih dejanjih (pobiranje prostovoljnih prispevkov s strani neznancev, opažanje raznih neznancev na raznih krajih,..) obveščate, saj obstaja tudi verjetnost, da takšne osebe (po večini so to državljani drugih držav) izvajajo tudi kakšna kazniva dejanja in sicer kot so vlomi in razne tatvine.

TOREK

Ponoči smo posredovali na Jenkovi cesti, kjer je imel občan preglasno glasno. Za kršitev smo mu izdali plačilni nalog.

PETEK

Ponoči smo odšli v Vinsko goro, kjer so imeli v domu glasno glasbo. Na kraju smo kršiteljici izdali plačilni nalog.

Nato smo odšli v Ravne, kjer je prijavitelja napadel in pretepel znanec. Ko bomo opravili razgovor še s kršiteljem mu bomo izdali plačilni nalog.

Zvečer smo dvema osebama zasegli tudi različne snovi, za katere sumimo da so prepovedane droge. Ko bomo prejeli analizo, bomo v pozitivnem primeru uvedli prekrškovni postopek.

Malo po polnoči pa smo na anonimno številko policije dobili obvestilo, da lokal na Koroški cesti še vedno obratuje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da lokal dejansko obratuje, čeprav ima dovoljenje samo do 22.00 ure. Na kraju smo tudi dvema osebama zasegli sumljive snovi, za katere sumimo da so prepovedane. V primeru pozitivnih ugotovitev sledi prekrškovni postopek, za prekoračitev obratovalnega časa pa bomo obvestili pristojne službe oz. podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

SOBOTA

Popoldan smo na stadionu NK Rudar opravili zavarovanje nogometne tekme, kjer kršitev javnega reda in miru ni bilo, smo pa pri enem pripadniku gostujoče navijaške skupine zasegli snov, za katero sumimo, da je prepovedana. Po prejeti pozitivni analizi, sledi prekrškovni postopek.


KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo bili s strani ZD Velenje obveščeni, da je pri njih iskala zdravniško pomoč oseba, katero je napadel neznanec. Na kraju smo ugotovili, da je poškodovano na pešpoti v bližini OŠ Livada napadel NN in jo telesno poškodoval (opis NN, naj bi bil brezdomec, 180 cm visok, močnejše postave, na glavi pleteno kapo, 1-2 cm sive brade, temno siva vetrovka, 50 let star, vinjen, z nahrbtnikom) V zvezi kaznivega dejanja še zbiramo obvestila.

Nato smo obravnavali kaznivo dejanje Zatajitev, kjer je oškodovanec na bankomatu NLB na Kidričevi cesti dvigoval denar, katerega pa je tam pozabil. NN je omenjeni denar odtujil.

Popoldan smo na Čufarjevi obravnavali vlom v klet, kjer je NN odtujil baterijsko kosilnico, električne škarje in vrečko z dvema baterijama ter polnilno postajo. Materialna škoda znaša 200 EUR.

Tega dne smo obravnavali tudi kaznivo dejanje Grožnje, kjer je znani osumljeni z resno grožnjo zagrozil oškodovancu. Po zbranih dodatnih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo.

TOREK

Dopoldan smo v trgovini v Šoštanju obravnavali tatvino, kjer je NN, katerega bomo poskušali ugotoviti preko posnetkov videonadzora odtujil artikle iz trgovine.

Nadalje smo na Šercerjevi cesti obravnavali tatvino kolesa in sicer gorsko kolo X fact oranžne barve, katerega je odtujil NN.

Popoldan smo na Kardeljevi ploščadi izsledili žensko, katera je potiskala kolo bele barve z dvema košarama. Ugotovljeno, da je omenjena ženska kolo odtujila in smo ga že vrnili lastnici. Zoper osumljeno bomo podali kazensko ovadbo.

SREDA

Popoldan se je na PP Velenje zglasila občanka, katera je na stranišču bencinskega servisa pozabila torbico z vsebino, le to pa je NN odtujil.

Nadalje smo obravnavali tudi kaznivo dejanje Grožnje, kjer je znani osumljenec prišel v podjetje in zagrozil oškodovancu oz. prijavitelju. Ko zberemo še dodatna obvestila bomo podali kazensko ovadbo.

Zvečer smo obravnavali vlom v klet na Goriški cesti, kjer je NN vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo Fuji rdeče barve.

Nato smo obravnavali vlom v kavni avtomat na Trgu mladosti, kjer je NN poskušal vlomiti v avtomat, vendar ni nič odtujil.

PETEK

Dopoldan smo na enem od bencinskih servisov obravnavali tatvino, kjer je zaenkrat še NN odtujil zvočnike. Preko videokamere bomo poskušali ugotoviti, kdo jih je odtujil.

SOBOTA

Dopoldan smo na Gorici opravili ogled poškodovanega vozila, katerega je NN poškodoval oz. polil z barvo.

Ker v zadnjem času obravnavamo veliko tatvin koles, občanom svetujemo glede samozaščitnega ravnanja. Občanom svetujemo, da za svoja kolesa ustrezno poskrbijo, da so kolesa pod ključem oz. zaklenjena. Obenem pa bi jim tudi svetoval, da vsak občan, kateri poseduje kolo, naj si svoje kolo fotografira, popiše številko okvirja oz. morebitne posebnosti na kolesu, shrani dokumentacijo glede kolesa. Saj če boste imeli čim več podatkov in morebitno fotografijo, bomo lažje tudi našli kolo oz. ob morebitni najdbi kolesa tudi lažje ugotovili lastnika kolesa.

Več novic

Družba

Na Kopah se žura vsak vikend, to soboto s Petrom Grašom in Mambo Kingsi

Na najbolj party smučišču, na Kopah, vedno poskrbijo za nepozabne žure in v soboto, 3. februarja 2024, ne bo nič drugače. ...
Družba

Ekipa Udarnika MC pomagala pri urejanju in selitvi doniranih aparatov občanom z najnižjimi prihodki

Zaključek tedna je za srčno terensko ekipo Udarnika MC Velenje prinesel veliko zadovoljstva, saj so z pomočjo dobrodelnih Velenjčanov pričarali nasmehe na obrazih nekaterih starejših občanov....
Gospodarstvo

Iz Termoelektrarne Šoštanj so nam sporočili novo ceno toplotne energije, ki velja od 1.2.2024

Iz Termoelektrarne Šoštanj so nam poslali cene toplotne energije, ki jo zaračunavajo. ...
Šport

Velenjski judoisti dosegli odlične rezultate na Judo pokalu v Guštanju

V soboto, 17.2.2024, je v Ravnah na Koroškem potekal 16. mednarodni turnir Guštanj, katerega se je udeležilo 261 tekmovalcev iz 39 klubov in 8 držav....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023