PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 3. januar 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Roman Pavič....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Roman Pavič.


PROMET:

PONEDELJEK

Dopoldan smo v Lazah obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi nepravilne smeri oz. strani vožnje. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

SREDA

Dopoldan smo obravnavali prometno nesrečo, kjer je povzročitelj pobegnil s kraja in bil nato s strani druge patrulje ustavljen. Ugotovljeno je bilo da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja in smo mu zasegli vozilo. Svoja dejanja oz. kršitve bo zagovarjal pri sodniku za prekrške. 

ČETRTEK

Zvečer smo v Šaleku obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v objekt in nato s kraja odpeljal. Voznik je bil izsleden in bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

PETEK

Dopoldan smo v Šaleku obravnavali prometno nesrečo, kjer je kolesar zaradi neprimerne hitrosti trčil v peško, katera je pred sabo potiskala otroški voziček z otrokom. K sreči se je pri tem samo lahko poškodovala peška, pri čemer je bil otrok nepoškodovan. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.


JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Popoldan smo na Gorici obravnavali kršitev zakona o zaščiti živali, kjer zaenkrat še neznani lastnik psa ni zagotovil fizičnega varstva svojega psa, kateri je skakal v otroke. Za lastnikom še poizvedujemo. 

Ponoči smo v Šoštanju osebi zasegli pirotehnična sredstva in neznano zeleno rastlino, za katero sumimo da je konoplja. Ko bomo prejeli analizo, bomo zoper osebo ustrezno ukrepali.

TOREK

Popoldan smo v Šaleku obravnavali spor med sosedoma, kjer je kršitelj pri sporu tudi odrinil prijavitelja. Kršitelju smo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

SREDA

Ponoči smo obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru in sicer sta kršitelja motila nočni mir in počitek, s tem da sta imela glasno glasbo oz. zabavo. Obema smo izrekli opozorilo.

ČETRTEK

Dopoldan smo osebi v Velenju zasegli petarde in bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

PETEK

Malo pred dvanajsto smo posredovali v trgovini v Velenju, kjer oseba ni upoštevala navodil oz. ukaza varnostnice. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek. 


KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v lokal v Šoštanju, kjer je neznanec v času preko vikenda vlomil v lokal, vendar tokrat ni nič odtujil in je nastala samo materialna škoda na vratih.

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje, kjer je znanec preko spleta grozil oškodovanki. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo.

Popoldan smo obravnavali tatvino v trgovini, kjer je varnostnik zalotil pri tatvini moškega. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Ponoči smo na Kosovelovi obravnavali kaznivo dejanje Nasilništva, kjer je prišlo do spora med bivšima partnerjema. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljeni pri kaznivem dejanju uporabil tudi nož. Izrekli smo mu ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba. 

SREDA

Dopoldan smo obravnavali delovno nesrečo, kjer smo pri zbiranju obvestil in ogledu kraja ugotovili, da je delavcu na delovišču v Velenju stisnilo prst in je zadobil lahko telesno poškodbo. O dogodku bomo obveščali sodišče.

Dopoldan smo obravnavali tudi tatvino v trgovini, kjer je že znanega storilca pri tatvini zalotil varnostnik. Popoldan pa smo zopet odšli v isto trgovino, kjer je bil prijet drugi storilec oz. osumljenec tatvine. Zoper oba bo podana kazenska ovadba. 

Obveščeni pa smo bili tudi o vlomu v skladišče, kjer je neznanec iz skladišča odtujil več plinskih jeklenk.

PETEK

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer je neznanec porisal stene v javnem stranišču v Velenju. 

Popoldan smo posredovali na Selu, kjer je prišlo do spora med sestro in bratom, pri čemer je brat pri prepiru uporabil tudi kuhinjsko kladivo. V zvezi kaznivega dejanja, smo opravili ogled, zasegli predmet, zoper osumljenca pa bomo podali kazensko ovadbo.

NEDELJA

Na Kosovelovi smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini, kjer je osumljeni vršil psihično, kakor tudi fizično nasilje nad oškodovanko. Osumljenemu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, zbrali obvestila in bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

SVETOVANJE

Previdno pri uporabi bankomatov in plačilnih kartic

Zaradi večje uporabe bankomatov v času praznikov je tudi večja nevarnost zlorab negotovinskih plačilnih sredstev. Ena izmed njih je namestitev skimming naprav ali pasti za denar (cashtrapping) na bankomatih.

Svetujemo, da pri uporabi plačilnih kartic na bančnih avtomatih upoštevate osnovna pravila za varno poslovanje s karticami.

Pred uporabo bankomata je dobro, da:

 • ste pozorni na sumljive osebe v bližini,
 • pregledate bankomat, preden ga uporabite
 • prekrijete vtipkano PIN številko,
 • uporabljate SMS obveščanje o opravljenih transakcijah.
 • Celoten dvig gotovine opravite pazljivo in nemudoma pospravite gotovino.

Previdni bodite tudi pri plačevanju z gotovino

Najpogosteje lahko pričakujemo, da se na stojnicah in božičnem sejmu pojavijo unovčitve ponarejenih bankovcev za 20 oz. 50 evrov, redkeje pa ponarejenih bankovcev za 100 ali celo 200 oz. 500 evrov.

Pri prepoznavanju ponarejenih bankovcev v zgornjih apoenih je treba biti pozoren predvsem na:

 • kakovost papirja – pri tem se poslužujemo otipa, in sicer pri ponarejenih bankovcih čutimo samo gladek papir, pri pristnih bankovcih pa gre za reliefni potisk, kjer z otipom čutimo, da površina bankovca v celoti ni gladka,
 • bankovec za katerega se sumi, da je ponarejen, je treba pogledati v smeri izvira svetlobe, pri čemer se morajo na pristnem bankovcu, in sicer na obeh straneh bankovca, videti vodni znak, varnostna nitka in sestavljena številka,
 • priporočamo, da se prodajalci poslužujejo pisal za preverjanje bankovcev (nakup možen v trgovinah s pisarniško opremo ali preko spleta), ki reagirajo na ponarejen bankovec tako, da pustijo na njem barvo, medtem ko na pristnih bankovcih pisala ne reagirajo (dokaj cenovno dostopno),
 • če obstaja možnost, naj se prodajalci poslužujejo aparatov za preverjanje pristnosti denarja,
 • priporočamo preverjanje bankovca, za katerega se sumi, da je ponarejen, z ostalimi bankovci, ki so pristni. Pri tem je treba biti pozoren na kakovost papirja, kakovost tiska, na hologram, ki je lahko naknadno nalepljen na ponarejen bankovec,
 • prav tako naj bodo prodajalci na stojnicah pozorni na plačevanje manjših zneskov (do 10 eur) z bankovci večjih apoenov, in sicer 50 ali 100 evrov ali več, pri tem pa ima stranka pri sebi tudi manjše bankovce 5, 10, 20 evrov, vendar z njimi na plačuje,
 • ob morebitnem sumu, da je bil na stojnicah in božičnem sejmu vnovčen ponarejen bankovec, se obrnite na policijo, pri tem pa si poskušajte zapomniti opis osebe, ki je ponarejen bankovec izročila oz. naj oseba počaka do prihoda policije na kraju.

Več novic

Družba

Na Gorici je predvidena gradnja nove stanovanjske soseske

V sredo, 6. decembra, bo ob 16. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje potekala javna obravnava dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki predvideva gradnjo novih stanovanj na Gorici....
Družba

Velenje postaja še bolj invalidom prijazno mesto: Delovno srečanje z invalidskimi organizacijami ob Mednarodnem dnevu Invalidov

Ob mednarodnem dnevu invalidov, ki ga obeležujemo 3. decembra, je Mestna občina Velenje v Galeriji Velenje pripravila delovno srečanje z več kot 20 predstavniki invalidskih organizacij, zvez društev invalidov in...
Policijsko poročilo

Resna nesreča pri delu v Velenjskem podjetju

V enem izmed podjetij v Velenju so se soočili z resno nesrečo pri delu, ki je pustila hude posledice za eno od zaposlenih....
Družba

Uspešno zaključeno usposabljanje za projektnega managerja pravičnega prehoda v SAŠA regiji

V prostorih Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice v Velenju je nedavno potekala slovesnost, kjer so 46 udeležencem podelili certifikate za uspešno zaključeno usposabljanje "Projektni manager za pravični prehod". Ta posebno usposabljanje je...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023