PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 25. november 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Uroš Medved, višji policist in vodja policijskega okoliša....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Uroš Medved, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V preteklem tednu smo obravnavali pet prometnih nesreč v katerih poškodovanih oseb ni bilo, in eno prometno nesrečo v kateri se je oseba lažje telesno poškodovala. V petek smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri sicer poškodovanih ni bilo, smo pa morali zaseči osebni avtomobil. Z zbiranjem obvestil bomo nadaljevali, potem pa bomo na sodišče poslali obdolžilni predlog.

V soboto zvečer nas je občanka obvestila, da neznani moški hodi ob cesti in deluje močno pijan. Policisti so moškega našli in ugotovili, da je dejansko močno pod vplivom alkohola, ter, da je namenjen domov. Da se mu nebi kaj zgodilo, so policisti poskrbeli, da je domov prišel varno.


JAVNI RED IN MIR:

V petek zvečer smo v okolici rdeče dvorane trem osebam zasegli substance za katere smo sumili, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bomo proti osebam ustrezno ukrepali. Za enega tujca, ki je prepovedano drogo uporabljal na Cesti Simona Blatnika pa smo globo že izrekli.

V soboto zvečer je k nam poklical občan, ki je policistu povedal, da mu »teži« žena. Policisti so odšli na kraj in tam ugotovili, da je prijavitelja, ki je bil pijan, žena spravljala v posteljo, ta pa je poklical policijo, česar pa se kasneje, ko so policisti prišli na kraj sploh ni spomnil. Bil je opozorjen na posledice lažne prijave.


KRIMINALITETA:

V četrtek je v Rečici ob Paki neznanec vlomil v kaščo in ukradel klobase. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in zbrali vsa obvestila, da bodo lahko na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Obravnavali smo še en poskus vloma v vikend, kasneje pa še požar v Paki pri Velenju. Pri vlomu v vikend smo ugotovili, da neznani storilec v notranjost objekta ni prišel, pri požaru pa so policisti ugotovili, da ga je bil vzrok za požar hladilnik na katerem je prišlo do električnega preboja. 

V petek sta občana prijavila, da sta jima med urejanjem dovozne ceste v Ravnah pri Šoštanju, s pretepom, grozila soseda. Policisti bodo nasilna soseda kazensko ovadili na sodišču.

Prav tako v petek je k nam prišel občan, ki je prijavil, da je nekdo zlorabil njegovo bančno kartico VISA. Ko bomo zbrali vsa obvestila bomo o tem obveščali državnega tožilca.

Kasneje je k nam poklicala občanka, ki je povedala, da je v mestu srečala fanta, ki ga je mama vrgla iz stanovanja. Policisti so v pogovoru s fantom ugotovili, da je mati napodila iz stanovanja ker naj bi prekomerno igral igrice in imel slabe ocene v šoli. Kasneje so policisti ugotovili, da zgodba le ni čisto takšna, saj so ugotovili, da je bil fant že večkrat nasilen do mame in jo celo pretepal. Po zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je potrebno fantu izreči prepoved približevanja, ovadili pa so ga zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. 

Kmalu za tem smo morali na Šercerjevo cesto, kjer naj bi partner vpričo otrok pretepal svojo partnerko. Policisti so ugotovili, da je s pretepom začela partnerka, ki je ugotovila, da ima mož ljubico. Mož ji ni ostal dolžan in jo je udaril nazaj in nasilje še stopnjeval. Policisti so odredili pridržanje za partnerja in zbrali vsa obvestila za kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Na Šercerjevi smo obravnavali še eno nasilje v družini in izrekli prepoved približevanja. Tokrat je bil nasilen sin do svojega očeta. Tudi ta se bo moral zaradi kaznivega dejanja zagovarjati na sodišču.

V nedeljo nas je občan obvestil, da že dlje časa pogreša prijatelja, ki ga ni doma, iz stanovanja pa se širi smrad. Ko so policisti preverili vse okoliščine, so s pomočjo gasilcev na silo vstopili v stanovanje, kjer so našli mrtvo osebo, ki jo je kasneje pregledal zdravnik, ki je potrdil smrt in ugotovil, da je umrla naravne smrti. Okrožno državno tožilstvo bomo obvestili s poročilom. 


Marsikje so s pripravami za veseli december že začeli. Kmalu bodo prišli tudi dnevi, ko bo uporaba pirotehničnih sredstev dovoljena. Vse tiste, ki kupujejo, prodajajo in uporabljajo tovrstna sredstva pa opozarjamo, da upoštevajo zakonodajo in uporabljajo sredstva varno in tam, kjer ostalih ne bodo motili in ogrožali.

Ponovno opozarjamo vse voznike, da ne vozijo pod vplivom alkohola. Če veste, da boste pili, oziroma ste pili, si uredite prevoz, da vam bodo naslednji dan ostali le dobri spomini na zabavo. 

Vse pešce pa opozarjamo, da stopijo iz teme. Nosite svetla oblačila in uporabljajte kresničko oziroma svetleči trak, kajti le tako boste vidni in varni v prometu.

Več novic

Šport

Trebanjski levi v napeti končnici preobrnili tekmo proti Velenjčanom

Velenjčani in Trebanjci so na tekmi, ki je trajala sedemdeset minut, poskrbeli za dramo v Rdeči dvorani. Derbiju primerna končnica je pripadla varovancem Uroša Zormana, ki slavijo napredovanje v Pokalu...
Obvestila

Brezplačni preventivni zimski pregledi osebnih vozil

V torek, 14. novembra 2023, bodo od 11. do 13. ure v delavnicah Medpodjetniškega izobraževalnega centra Velenje (Koroška cesta 62a, Velenje) potekali brezplačni preventivni zimski pregledi osebnih vozil....
Šport

Karate klub Velenje blestel na mednarodnem turnirju 18. Ljubljana OPEN

V soboto, 25. novembra 2023, je bila za 14 tekmovalcev Karate kluba Velenje pomemben dan. Udeležili so se uglednega mednarodnega turnirja 18. Ljubljana OPEN, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo...
Družba

Samo še dva dni nas loči do največjega SKI OPENINGA na Kopah

Ne zamudite največjega SKI OPENING žura na Kopah, kjer se bo žuralo dva dni zapored. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023