PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 24. marec 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Zoran Stojko K...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Zoran Stojko Krevzel.


PROMET:

Prometna varnost v preteklem tednu je bila zavidljiva. Beležili smo dve prometni nezgodi z materialno škodo.


JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Glede ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa smo bili obveščeni o združevanjih na več krajih na območju Velenja. Prijave smo preverjali, v primerih kršitev odloka smo o tem seznanjali zdravstveni inšpektorat. Kršitelji so, v vseh primerih, ukaze policistov, da spoštujejo odlok, to tudi upoštevali.

Obveščeni smo bili o pogrešanju otroka na območju Velenja. V zvezi izsleditve je bilo opravljenih več aktivnosti, pogrešani otrok je bil nato v sredo najden s strani občanke na območju Gaberk in predan staršem.

SREDA

Obveščeni smo bili o delovni nezgodi v Premogovniku Velenje. Ugotovili smo, da je do nezgode prišlo v jami premogovnika. Poškodovani rudar je bil prepeljan v bolnišnico, glede okoliščin pa še zbiramo obvestila.

PETEK

Na območju Občine Šmartno ob Paki smo bili obveščeni o dveh kršitvah razglašene velike požarne ogroženosti. V enem primeru smo kršitelju izdali plačilni nalog za drugo še zbiramo obvestila.


KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Smo bili obveščeni o pretepu v Lokovici, občina Šoštanj. Na kraju smo zbrali obvestila od udeležencev in ugotovili, da je prišlo do pretepa med sosedoma. Podani so bili elementi kaznivega dejanja nasilništva. Zadev bomo odstopili v reševanje Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju.

Na območju Velenja smo obravnaval še kaznivo dejanje grožnje. Po zaslišanju osumljenca bo podana kazenska ovadba na pristojno okrajno državno tožilstvo.

Na območju Topolšice smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilja v družini med bivšima partnerjema. Kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja.

TOREK

V Šoštanju smo obravnavali poskus vloma v gostinski lokal. Neznanemu storilcu v lokal ni uspelo vstopiti. Za neznancem še zbiramo obvestila.

V Velenju, na Goriški cesti smo opravili ogleda kraja kaznivega dejanja vloma v dve kleti. Na kraju smo ugotovili, da je neznani storilec iz prve odtujil moško gorsko kolo znamke Nakamura, Element X15, modre barve v vrednosti 400 EUR in iz druge kolo znamke Leader fox, tip DAFT LADY, bele barve z živo roza prečnimi črtami v vrednosti 600 EUR.

Policisti ponovno opozarjamo, da v zadnjem času obravnavamo več kaznivih dejanj tatvin koles. Občanom svetujemo glede samozaščitnega ravnanja, da za svoja kolesa ustrezno poskrbijo:

  • da so kolesa pod ključem oz. zaklenjena
  • da svoje kolo fotografirajo,
  • da popiše številko okvirja oz. morebitne posebnosti na kolesu in
  • da shranijo dokumentacijo kolesa.

Saj če boste imeli čim več podatkov in morebitno fotografijo, bomo lažje tudi našli kolo oz. ob morebitni najdbi kolesa tudi lažje ugotovili lastnika kolesa. 

Glede na aktualno situacijo povezano s koronavirusom na območju Republike Slovenije se Policisti zahvaljujemo vsem, ki spoštujete navodila in ostajate doma ter tako ne ogrožate sebe in drugih. 

Ob tem tudi vse pozivamo, da za komunikacijo s policisti uporabijo telefon, ali elektronsko pošto.


Preberite tudi:
Policijsko poročilo: Prometna nesreča na relaciji Bevče – Vinska Gora. V Velenju se je skupina oseb družila v bližini bencinskega servisa.

Več novic

Šport

Trebanjski levi v napeti končnici preobrnili tekmo proti Velenjčanom

Velenjčani in Trebanjci so na tekmi, ki je trajala sedemdeset minut, poskrbeli za dramo v Rdeči dvorani. Derbiju primerna končnica je pripadla varovancem Uroša Zormana, ki slavijo napredovanje v Pokalu...
Družba

Velenje v 2024 na poti k zeleni preobrazbi in podnebni nevtralnosti

V prihajajočem letu 2024 bo Mestna občina Velenje del Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030. Ta pomembna vloga poudarja občino Velenje kot vodilno v zeleni tranziciji,...
Družba

Najboljše neretvanske mandarine v Velenje dostavlja Mami Hobotnica

Odkrili smo podjetnico, ki osvaja Slovenijo z najboljšimi mandarinami iz doline reke Neretve in drugimi dobrotami slovenskih ponudnikov. Ni pozabila na Velenjčane – k nam dostavlja vsakih štirinajst dni....
Šport

Karate klub Rudar Velenje blestel na Kozjanskem Zmaju: Dvojna zmaga Alana Mulabdića in ekipno 3. mesto

V karate klubu Rudar Velenje so imeli razlog za praznovanje, saj so njihovi tekmovalci na tekmovanju "Kozjanski Zmaj 2023" v Kozjem osvojili neverjetnih 5 zlatih in 2 srebrni medalji. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023