Policijsko poročilo, dne 24. marec 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 180 klicev občanov. V 44. primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Tatvina goriva – Rimske Toplice

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni, da je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja parkiranega na delovišču ob železniški progi v Rimskih Toplicah ukradel gorivo ter ukradel pokrov rezervoarja. Škodo ocenjujejo na dobrih 380 €.

Požar – Škofja vas

V Škofji vasi smo včeraj obravnavali požar. Ogenj je poškodoval starejše leseno poslopje, živo mejo ter izolacijo vodnika na bližnjem drogu električne napeljave. Zagorelo je najverjetneje zaradi samovžiga vejevja in trave. V požaru je nastala minimalna škoda.

Poškodovanje tuje stvari – Rogaška Slatina

V Rogaški Slatini smo obravnavali poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je v ribnik ob ribiški koči zmetal več stolov in mizo, last ribiške družine. Prav tako je uničil več košev za smeti ter razdejal okolico. O storilcu zbiramo obvestila.


Prometna varnost

Prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami

V semaforiziranem križišču na relaciji Bevče – Vinska Gora smo včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo. Trčenje je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo. Voznik osebnega vozila se je v trčenju lažje poškodoval.

Okoli 21. ure smo prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami obravnavali tudi v Strmci, na območju Policijske postaje Laško. 38-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, je trčil v betonsko ograjo in nato še v drsno ograjo in prometni znak. Voznik, ki je imel 0,72 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, se je v trčenju lažje poškodoval.


Javni red in mir

Kršitev javnega reda in miru - Celje

V Celju, v stanovanju na Opekarniški ulici, smo včeraj obravnavali kršitev javnega reda in miru. Štirje moški so skupaj popivali, pri čemer sta se dva sprla in se začela prerivati ter pretepati. Obema, sicer starima znancema policije, starima 38 in 42 let, smo odvzeli prostost in ju pridržali do streznitve. Obema smo izdali plačilna naloga.

Kršitve odloka

V zadnjih 24 urah smo na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje prejeli dve obvestili o tem, da se na javnih krajih v Velenju in v Celju druži več ljudi. V obeh primerih smo zadevo preverili. V Velenju smo kršitev potrdili. Skupina oseb se je družila v bližini enega od bencinskih servisov. O kršitvi smo obvestili pristojen prekrškovni organ. V Celju kršitve nismo ugotovili.

Prejeli smo tudi dve obvestili o odprtih gostinskih lokalih in sicer v Celju in v Slovenj Gradcu. V Celju je bil lokal, za katerega smo dobili klic, da obratuje, prazen in zaprt. V Slovenj Gradcu je bila v gostinskem lokalu zaposlena in trije obiskovalci. O kršitvi smo obvestili pristojen prekrškovni organ.

Občanom se zahvaljujemo za obvestila. Tudi v prihodnje bomo preverjali vsako informacijo o domnevnih kršitvah.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj