PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 23. november 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Zoran Stojko Krevz...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Zoran Stojko Krevzel.


PROMET:

V preteklem tednu na območju PP Velenje nismo obravnavali hujših prometnih nesreč. 

JAVNI RED IN MIR:

V preteklem tednu smo bili obveščeni o kršitvah Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB) in z zakonom o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic Covid-19. V nekaj primerih smo kršiteljem, ki niso spoštovali prepovedi izdali plačilne naloge, v večini primerov pa kršitev nismo zaznali.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Z gradbišča v Šoštanju smo bili obveščeni o tatvini pogonskega goriva iz delovnega stroja. Z ogledom kraja kaznivega dejanja smo ugotovili, da je neznani storilec iz delovnega stroja odtujil 120 l pogonskega goriva. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, v smeri izsleditve neznanega storilca še zbiramo obvestila, po končanem postopku bomo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Obveščeni smo bili o sumu storitve kaznivega dejanj zanemarjanja mladoletne osebe. Po končanem zbiranju obvestil, bomo zoper osumljenko podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

TOREK

Smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Napad na uradno osebo pri opravljanju uradnega dejanja. Občan Šoštanja je z zračno puško streljal na policijsko patruljo, ki je v njegovi bližini opravljala kontrolo in nadzor nad cestnim prometom. Osumljencu smo orožje zasegli in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

Intervenirali smo v Črnovi, kjer je občan v prepiru pograbil poleno in zamahnil proti oškodovancu. Dogodek obravnavamo kot sum storitve kaznivega dejanja.

V večernem času smo bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, ki se je zgodil na Kersnikovi cesti v Velenju. Osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

SREDA

V jutranjem času smo bili obveščeni, da je nekdo preko noči poškodoval ključavnici na zunanjem delu vrtnega centra v Velenju. Ugotovili smo, da je neznani storilec tekom noči vlomil ograjna vrata centra in tako odtujil več rastlin lončnic. Z zbiranjem obvestil še nadaljujemo.

Posredovali smo na naslovu v Silovi, kjer je prišlo do prepira med sorodniki. Ob tem je bilo ugotovljenih več kaznivih dejanj z elementi nasilja. Kršitelji bodo način reševanja nesoglasja  reševali na sodišču.

ČETRTEK

Smo bili obveščeni, da mož pogreša ženo. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je žena odšla od doma ker je bila žrtev kaznivega dejanja nasilja v družini, ki je trajal že dlje časa. Osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, svoje dejanje pa bo tako zagovarjal na sodišču.

PETEK

Smo bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja na območju Topolšice. Neznani storilec naj bi izvršil vlom v hlev in tatvino bika. Bik je bil kasneje najden in vrnjen lastniku.

SOBOTA

V Paški vasi, občina Šmartno ob Paki smo obravnavali kaznivo dejanje odvzema motornega vozila – traktorja. Storilec je bil ob pomoči občanov izsleden, v postopku mu je bil traktor zasežen in vrnjen oškodovancu.  

SVETOVANJE

Glede na trenutno situacijo in razglašene ukrepe povezane z korona virusom, občanom svetujemo, da se ukrepov držijo in tako zmanjšajo možnost širjenja okužbe. 

Za nasvet policije v času korona virusa pokličite na telefonsko številko 01/514-70-01 od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure.

Opozorilo! Za primere, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje policije, nas pokličite na telefonsko številko policije za klic v sili 113 ali tel. številko PP Velenje 03/898-61-00. 

Če nujno potrebujejo našo pomoč, se na nas sprva obrnite po telefonu, nakar se bomo policisti zglasili pri vas, če bodo okoliščine kazale, da je potrebno naše interveniranje. 

Hvala za razumevanje!

Več novic

Gospodarstvo

Nova stanovanjska soseska obeta sodobno bivanje v Stari vasi

Velenje sprejema velik korak naprej v urbanem razvoju s sprejetjem Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za območje Stara vas. Ta načrt, ki se osredotoča na preoblikovanje območja nekdanje...
Družba

Tudi Mestna občina Velenje se pridružuje Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov

Mestna občina Velenje se aktivno vključuje v Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki poteka od 18. do 26. novembra, s posebnim poudarkom na problematiki embalaže....
Družba

Naš rudar obeležuje častitljivih 70 let izhajanja

Časopis "Velenjski rudar" ima bogato zgodovino, saj je bil ustanovljen kot glasilo sindikata rudarjev na velenjskem lignitnem rudniku....
Družba

Miklavževanje v Starem Velenju: Čarobna praznična dogodivščina za vso družino

V obdobju, ko se svet odene v čarobnost prazničnih luči in pričakovanja naraščajo, nas bo obiskal prvi izmed treh decembrskih dobrih mož. Miklavž, ta čarobna ikona dobrote in radodarnosti, bo...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023