PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 23. marec 2021

PROMET:V petek zvečer okoli 23. ure so se naši policisti odzvali na klic občana na Kosovelovi ulici, kateri je slišal v enem izmed stanovanj vpitj...

PROMET:

V petek zvečer okoli 23. ure so se naši policisti odzvali na klic občana na Kosovelovi ulici, kateri je slišal v enem izmed stanovanj vpitje in razbijanje. Na kraju je patrulja ugotovila, da je domov prišel vinjen občan, kateri je razgrajal in razbijal lastni inventar, ni pa bil nasilen do žene ali otrok. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je omenjeni poškodoval vrata v garažnih prostorih bloka. To pa še ni bilo vse. Omenjeni občan se je nato z avtom odpeljal od doma, kasneje so ga ustavljali policisti, vendar ni upošteval odredbe in je odpeljal naprej v smeri Šaleške ceste kjer je pri zavijanju trčil v ograjo in prometni znak pri nakupovalnem centru. Pri prometni nesreči je utrpel lažje telesne poškodbe. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti mu je bil v nadaljevanju odrejen strokovni pregled. Za opisane kršitve bo zoper njega uveden prekrškovni postopek. 

V soboto ob 11.15 uri smo obravnavali prometno nesrečo na relaciji Velenje –  Šmartno ob Paki, v Gorenji vasi, kjer je voznik tovornega vozila zapeljal z vozišča pri čemer je vozilo prevrnilo na bok. Voznik tovornega vozila je vozil preblizu desnemu robu vozila in zapeljal s ceste. Telesnih poškodb ni utrpel. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog za prekršek. 

JAVNI RED IN MIR:

V nedeljo ob 10.20 uri so naši policisti v Velenju občanu zasegli prepovedane substance za katere so sumili, da je prepovedana droga marihuana. Po analizi bodo zanj podali Odločbo o prekršku.

V ponedeljek smo opravili še en zaseg prepovedane droge po vsej verjetnosti marihuane kar bo potrdila analiza. Tudi v tem primeru bomo zoper občana podali odločbo o prekršku.

KRIMINALITETA:

V četrtek popoldan nas je predstavnik KZ Šaleška dolina obvestil, da je neznani storilec iz skladišča Hrastovec 1/b odtujil tri steklenice koncentrata za škropivo. S tem dejanjem je zadrugo oškodoval za okoli 366 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V petek popoldan smo z zbiranjem obvestil na tehničnih pregledih in avtomehaniku prišli do podatka, da se je tam nahajal lastnik z vozilom, katerega številke šasije so bile ponarejene. Pri pregledu vozila smo te sume potrdili in vozilo zasegli. 

V petek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije pri katerem je oškodovanko neznanec aprila 2020 nagovoril, da je odprla trgovalni račun v katerega je od aprila 2020 do 2.1.2021 vložila 71.500,00 EUR. Ves čas je bila z neznano osebo v stiku. Ko je želela denar vzeti iz računa le tega ni bilo več na računu. Za storilcem poizvedujemo.

V petek zvečer smo obravnavali mlajšega občana, kateri je izvršil tatvino v trgovini. Kasneje je bilo ugotovljeno, da omenjene artikle odtujuje, ker je dolžan denar nekomu in mu namesto denarja vrača v artiklih. Zaznali smo elemente kaznivega dejanja Izsiljevanja in bomo po zbranih obvestilih osumljenega kazensko ovadili. 

Pripor trojici nasilnežev iz Velenja

Velenjski policisti so bili v preteklem mesecu večkrat obveščeni o poškodovanju stvari in nasilju v Šaleku, v Velenju. Zaradi navedenih prijav so poostrili nadzor na tem območju in pri tem identificirali združbo mlajših moških, ki je izvajala nasilje. Pri večini nasilnih dejanj so bili prisotni 20 letnik ter dva 21-letnika, vsi doma z območja Policijske postaje Velenje. 

21-letnik je 18. februarja v nakupovalnem centru v Velenju napadel občana in ga hudo poškodoval.

9. marca je trojica v sodelovanju z mladoletnikom v Šaleku fizično grozila predstavnikom mestnega redarstva, z grožnjami pa so nadaljevali tudi preko družbenih omrežij. V postopku so policisti 21-letniku zasegli nož. 

13. marca so s palicami in nožem grozili občanki, ki je bila na sprehodu s hčerko in napadli dva moška, ki sta poskušala občanko in njeno hčerko braniti pred njimi. Oba so z udarci s pestmi lažje poškodovali. Policisti so na kraju pri enemu nasilnežu našli prirejeno plastično kartico z bodalom. V postopku se je lastnik kartice policistu uprl in ga lažje poškodoval. 

Zoper trojico smo devetnajstkrat ukrepali še zaradi kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, osemkrat zaradi kršitev Zakona o orožju ter trikrat zaradi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. 

20-letniku in obema 21-letnikoma smo v tem tednu odvzeli prostost in jih s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor. O posameznih dejanjih osumljenih, policisti še zbirajo obvestila in bodo kazensko ovadbo po zbranih obvestilih dopolnili. 

Oba 21-letnika smo v preteklosti že obravnavali zaradi več kršitev javnega reda in miru, ter zaradi kršitev Zakona o orožju ter zaradi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. 

20-letnik je bil v preteklosti obsojen zaradi kaznivih dejanj tatvin in prikrivanja. Kazensko smo ga ovadili še zaradi tatvin vozil, kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, groženj, nasilništva ter napada na uradno osebo.

Več novic

Obvestila

Danes in jutri popolna zapora Ceste XIV. Divizije zaradi asfaltiranja

Občane in uporabnike cest obveščamo, da bo danes, 15. novembra popoldan in jutri, 16. novembra, čez ves dan, Cesta XIV. Divizije zaradi asfaltirnih del popolnoma zaprta....
Družba

Koroška v pričakovanju zimske sezone. Kope jo bodo pričele še bolj udarno ter s številnimi novostmi

RRA Koroška v novem sporočilu za javnost sporoča, da je Koroška čarobna tudi v belem. Naše največje gorsko turistično središče Kope se zelo zavzeto in aktivno pripravlja na zimsko sezono,...
Šport

Karate klub Velenje blestel na mednarodnem turnirju 18. Ljubljana OPEN

V soboto, 25. novembra 2023, je bila za 14 tekmovalcev Karate kluba Velenje pomemben dan. Udeležili so se uglednega mednarodnega turnirja 18. Ljubljana OPEN, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo...
Šport

Karate klub Rudar Velenje blestel na Kozjanskem Zmaju: Dvojna zmaga Alana Mulabdića in ekipno 3. mesto

V karate klubu Rudar Velenje so imeli razlog za praznovanje, saj so njihovi tekmovalci na tekmovanju "Kozjanski Zmaj 2023" v Kozjem osvojili neverjetnih 5 zlatih in 2 srebrni medalji. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023