Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 22. junij 2020

ČETRTEKV četrtek smo bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju Gorenje. Tam so policisti opravili ogled kraja delovne nesreče in zbrali prva obv...

ČETRTEK

V četrtek smo bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju Gorenje. Tam so policisti opravili ogled kraja delovne nesreče in zbrali prva obvestila, delavec pa je utrpel lahko telesno poškodbo. Policisti bodo ugotovili zakaj je do nesreče prišlo, potem pa bodo o ugotovitvah obvestili državnega tožilca.

Zvečer smo obravnavali dve prometni nesreči. V eni prometni nesreči, kjer ni bil nihče poškodovan, so policisti odstopili od ogleda prometne nesreče, potem ko so preverili vse pogoje za udeležbo voznikov in vozil v cestnem prometu, v drugi, ki pa se je zgodila na križišču Šaleške in Kopališke ceste, pa so vozniku, ki je z avtom zbil peško, izdali plačilni nalog. Peška je bila lažje telesno poškodovana.

Ob 22.05 nas je poklicala občanka iz Šaleka, ki so jo motile preglasne osebe na igrišču Osnovne šole Šalek. Policisti so ugotovili njihovo identiteto, jih opozorili na prekršek in jih napotili s kraja.

Ob 23.30 sta policista zaradi prekrška ustavila voznika osebnega vozila. Ko sta mu izdala plačilni nalog je začel voznik razgrajati in vpiti na policiste, nikakor pa se ni umiril. Policista sta ga morala pridržati.


PETEK

V petek smo obravnavali dve prometni nesreči s pobegom. Obe sta se zgodili na parkirnem prostoru.

Opravili smo dve hišni preiskavi. V eni smo občanu zasegli orožje in naboje, v drugi pa smo zasegli večjo količino prepovedanih drog, osebo pa smo pridržali, ter jo v nedeljo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za njo odredil pripor.


SOBOTA

V soboto smo obravnavali vlom v garažo stanovanjske hiše v Ravnah pri Šoštanju. Tam je neznani storilec ukradel kolo in kajt ter tako oškodoval lastnika za okoli 6000 evrov.

Okoli 20. ure so nas obvestili, da je v Hudi luknji, voznik motornega kolesa zapeljal s ceste. Policisti so ugotovili, da motorist ni bil poškodovan, od ogleda pa so odstopili.

Nekaj minut kasneje so nas iz celjske bolnišnice obvestili, da pogrešajo pacienta. Ta naj bi bolnišnico zapustil samovoljno. Mi smo ga našli doma, počutil pa se je dobro. Obvestili smo bolnišnico in dogodek zabeležili v poročilu.

V zadnjih dneh smo večkrat posredovali v garažni hiši na Šaleški cesti, kjer se je večkrat sprožil alarm. Ugotovili smo, da prihaja do sprožitve zaradi tehnične napake. Upravljalca smo obvestili, ta pa bo poskrbel, da bo napaka odpravljena.

Ob pol štirih zjutraj je nekoga prestrašil klic na pomoč na Prešernovi cesti. Policisti so pohiteli na kraj, tam pa ugotovili, da je prijatelj pijanega prijatelja spravljal domov, ta pa tega ni hotel, ker je hotel s popivanjem nadaljevati. Policisti prekrška niso ugotovili.


NEDELJA

V nedeljo smo odšli na gradbišče na Starem trgu v Velenju, kjer so delavci izvajali gradbena dela, kar je motilo bližnje stanovalce. Policisti so ugotovili, da ne gre za prekršek saj je šlo v tem primeru za nujna, neodložljiva, gradbena dela.  

V nedeljo smo po prijavi občana evidentirali dve kaznivi dejanji zanemarjana mladoletne osebe in surovega ravnanja. Zbrali bomo obvestila in ustrezno ukrepali.

Obveščeni smo bili še o vlomu v stanovanje na Cesti Talcev v Velenju. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in zbrali prva obvestila. Z aktivnostmi bodo nadaljevali in poskušali izslediti storilca.

V tem tednu smo obravnavali tudi tatvino kolesa, kjer smo z zbiranjem obvestil ugotovili kdo je storilka tatvine. Policisti so hoteli opraviti razgovor z njo, zato so jo poiskali na naslovu bivanja. Ob obisku so policisti zalotili partnerja osumljenke, ki je s sprejem ravno barval odtujeno kolo, ter na njemu menjal nekaj delov, da se ga ne bi prepoznalo. Poleg navedenega kolesa so policisti pri osumljenima našli še dve kolesi. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Tudi ta teden vse voznike pozivamo in opozarjamo, da ste previdni na cestah, saj otroci zaključujejo šolsko leto. Učenci devetih razredov so že konec, za ostale pa bo to kmalu. Zato bodite previdni in zmanjšajte hitrost, še posebej v okolici šol in igrišč. Če otroke prevažate v avtomobilih zanje poskrbite in jih ustrezno namestite v njim primernih sedežih, da bodo varni. Ker prihajajo vroči dnevi, poskrbite za to, da v avtomobilih ne boste puščali vaših hišnih ljubljenčkov, prav tako pa se lahko hitro zgodi, da kdo v avtomobilu nespametno pusti otroke, medtem, ko na hitro skoči po opravkih. Tega nikar ne počnite, saj je lahko to za otroke usodno, hkrati pa zelo nevarno, ker so otroci nepredvidljivi in lahko hitro ugotovite, da še niso popolnoma vešči za volanom, ko popustijo zavore avtomobila, ki ste ga mogoče parkirali na klančini.


Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.

Več novic

Kronika

Včeraj v garažni hiši v Velenju poškodoval dve osebni vozili

Iz PU Celje so nam sporočili, da je nekdo včeraj v garažni hiši poškodoval dve vozili....
Kronika

Požar v Florjanu uničil kletne prostore

Danes, 08. februarja, so bili ob 9.36, Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šoštanj - mesto aktivirani na intervencijo zaradi požara....
Kronika

28-letnemu Velenjčanu, osumljenemu velikih tatvin, odrejen pripor

Policisti so v ponedeljek, 19. februarja 2024, priprli 28-letnika, osumljenega velikih tatvin. ...
Družba

Včeraj je potekal občni zbor Pihalnega orkestra Zarja Šoštanj

Včeraj, 16. februarja je v REKS-u v Ravnah potekal občni zbor godbenikov PO Zarja Šoštanj....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023