PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 19. oktober 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved. ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek okoli 8.30 nas je lastnik lokala v Šoštanju obvestil, da mu je neznana oseba, iz lokala, ukradla dva zvočnika. Mi smo na kraju zbrali vse obvestila in na podlagi ugotovitev kmalu ugotovili identiteto storilke, ki smo ji zvočnika zasegli, jo zaslišali kot osumljenko kaznivega dejanja tatvine, zvočnika pa vrnili lastniku. Za osumljenko bomo napisali še kazensko ovadbo, ki jo bomo poslali na državno tožilstvo.

V četrtek smo dvakrat posredovali v trgovini na Kidričevi, kjer je varnostnik dve osebi zalotil pri tatvini artiklov. V obeh primerih je odgovorna oseba oškodovanega podjetja odstopila od pregona. 

Nekaj minut čez tretjo popoldan je na policijsko postajo prišel občan, ki je bil ogoljufan preko spleta. Ugotovili smo, da se je občan ujel na eno od pasti goljufov na spletu, kjer za pretirano ugodne popuste ponujajo določeno blago. Tokrat je šlo za električno orodje, ki so ga goljufi na spletu ponujali kar za 80 odstotkov ceneje. Goljuf je tako občana ogoljufal za okoli 7.000 evrov, ugotovili pa smo, da je občan goljufu posredoval kar nekaj zaupnih podatkov, ki jih nikakor nebi smel. Za nas sledi zbiranje obvestil in ugotavljanje od kod je goljuf deloval, kasneje pa bomo o vseh ukrepih obvestili državnega tožilca s kazensko ovadbo. 

K nam je prišla še občanka, ki ji je neznanec z bančnega računa, brez njene vednosti, večkrat dvignil denar in jo tako oškodoval za slabih 70 evrov. Ker smo ugotovili, da se je to zgodilo na Slovenj Graškem območju bomo zaradi krajevne pristojnosti primer odstopili v reševanje, slovenjgraškim kolegom. 

PETEK

Iz zdravstvenega doma smo bili obveščeni o prometni nesreči v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Ugotovili smo, da se je nesreča zgodila v Ljubljani, zato smo primer odstopili ljubljanskim kolegom. 

Okoli poldneva nas je poklical občan iz Šmartnega ob Paki, ki je dežurnemu policistu povedal, da mu je neznanec na cesti prodal piškot, ki ga je pojedel polovico, potem pa se je začel počutiti nenavadno in omotično. Po zbiranju obvestil je bila ugotovljena identiteta prodajalca piškotov. Slednjemu so policisti zasegli več posušenih rastlin za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo in zmes za izdelavo piškotov v katerih je primešana sumljiva rastlina. Vse skupaj smo poslali na analizo, v primeru, da gre za prepovedano drogo, pa bomo zoper osumljenega na tožilstvo poslali kazensko ovadbo. Ob tem ste se verjetno vprašali, kdo pri mili volji kupuje piškote od neznancev na cesti in prav imate. Nikar ne počnite tega in ne kupujte izdelkov od neregistriranih prodajalcev, saj je to v nasprotju z marsikaterim zakonom tako za kupca kot za prodajalca, hkrati pa je lahko to, kot ste sami prebrali, zelo nevarno početje saj so lahko izdelki slabo pripravljeni, zastrupljeni ali še kaj hujšega. 

Ob 13. uri nas je lastnik lokala v Velenju obvestil, da so neznanci v njegovem lokalu vnovčili ponarejene bankovce. Policisti so bankovce zasegli, poslani bodo na analizo, potem pa sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo. 

Obveščeni smo bili še o tatvini parfumov v trgovini na Partizanski cesti. Tam sta moška ukradla šest parfumov in tako oškodovala podjetje za okoli 800 evrov.

V zadnjem času beležimo kar nekaj kaznivih dejanj na spletu in tudi naslednje je eno takšnih pri katerih bi lahko z samozaščitnimi ukrepi pripomogli k večji lastni varnosti. Neznanka je namreč izsiljevala občana, da bo objavila njegove intimne fotografije, ki jih ji je poslal, ter mu tako škodila. Mi bomo poskušali ugotoviti identiteto neznane ženske in jo ovaditi na državno tožilstvo zaradi izsiljevanja.

SOBOTA

V soboto smo pri rednem delu ugotovili, da lokal na Koroški cesti v Velenju, obratuje kljub odloku. O tem bomo obvestili pristojni inšpektorat, ki bo odločal o višini kazni za lastnika.

NEDELJA

V nedeljo smo obravnavali dve prometni nesreči s pobegom na parkirnem prostoru, zvečer pa smo na Tomšičevi občanki izdali plačilni nalog, ker je doma pijana razgrajala.

Kljub temu, da je razglašena epidemija in da vlada nekakšno nenavadno stanje, se svet še ni ustavil. Še vedno obstajajo vse nevarnosti v prometu, ki prežijo na naše najmlajše. Otroci so še vedno na cestah in hodijo v šole. Vsaj tisti do petega razreda. Zato bodite vozniki še posebej pozorni v jutranjih urah, ko je vidljivost vedno slabša. Zmanjšajte hitrost v mestih in bližini šol, bodite previdni na avtobusnih postajah, kjer ustavljajo avtobusi z otroci in ostalimi potniki, na splošno pa pazite nase in vse ostale.

Več novic

Gospodarstvo

Nova stanovanjska soseska obeta sodobno bivanje v Stari vasi

Velenje sprejema velik korak naprej v urbanem razvoju s sprejetjem Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za območje Stara vas. Ta načrt, ki se osredotoča na preoblikovanje območja nekdanje...
Šport

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja igrali neodločeno 25:25

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja so se v 9. krogu lige NLB razšli brez zmagovalca s 25:25 (14:12)....
Šport

Trebanjski levi v napeti končnici preobrnili tekmo proti Velenjčanom

Velenjčani in Trebanjci so na tekmi, ki je trajala sedemdeset minut, poskrbeli za dramo v Rdeči dvorani. Derbiju primerna končnica je pripadla varovancem Uroša Zormana, ki slavijo napredovanje v Pokalu...
Družba

Naš rudar obeležuje častitljivih 70 let izhajanja

Časopis "Velenjski rudar" ima bogato zgodovino, saj je bil ustanovljen kot glasilo sindikata rudarjev na velenjskem lignitnem rudniku....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023