Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 18. november 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Roman Pavič, višji policist in vodja policijskega okoliša. ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Roman Pavič, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

SREDA

Popoldan smo v Vinski gori obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik zaradi neprimerne hitrosti zapeljal s ceste. Kršitelj tujec je kazen oz. globo poravnal na kraju. 

Nato smo odšli v Florjan, kjer je voznica zaradi neprimerne hitrosti zapeljala s ceste in se pri tem lahko telesno poškodovala. Zaradi kršitve ji je bil izdan plačilni nalog.

ČETRTEK

Okoli 17. ure smo pri Sparu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi neprimerne hitrosti. Izdan bo plačilni nalog.

PETEK

Okoli 11. ure smo na Žarovi cesti obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik zaradi neprimerne hitrosti zapeljal s ceste. Izdali smo mu plačilni nalog. 

Popoldne smo obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, katero je naknadno prišel prijavit udeleženec oz. sopotnik v vozilu. Ugotovljeno, da sta se udeleženca v prometni nesreči sama dogovorila glede krivde in škode, izpolnila EURO obrazec, vendar pa je sopotnik nato iskal zdravniško pomoč. V zvezi tega sledi nadaljnje zbiranje obvestil, ogled vozil in kraja nesreče in nato izvedemo ustrezen ukrep. 

SOBOTA

Zvečer smo na Cesti talcev obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog. 

V tem tednu smo trem voznikom zasegli vozilo, svoje dejanje oz. kršitve pa bodo morali zagovarjati na sodišču.


JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Dopoldne smo obravnavali kršitev javnega reda in miru, saj je prijaviteljica preko spleta prodajala CD Player. Ko je kupec prišel do nje jo je kupec pri rokovanju nepričakovano poljubil na roko, nato se stisnil k njej in ji dal še dva poljuba na obraz ter dejal, da je čedna ter odšel. Prijaviteljica je bila zaradi dejanja kupca presenečena in vznemirjena. Kupca smo že izsledili in mu bomo izdali plačilni nalog. 

SREDA

Popoldan smo pred ZD Velenje obravnavali kršitev, kjer je občanka izrekla nekaj grdih besed proti prijavitelju. Ko bomo opravili razgovor z kršiteljico ji bomo izdali plačilni nalog. 

ČETRTEK

Zvečer smo na Kardeljevi ploščadi obravnavali kršitev, kjer naj bi zaenkrat še neznanec, kateri je imel s sabo psa, z dežnikom napadel prijavitelja. 

PETEK

Dopoldne smo na parkirišču v Šaleku obravnavali kršitev, kjer naj bi neznanec zmerjal prijaviteljici in sicer da ne smejo tam parkirati, ter proti njima izrekel tudi nekaj kletvic. Ko izsledimo kršitelja mu bomo izdali plačilni nalog. 

Okoli 13. ure smo na Cankarjevi cesti v Velenju obravnavali tujca, kateri je tam protipravno pobiral prostovoljne prispevke. Zaradi kršitve smo mu izrekli globo, katero je poravnal.

Ponoči smo v Velenju obravnavali kršitev, kjer sta se sprla partnerja. Ugotovljeno, je bilo, da partner, kateri je invalid ni mogel sam nekaj narediti, zaradi česar je pričel vpiti. Na kraju smo mu izrekli opozorilo.

SOBOTA

Popoldan sta na PP Velenje prišla zakonca, katera sta podala prijavo zoper bivšo partnerko prijavitelja, saj ju žali preko SMS sporočil. Ko zberemo dodatna obvestila bomo zoper kršiteljico ukrepali.


KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldne smo obravnavali kaznivo dejanje ponarejanje denarja, saj je NN v trgovini Mercator na Kidričevi cesti vnovčil bankovec za 50 EUR.

Dopoldne smo odšli do lokala pri velenjskem jezeru, kjer je NN vlomil v skladišče in iz njega odtujil orodje in sicer dve kosilnici, škarje za živo mejo in puhalnik za listje v vrednosti 2000 EUR.

Tega dne smo obravnavali tudi dva poškodovanja osebnih avtomobilov, kjer pa sta oškodovanca odstopila od pregona storilca, saj sta zadevi prijavila zaradi uveljavljanja škode na zavarovalnici. 

Popoldne smo obravnavali kaznivo dejanje Zatajitve, kjer je oškodovanec na bankomatu Interspar Šalek na bankomatu pozabil dvignjen denar. Omenjeni denar si je prilastil neznanec. 

TOREK

Malo čez dvanajsto smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Laze. Pri zbiranju obvestil in ogledu kraja je bilo ugotovljeno, da je NN z silo telesa vlomil v objekt in odtujil TV, prenosni računalnik, več orodja (2 x motorni žagi, 2 x el. vrtalnika, ročno brusilko). Skupna mat. škoda 2000 EUR

Popoldne smo obravnavali ponarejen bankovec za 10 EUR, katerega je NN vnovčil v eni izmed trgovin v Velenju. 

Popoldne smo bili obveščeni o delovni nesreči v Premogovniku, kjer je delavcu na glavo padel kos premoga, zaradi česar je tudi padel po tleh in zadobil telesne poškodbe. O dogodku bomo obveščali sodišče. 

Tega dne smo obravnavali tudi kaznivo dejanje Goljufije, kjer je oškodovanka preko spleta kupovala psa. Pri tem je nakazala že nekaj denarja, ko pa so nato zahtevali še več denarja, ji je postalo sumljivo in je zadevo prijavila na policiji. Ugotovljeno, da je denar nakazala na neko banko v Afriki. Pri tem bi opozoril občane, da se naj pri nakupih preko spletov o tem dobro prepričajo in da naj ne nakazujejo že v naprej denarja. 

ČETRTEK

Okoli 12. ure smo odšli v trgovino Lidl, kjer je varnostnik prijel osebo pri tatvini artiklov. Osumljena bo svoje dejanje morala zagovarjati na sodišču. 

Nadalje smo ponovno obravnavali kaznivo dejanje ponarejanje denarja, saj je NN vnovčil bankovec za 100 EUR.

PETEK

Dopoldne smo obravnavali tatvino kolesa znamke Partizan, star 60 let, vrednost 300 eur, katerega je NN odtujil na Tomšičevi cesti. 

SOBOTA

Dopoldne smo obravnavali Goljufijo, kjer si je znanec sposodil nekaj denarja, vendar ga še do sedaj ni vrnil. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo. 

Popoldan smo v Ravnah pri Šoštanju obravnavali dogodek in sicer je občan naredil samomor z obešanjem. Opravili smo ogled kraja, zbrali potrebna obvestila in bomo o dogodku obveščali sodišče. 

Zvečer smo v domu za brezdomce obravnavali KD Grožnje, kjer je občan z resno grožnjo grozil prijavitelju. Podali bomo kazensko ovadbo.


NAJDENE STVARI

V ponedeljek zvečer nas je občan obvestil, da je na Celjski cesti 2 v Velenju našel mobilni telefon znamke IPHONE 5, bele barve. Lastnik ga lahko z dokumentacijo prevzame na PP Velenje. 

V soboto je občan v reži bankomata pri dvigalu NC Velenjka, našel bankovec za 20 EUR.

Več novic

Družba

Otroški pevski zbor Glasbene šole Velenje je na državnem tekmovanju osvojil zlato plaketo

Otroški pevski zbor Glasbene šole Velenje je na 27. državnem tekmovanju otroških pevskih zborov v Zagorju ob Savi dosegel izjemen uspeh, saj so osvojili zlato plaketo z 85,3 točke....
Šport

Karate klub Seki tokrat z izjemnimi rezultati na pokalu v Postojni

Včeraj, 20. aprila, je v Postojni potekala mednarodna tekma C ranga, ki jo je organiziral Karate klub Mawashi Postojna....
Družba

Na Smrekovcu postavili prvo foto točko v občini

Na priljubljeni izletniški točki, Smrekovcu boste pohodniki spomin na obiskano destinacijo ovekovečili z fotografijo....
Družba

Minuli konec tedna je v Velenju potekal Gamejam, kjer so tekmovalci ustvarjali izjemne in inovativne igre

V prostorih Gaudeamusa na Šolskem centru Velenje je 19. in 20. aprila 2024 potekal GameJam, kateri je pritegnil dijake iz različnih šol, ki so se v 24-urnem maratonu pomerili v...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023