PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 18. januar 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Le...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek zjutraj smo na Cesti Simona blatnika obravnavali prometno nesrečo pri kateri je voznik električnega skiroja padel po vozišču. Med vožnjo je doživel epileptičen napad in izgubil oblast na električnim skirojem. Utrpel je lahke telesne poškodbe.

V soboto popoldan smo obravnavali prometno nesrečo v Črnovi. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Telesnih poškodb ni nihče utrpel. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo popoldan smo obravnavali prometno nesrečo na križišču goriške in Šaleške ceste. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje kolesarja, kateri je trčil v vozilo in padel po vozišču. Utrpel je lažje telesne poškodbe. Izdan mu bo plačilni nalog. 

JAVNI RED IN MIR:

V sredo popoldan smo bili iz ene izmed ambulant v ZD Velenje obveščeni, da pacient pred vrati ambulante vpije in razbija po vratih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pacientka prišla v ambulanto brez zaščitne maske. Na opozorila zdravstvenega osebja se ni odzvala in se nedostojno vedla do zdravstvenega osebja. Kasneje je bila izsledena na parkirnem prostoru pred Zdravstvenim domom. Izdan ji bo plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V petek dopoldan so naši policisti na Kidričevi cesti zasegli vršiček zeleno rjave rastline, katera je bila poslana na analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bomo zanj uvedli hitri postopek z odločbo o prekršku.

V petek popoldan smo po obvestilu občana posredovali na igrišču v Šaleku. Tam je eden izmed otrok uporabljal pirotehniko. Na kraju smo videli otroka, kateri je uporabljal pirotehniko – petarde. Petarde so mu bile zasežene, obveščeni so bili njegovi starši in Center za Socialno delo. 

KRIMINALITETA:

V sredo smo obravnavali kaznivo dejanje Zatajitve. Oškodovanka je opravila dvig denarja v vrednosti 150 eur na bankomatu na Kidričevi cesti. Po dvigu je denar pozabila. Neznani storilec je pozabljeni denar odtujil. Za storilcem poizvedujemo. 

V petek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Občan je znancu izrekel resne grožnje kar je oškodovanec tudi posnel z mobilnim telefonom. Po zbranih obvestilih bomo zanj podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj.

V petek smo obravnavali še spletno goljufijo pri kateri je občanka preko spleta najela kredit v višini 8.000 evrov. Tovrstna kazniva dejanja so stalnica pri obravnavi kaznivih dejanj v Policiji zato je potrebna pozornost najemojemalcev, da se odločajo za najeme kreditov kjer je to preverjeno.

V nedeljo zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v garažne prostore Zavetišča za brezdomce na Cesti Simona Blatnika v Velenju. Neznanec je vlomil v notranjost in odtujil nekaj oblačil in hrane. S pomočjo videonadzornega sistema bomo osumljenega prepoznali in zanj podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Velike tatvine. 

Popoldan smo obravnavali še kaznivo dejanje Groženj do katerih je prišlo zaradi dolžniško upniškega razmerja med znancema. Osumljeni je poslal več sporočil z grozilno vsebino preko telefona kar je bilo evidentno po prebranih sporočilih in preverjeni telefonski številki. Po zbranih obvestilih bomo zanj podali kazensko ovadbo.

V skladu z zakonskimi spremembami, ki so začele veljati sredi avgusta lani, je za uporabo mobilnega telefona med vožnjo za voznike motornih vozil po novem predpisana kazen 250 evrov ter 3 kazenske točke. Za udeležence v prometu, ki ne potrebujejo vozniškega dovoljenja (kolesa, e-skiroji in ostala lahka motorna vozila), pa kazen za neupravičeno uporabo mobitelov, slušalk in drugih naprav med vožnjo znaša 120 evrov.

Več novic

Družba

Velenje bo gostilo tradicionalni 17. štafetni tek v čast svete Barbare

Športno društvo Skupine Premogovnik Velenje, ki povezuje svoje člane preko različnih preventivnih, rekreativnih, tekmovalnih in drugih športnih srečanj, vabi v nedeljo, 3. decembra 2023, na 17. štafetni tek svete Barbare....
Družba

Velenje in okolica se pripravljajo na energetsko preobrazbo: Obsežna kampanja za prihranek toplotne energije

V sodelovanju z Občino Šoštanj, Komunalnim podjetjem Velenje in Centrom za pravični prehod je Mestna občina Velenje pripravila brošuro, ki opisuje vse potrebne ukrepe in postopke. Brošura bo v sredo,...
Šport

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja igrali neodločeno 25:25

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja so se v 9. krogu lige NLB razšli brez zmagovalca s 25:25 (14:12)....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Delna zapora Kidričeve ceste zaradi ureditve priključka

Od 8. do 20. decembra bo na Kidričevi cesti v veljavi delna zapora zaradi gradbenih del pri ureditvi priključka k domu za varstvo odraslih. V tem obdobju bodo udeleženci v...
Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....

Zadnje osmrtnice

Vida Jazbec

Klemen Rozman

Marija Konovšek Kokot

Velenjcan copyright © 2023