PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 16. november 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved. ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


SREDA

Glede streljanja, ki se je zgodilo v sredo 11.11.2020 v Velenju, je bila uradna objava policije o dogodku in ukrepih policije, v medijih objavljena kmalu po dogodku in je dostopna tudi na tem portalu s klikom TUKAJ

ČETRTEK

V četrtek, okoli poldne, nas je občanka obvestila, da ji je grozil moški in jo vznemirjal. Policisti so se z obema pogovorili, zbrali vse potrebne dokaze in zadevo odstopili v reševanje prekrškovnemu organu, ki bo odločil o višini kazni za moškega, ki je kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru. 

Okoli 14. ure, nas je poklical občan, ki je prijavil krajo torbice, ki jo je pustil v sončnem parku v Velenju. Policist se je z občanom pogovoril, ga opozoril na samozaščitne ukrepe, sledi pa zbiranje obvestil, da bi torbico z vsebino in tatu čimprej našli. 

Nekdo pa je okoli 17. ure v trgovini na Šaleški cesti ukradel parfume v skupni vrednosti za okoli 500 evrov. Tega je pri delu posnela tudi video nadzorna kamera s pomočjo posnetka pa bo storilca nekoliko lažje najti. 

Zvečer nas je poklical občan z ulice Koželjskega, ki je povedal, da je nekdo v fasado vrgel mandarino. Policisti so ugotovili, da materialna škoda pri tem ni nastala. Dogodek smo zabeležili v naše poročilo. 

Ukrepali smo tudi ob prijavi občana, da se pred OŠ Gorica zbirajo osebe, kljub omejitvi gibanja in druženja. Oglobili smo štiri osebe.


PETEK

V petek je občan prijavil, da mu je neznanec na osebnem avtomobilu, ki ga je imel parkiranega na Štrbenkovi v Velenju, namerno naredil rise in ga tako oškodoval za okoli 500 evrov. Ker oškodovanec pregona storilca ni zahteval bomo mi o tem obvestili državno tožilstvo. 

Nekaj minut pred enajsto smo obravnavali kaznivo dejanje Razžalitev. Po prijavi občinskega uradnika je bilo namreč ugotovljeno, da je neznanec na spletnem portalu velenje.com v diskusijah, blatil dva občinska uradnika. Mi bomo ugotovili, kdo je ta neznanec bil, potem pa bomo zbrali vsa potrebna obvestila in vse skupaj s kazensko ovadbo odstopili na državno tožilstvo.

Poklical nas je občan s Tomšičeve, ki ga je ozmerjal sosed, ki naj bi ga žalil in celo grozil, da mu bo ubil psa. Kmalu za tem je poklical tudi drugi občan, ki pa je povedal, da to kar je rekel prvi, ni res. Mi smo napisali obe izjavi o tem kdo ima prav pa bo odločil prekrškovni organ.

Okoli poldne pa smo spet obravnavali tatvino parfumov v trgovini na Šaleški cesti. Tokrat je neznanec ukradel parfume v skupni vrednosti za okoli 300 evrov. Po pregledu posnetkov bomo zbrali vsa obvestila in jih skupaj s kazensko ovadbo poslali državnemu tožilcu. 

Državno tožilstvo bomo obvestili tudi o kaznivem dejanju poslovne goljufije, ki smo jo obravnavali ob 17. uri. 

Na protestnem shodu, ki se je zgodil v petek v Velenju na Titovem trgu smo našteli šest protestnikov, dva pa smo oglobili zaradi neupoštevanja odloka.

Zaradi preglasne glasbe na Kidričevi cesti smo za mladoletnico napisali obdolžilni predlog.

SOBOTA

V soboto smo spet prejeli klic z ulice Koželjskega. Tokrat je neznani vitaminski napadalec, občanu v žaluzije vrgel pomarančo. Tudi tokrat materialna škoda ni nastala. 

Ob 1.35 uri, smo po anonimni prijavi, v Šaleku, občanu zaradi preglasne glasbe izdali plačilni nalog. Še en plačilni nalog, zaradi preglasne glasbe pa smo izdali občanu na Kersnikovi ulici. 

NEDELJA

V nedeljo okoli 23. ure je k nam poklicala občanka s Tomšičeve ceste v Velenju, ki jo je motila glasna glasba sosedov. Policisti so preglasnega soseda opozorili za prekršek. 

Ob dveh ponoči pa so policisti pridržali voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je popil veliko preveč alkoholnih pijač, kot pa bi jih smel, da bi lahko sedel za volan. Sicer se voznik z rezultatom preizkusa ni strinjal zato so mu policisti odredili še strokovni pregled. 

ZA KONEC…

Že je za nami 15. november in policisti smo že začeli s preverjanjem vaših vozil, če so opremljeni z zimsko opremo. Ob tem velja opozorilo, da so ceste zjutraj spolzke in na izpostavljenih delih poledenele, zato prilagodite hitrost in se izogibajte sunkovitim speljevanjem in zaviranjem. Še posebej bodite pozorni na pešce saj je vidljivost zjutraj in zvečer slabša, pešci pa stopite iz teme in uporabljajte kresničko oziroma odsevno telo s katerim boste veliko bolj vidni in varni.

Več novic

Družba

Velenje z roko v roki proti plastiki: Mesto vzpodbuja uporabo trajnostnih materialov

Občina Velenje krepi trajnostno potrošnjo z zmanjševanjem plastičnih odpadkov in podporo lokalnim pridelovalcem, vzpodbuja uporabo trajnostnih embalažnih materialov med občani....
Kultura

Edita Kos Martinšek debitira s prvo samostojno razstavo v Vili Bianci

V Vili Bianci v Velenju je odprta prva samostojna likovna razstava avtorice Edite Kos Martinšek. Razstava, z naslovom "Insert za ambient", predstavlja pomemben dogodek v njeni umetniški karieri. ...
Družba

V Občini Šoštanj sprejeli več kot 34 milijonov evrov težak osnutek proračuna

Svetniki so na 9. redni seji Občinskega sveta sprejeli osnutek proračuna za prihodnje leto ter Vizijo in strategijo Občine Šoštanj. Zaradi slabe vremenske napovedi so se odločili za odpoved prižiga...
Družba

Dan Šaleškega Turizma: Velenje napoveduje digitalno preobrazbo in trajnostni razvoj s pomočjo umetne inteligence

V okviru dogodka Dan šaleškega turizma, ki je bil osredotočen na temo uporabe umetne inteligence v turizmu in poslovanju, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol predstavil ambiciozne načrte za...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023