Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 22. november 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 888 klicev občanov. 196 klicev je bilo interventnih, 6 nuj...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 888 klicev občanov. 196 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih. 37 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 82 s področja prometne varnosti in 49 s področja javnega reda in miru.

Dogajanje zadnjih treh dni je zaznamovala tragična prometna nesreča, v kateri je včeraj, nekaj po 13. uri, umrl 22-letni voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika, katerega vozilo je v nepreglednem desnem ovinku zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčilo v osebno vozilo 54-letne voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. V silovitem čelnem trčenju se je 22-letni voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl, 54-letna voznica se je hudo poškodovala. Tik pred usodnim trčenjem je 22-letni voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, oplazil vozilo 45-letne voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. 45-letnica se v trčenju ni poškodovala.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo dvajset ljudi. Lani v enakem obdobju devet.

Poleg omenjene prometne nesreče smo od petka do danes na našem območju obravnavali še dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in 29 prometnih nesreč z materialno škodo.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli vozila. Šest voznikov je vozilo pod vplivom alkohola.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali devetnajstkrat.

V nadaljevanju o preostalem dogajanju.

Petek, 19. november 2021

Iz osebnega vozila, parkiranega na parkirišču podjetja v Velenju, je neznani storilec ukradel več različnega električnega orodja in lastniku povzročil za dobrih 1.700 € škode.

Sobota, 20. november 2021

Iz počitniške hišice na območju Kozjega je neznani storilec ukradel več različnega orodja, ki je po oceni lastnika, vredno okoli 4.000 €.

Na območju Žalca smo obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je ukradel manjši radio in nekaj drugi manjših stvari.

V Šentrupertu, na območju Policijske postaje Žalec, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je ukradel nekaj gotovine, kos orožja in naboje.

Nedelja, 21. november 2021

V dopoldanskih urah smo bili obveščeni, da je neznani storilec v Vrbju, na območju Policijske postaje Žalec, vlomil v več vrtnih ut. Iz ene je ukradel nekaj prehranskih izdelkov.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Družba

Včeraj je bilo na Titovem Trgu zelo veselo #foto #video

Včeraj med 16. in 18.uro popoldne se je na Titovem Trgu odvijala družinska zabava. Najboljšim maskam so podelili tudi nagrade....
Obvestila

Okrepitev varnosti zaradi vandalizma: V Garažni hiši Gorica trenutno poteka vgradnja dodatnih vrat za vstop

Komunalno podjetje obvešča, da v teh dneh poteka vgradnja dodatnih vrat za vstop v garažno hišo Gorica. ...
Kultura

V Kulturnem domu Šoštanj so včeraj pripravil slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku #foto

Včeraj je v Kulturnem domu Šoštanj potekala slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku. ...
Družba

Včeraj potekal občni zbor PGD Gaberke

Včeraj, 27. januarja, je Prostovoljno gasilsko društvo v Gaberkah zaznamovalo začetek nove sezone s tradicionalnim občnim zborom, na katerem so se člani zbrali za redni pregled preteklega dela ter premislek...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023