Search
Search
Close this search box.

Kaj se v soboto, 21. 12., dogaja v Velenju in okolici?

21. 12. 2019 ob 10.30 Cirkus Kolibris Čarobne sobotnice “Žongliranje ni čarovnija! Hokus pokus, abrakadabra, prihaja Čupakabra.” Ognjena ž...

21. 12. 2019 ob 10.30

Cirkus Kolibris

Čarobne sobotnice

“Žongliranje ni čarovnija! Hokus pokus, abrakadabra, prihaja Čupakabra.”

Ognjena žonglerska skupina Čupakabra že leta deluje in ustvarja na cirkuškem področju in širi žongliranje, dobro voljo ter smeh. Verjamejo, da je cirkus čarovnija, ki lahko spremeni svet – na bolje. V Velenje prihajajo z dinamično cirkuško predstavo Cirkus Kolibris, polno atraktivnih žonglerskih točk, akrobacijskih glasbenih vložkov in kaskaderskih čarovnij. Cirkuška predstava, ki se razlije z odra in s čarovnijo preplavi občinstvo.

Skoraj najmanjši cirkus za vrtce, šole, campe, trge, casinoje, odprte, zaprte, male in velike odre. Žongliranje, zabavne zgodbe in klovnade. Akrobacije in čarovnija, da se publika od smeha zvija.

Dom kulture Velenje (Mala dvorana)
Vstopnina: 2 €


21. 12. 2019 ob 11.30

PRAZNIČNA PRAVLJICA

V pravljicah velikokrat nastopajo škratje, velikani, čarovnice in vile, saj gre za pripoved, ki s pravljičnimi liki, bralcu ali poslušalcu ustvari lastni pravljični svet. Kdo nastopa v Praznični pravljici avtorice Marje Cerkovnik, boste izvedeli na pravljični urici v družbi z Arpadom Šalamonom. 

Galerija Velenje
Prost vstop


21. 12. 2019 od 16.00 do 20.00

2. Pravljični labirint in jubilejni 20. Novoletni bazar

20. Novoletni bazar v Vili Rožle in 2. Pravljični labirint v Sončnem parku

Sončni park, v katerem stoji Vila Rožle, dom Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje, bo tudi letos za en decembrski večer postal pravljični park. Na različnih točkah v parku bodo udeleženci pravljičnega labirinta iskali izgubljene živali, ki dobremu Dedku Mrazu pomagajo priti v našo deželo in mu delajo družbo tudi, ko obiskuje pridne otroke. Pri iskanju jim bosta pomagala palček in Dedek Mraz. Zanimivo in pravljično bo, primerno za družine.

V Vili Rožle pa se bo isti dan ob 16. uri začel jubilejni 20. Novoletni darilni bazar MZPM Velenje. Tokrat bodo prostovoljci zveze na njem pripravili veliko kulinaričnih dobrot in srečelov.  Izkupiček bodo namenili programom za otroke v letu 2020.

Sončni park (Vila Rožle)
Prost vstop


21. 12. 2019 ob 17.15

Modrček

Filmska predstava (The Bra)
Komedija, drama, 90 minut (Azerbajdžan, Nemčija,)

Vstopnice: 4 EUR
Kino Velenje (velika dvorana)


21. 12. 2019 ob 18.00

Pat in Mat: Zimske radosti

Filmska predstava (Pat a Mat: Zimní radovánky/Pat&Mat: Winter fun)
Animirani družinski film brez teksta, 73 minut

Vstopnice: 4 EUR
Kino Velenje (mala dvorana)


21. 12. 2019 ob 18.00

Božično – novoletni vokalni koncert

KUD Lipa Konovo v sodelovanju s KS Konovo organizira 3. božično-novoletni vokalni koncert. Nastopilo bo več vokalnih skupin, ki bodo s prepevanjem božičnih pesmi popestrile praznično vzdušje na Konovem. 

Dom krajanov Konovo
Prost vstop


21. 12. 2019 ob 18.00

Praznično prepevanje na Velenjskem gradu: Ženski pevski zbor Društva upokojencev in Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline Velenje

Ženski pevski zbor Društva upokojencev in Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline Velenje se bo predstavil pod vodstvom Manje Gošnik Vovk.

Velenjski grad
Prost vstop


21. 12. 2019 ob 18.00

Naših štirideset

Jubilejni koncert ob 40. letnici MePZ Škale z gosti "Citrarski ansambel glasbene šole Fran Korun Koželjski". Moderatorja prireditve bosta Strašna Jožeta. 

Dvorana KS Škale – Hrastovec v gasilskem domu
Prost vstop


21. 12. 2019 ob 19.00

SkorBand

Čarobna promenada 2019

Skupina SkorBand je deseterica izkušenih mladih glasbenikov iz Velenja in okolice. Začetki skupine segajo v leto 2012, ko so začeli igrati kot spremljevalna skupina prijateljske vokalne skupine. Leto kasneje je SkorBand v okrepljeni in skoraj bigbandovski zasedbi začel samostojno delovati in oblikovati svoj širok, zvrstno bogat in sodoben glasbeni repertoar, ki stilno zajema vse od pop/rock glasbe, rock'n'rolla, dixielanda, swinga, bluesa, latina, pa vse do funk in disco glasbe, večnih 'evergreenov', slovenskih popevk in plesne glasbe. Zvrstno bogat repertoar, razširjena zasedba z ženskim in moškim vokalom, ritem sekcijo in pihalno sekcijo jim omogoča izvajanje zahtevnejših aranžmajev. Vso glasbo izvajajo izključno v živo. Dosedanjo prepoznavnost so si ustvarili s kakovostnimi izvedbami tujih skladb v lastnih aranžmajih, s svojo podobo in s svojo odrsko energijo, zaradi katere ne ostane ravnodušen nihče.

SkorBand so: Sanja Mlinar (vokal), Tomaž Glasenčnik (vokal), Mitja Skornšek (vokal, klaviatura), Boris Golavšek (kitara), Dani Skornšek (bas kitara), Gašper Obšteter (bobni), Rado Kompan (saksofon), Alojz Kompan (trobenta), Roman Podlesnik (trobenta), Gašper Zamernik (pozavna).

Velenjska promenada (pred sodiščem)
Prost vstop


21. 12. 2019 ob 19.00

Aeronavta

Filmska predstava (The Aeronauts)
Biografska pustolovščina, 101 minuta
Režija: Tom Harper
Igrajo: Felicity Jones, Eddie Redmayne, Himesh Patel, Anne Reid, Tim McInnerny

Vstopnice: 4 EUR
Kino Velenje (velika dvorana)


21. 12. 2019 ob 21.00

Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja – 3D

Filmska predstava (Star Wars: The Rise of Skywalker)
Akcijski spektakel, 141 minut
Režija: J.J. Abrams
Igrajo: Kelly Marie Tran, Domhnall Gleeson, Adam Driver, Keri Russell, Joonas Suotamo

Vstopnice: 5 EUR, očala: 2 EUR
Kino Velenje (velika dvorana)


7. 12. 201914. 12. 201921. 12. 201928. 12. 2019 ob 7:00

Mestna tržnica Velenje

Prost vstop


20. 12. 201921. 12. 2019 ob 8.00

Božično-novoletni kramarski sejem

Parkirišče za pošto
Prost vstop


16. 12. 2019 – 14. 1. 2020

Potopimo se v barve Božiča

Božič zaznamujejo tri barve: rdeča, zelena ter bela. Vsaka nosi svojo simboliko in dodaja kamenček v pravljični božični mozaik. Ko barve združimo s prejetimi voščilnicami, ki nam jih že leta prijazno podarjajo naši bralci, nastane naša božična pravljica. Vabljeni ste, da se potopite vanjo.

Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.  Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)

Prost vstop


6. 12. 2019 – 15. 1. 2020 od 8.00 do 16.00

Pričarajmo zimsko veselje

V prazničnem decembru in prvi polovici januarja si lahko v Vili Rožle ogledate razstavo del, ki so jih pod vodstvom strokovnih delavk ustvarili otroci iz Vrtca Velenje. V prihajajočih zimskih dneh so z likovnim ustvarjanjem pričarali pravo zimsko veselje. V pričakovanju mrzle zime in prazničnih trenutkov so v različnih tehnikah upodabljali zimsko idilo in pravljičnost čarobnega časa.

Prost vstop


5. 12. – 31. 12. 2019

GALERIJSKA UMETNIŠKA PROMENADA

Prodajna razstava likovnih del

Vse ljubitelje umetnosti vabimo v Galerijo Velenje, ki je v času prihajajočih praznikov in obdarovanja pripravila prodajno razstavo likovnih del mlajših avtorjev SAŠA regije in priznanih slovenskih umetnikov. Vabljeni k ogledu in nakupu – med razstavljenimi deli boste morda našli kakšno prijetno praznično darilo.

Galerija Velenje
Prost vstop


5. 12. 2019 – 31. 1. 2020

Razstava Pisani živalski svet (reprodukcije del Jelke Reichman)

Tokratno razstavo so otroci Vrtca Velenje pripravili v čast in poklon največji slovenski otroški ilustratorki Jelki Reichman ob njenem življenjskem jubileju. Njene ilustracije spremljajo otroke od prvih dni in skupaj z njimi rastejo, ko raziskujejo svet … Jelkine ilustracije živali so otrokom najbližje in zato so jih tudi sami poustvarjali. V spoznavanju in doživljanju Jelkinega ustvarjanja so izpod otroških rok nastala prava umetniška dela.

Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
Prost vstop


1. 12. – 31. 12. 2019

Bralka meseca

Decembrska bralka meseca je naša dolgoletna bralka Slavka Mijoč, ki jo zanima mnogo različnih stvari. Na ogled  je  postavila knjige, ki so jo najbolj zaznamovale, se ji vtisnile v srce in pustile v njej sledi. Delček knjig, ki so ji najljubše, je predstavila v decembrskih Steklenih dvojčkih.

Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.  Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)

Prost vstop


23. 11. 2019 – 31. 1. 2020

Odsev notranjosti

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote – razstavno-izložbeni prostor
Ana Glinšek, arhitektka, ki je zasnovala interier salona Voilà Beauty, nas želi z razstavo "Odsev notranjosti" skozi izložbeno okno popeljati v svet notranjih prostorov salona.  
Notranjost je minimalistična, a obenem funkcionalna, s poudarkom na estetiki prostora in hkrati ženski lepoti. Kljub navidez hladnemu, surovemu videzu, z različnimi elementi prikliče mladostno igrivost, svežino in toplino. Razstava odseva notranjost, saj na svojevrsten način izraža oblikovalsko kontinuiteto interierja. Pripoveduje zgodbo, kako lahko z majhnimi detajli tako v prostoru kot na ženskem telesu, naredimo končno podobo še bolj privlačno, zanimivo in lepo.

Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
Prost vstop


19. 11 . – 31. 12. 2019

Razstava 100 grafik za 100 kolumn

Bojan Pavšek je avtor publikacije 62.469 besed o Šaleški dolini po dolgem in počez: 100 kolumn, nastalih v obdobju od 2009 do 2019 v rubriki Peta kolona/Alternator (tednik Naš čas).

Kolumne, skozi različna interesna področja (kultura, arhitektura, ekologija …), na konstruktivno kritičen način prečesavajo Šaleško kotlino. Vsaki kolumni pripada tudi spremljajoča grafika, ki prikazuje likovno interpretacijo besedila s strani avtorja. Nabor grafik, katere bodo predstavljene na razstavi, pa predstavlja izpoved avtorja v vlogi grafičnega oblikovalca in njegove likovne interpretacije besedil.  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)

Prost vstop

Več novic

Družba

Na severu in vzhodu ponekod sneži, sneg med dežjem tudi v Velenju in okoliških krajih

Na severu in vzhodu države, med drugim na Koroškem, ponekod sneži tudi na nižje ležečih območjih, ponekod so se pojavljale nevihte. Oranžno vremensko opozorilo je zaradi sneženja po novem izdano...
Družba

Ob koncu marca registriranih manj kot 47.000 brezposelnih

Število registriranih brezposelnih se je marca vnovič znižalo. Ob koncu minulega meseca se je spustilo na 46.877, kar je 5,7 odstotka manj kot februarja in 6,9 odstotka manj kot marca...
Družba

Včeraj na Velenjskem gradu predstavili knjigo Potopljeni spomini

Včeraj je na Velenjskem gradu potekala predstavitev knjige Potopljeni spomini. Avtor publikacije je dolgoletni kustos Muzeja Velenje Damijan Kljajič...
Kronika

S tovornim vozilom vijugal po avtocesti v krvi imel več kot tri promile alkohola

Policisti opažajo, da je alkohol še vedno močno preveč prisoten med vozniki v cestnem prometu. Skorajda ni dneva v letu, da ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....

Zadnje osmrtnice

Ivanka Kaš

Marija Likeb

Bogomir Krajnc

Velenjcan copyright © 2023