Search
Search
Close this search box.

Svetla prihodnost turizma v Šaleški dolini, leto 2023 kot mejnik uspeha

Zavod za turizem Šaleške doline dosledno sledi Strategiji razvoja in trženja turizma v Mestni občini Velenje in Občini Šoštanj za obdobje 2022–2027.
FOTO: Senad Koštić

Vizija zavoda je, da postane Šaleška dolina družinam najbolj prijazna destinacija v Sloveniji.

Njihovo osrednje poslanstvo je zagotoviti kakovostno in celovito turistično ponudbo ter spodbujati in promovirati razvoj turizma v Šaleški dolini.

Zavod kot gonilna sila upravljanja turizma verjame v pomen sodelovanja in povezanosti v turizmu, zato tesno sodelujejo z Mestno občino Velenje, Občino Šoštanj, Turistično zvezo Velenje in Šoštanj, turističnimi društvi, ponudniki ter ostalimi deležniki iz Šaleške doline.

Pomembno je, da se prebivalci Šaleške doline dobro počutijo v svojem okolju, saj to pripomore k pozitivnemu vzdušju, ki omogoča obiskovalcem, da tudi sami izkusijo to prijetno vibracijo ob odkrivanju zelenih kotičkov.

Na dobro delo zavoda, kažejo tudi številna priznanja in nagrade osvojene v letu 2023. Med drugim je Velenjska plaža že šesto leto zapored osvojila prvo mesto v kategoriji naravnih kopališč v akciji Naj kopališče 2023, ki jo že 33. leto zapored organizira RTV Slovenija.

Prav tako se je Šaleška dolina z 5* doživetjem Skrivnosti potopljenih vasi uvrstila na seznam 100 najboljših trajnostnih praks na svetu – Green Destinations Top 100 Stories.

Omenimo še enkrat nominacijo za prestižno nagrado Story Awards 2024 na dogodku ITB Berlin 2024, in sicer v kategoriji ‘Kultura in tradicija‘.

Šaleška dolina je edina destinacija v Sloveniji s kar tremi turističnimi produkti, ki prejemajo znak kakovosti Slovenia Unique Experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična destinacija. Produkti prepletajo zgodbe premogovništva in usnjarstva, ki sta pomemben gradnik Velenja. Še en razlog več za obisk in spoznavanje Slovenskega bisera.

Da je obisk res dober, kažejo tudi neuradni podatki za leto 2023. Velenje je zabeležilo več kot 32.000 nočitev (kar je več kot 13,5% več kot v celotnem letu 2022) in 13.138 prihodov, kar predstavlja več kot 12% povečanje v primerjavi z letom 2022.

Veliko število obiskov Velenja je zagotovo pritegnila Vista – park z razgledom, kjer se je v letu 2023 odvilo več kot 20 raznolikih dogodkov, ki jih je obiskalo več kot 48.000 obiskovalcev (koncerti, festivali, srečanja ameriških avtomobilov, športni, kulinarični, družinski in festivalski dogodki ter zasebni dogodki, teambuildingi in srečanja). Zavod za turizem Šaleške doline je tudi upravljalec omenjene Viste, prav tako pa tudi upravlja Velenjsko plažo, Vilo Bianco – ki pa je tudi sedež zavoda.

Zgodba Šaleške doline je prepletena z zelenimi načeli. Strateško prizadevanje za razvoj trajnostnega turizma, odraža zavezanost k trajnostnemu pristopu in odgovornosti do okolja.

Mestna občina Velenje je v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline, bila uspešna na razpisu za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo v turističnih destinacijah. V prihodnjem letu načrtujejo več kot pol milijona evrov naložb v nadgradnjo turistične infrastrukture na Velenjski plaži.

Pri Zavodu za turizem Šaleške doline bodo še naprej razvijali turizem z globokim spoštovanjem do lokalnih ponudnikov, prebivalcev, gostov in turističnega sektorja ter vsakega zaposlenega.

V tako raznoliki panogi kot je turizem je ključno medsebojno sodelovanje pri doseganju ciljev, ustvarjanju novih priložnosti in soočanju z izzivi.

Foto: Visit Šaleška

Vir: Visit Šaleška

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Na inovativnem hackatonu “Green Hack” SAŠA inkubatorja sodelovalo 50 dijakov

V četrtek, 28. marca 2024, in petek, 29. marca 2024, je SAŠA inkubator v sodelovanju z Razvojno agencijo Savinjsko-Šaleške regije in Mestno občino Velenje, gostil več kot 50 dijakov....
Družba

Mestna Občina Velenje načrtuje izgradnjo ograjenega pasjega parka

Psi so del naše lokalne skupnosti, si pa želijo, da bi se vsi lastniki psov odgovorno obnašali in poskrbeli, da so psi primerno vzgojeni za urbano okolje ter za njimi...
Družba

Z različnimi aktivnostmi bodo zaznamovali dan za spremembe

V Velenju bodo tudi letos v soboto, 6. aprila 2024, zaznamovali že 14. dan za spremembe (ZA)čutimo dobro. Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine...
Družba

Taborniki Rodu Pusti grad Šoštanj dosegli odlične rezultate na nočni orientacijski poti v okolici Rakovega Škocjana

V noči iz 23. na 24. marca so se taborniki Roda Pusti grad Šoštanj podali na Nočno orientacijsko tekmovanje (NOT) v okolici Rakovega Škocjana. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....

Zadnje osmrtnice

Ivanka Kaš

Marija Likeb

Bogomir Krajnc

Velenjcan copyright © 2023