Search
Search
Close this search box.

Projekt Potopljene vasi, ki je delo Zavoda za turizem Šaleške doline nominiran za prestižno nagrado

Turistični produkt Potopljene vasi si je prislužil nominacijo za prestižno nagrado Story Awards 2024 na dogodku ITB Berlin 2024 in sicer v kategoriji 'Kultura in tradicija'.
FOTO: Visit Šaleška

Ta nominacija odraža vizijo destinacije Šaleške doline, ki si prizadeva promovirati pristna, lokalna in avtentična doživetja.

S tem, ko se turistični produkt “Potopljene vasi” ustvarjalca Zavoda za turizem Šaleške doline, prepoznava na mednarodnem nivoju, se krepijo naši cilji spodbujanja in ohranjanja kulturne dediščine ter ustvarjanja trajnostnih in bogatih turističnih izkušenj za obiskovalce.

Ustvarjalci so ponosni, da so se z projektom, ki nosi naslov Skrivnosti potopljenih vasi, že uvrstili med 100 najbolj trajnostnih zgodb na svetu.

Projekt ne ohranja le lokalno zgodovino in kulturo, ampak spodbuja trajnostni razvoj v Šaleški dolini. Zavod za turizem Šaleške doline s tem dokazuje zavezanost k promociji pristnih doživetij, ki poudarjajo lokalni značaj in kulturno bogastvo naše doline.

Zgodba prikazuje transformacijo potopljene vasi zaradi izkopavanja premoga, ki je postopoma poplavilo Škale.

Zaradi procesa ugrezanja, ki se je začel v sedemdesetih letih 20. stoletja in hkratnega poplavljanja, so se številne družine morale preseliti in poiskati nove domove.

Danes lahko pomočjo virtualnega potopa, odkrijete vse, kar je na dnu jezera potopljeno, hiše, šola in celo pokopališče. Ta izkušnja omogoča obiskovalcem, da spoznajo zgodovino in posledice rudarjenja, ki so povzročile potop vasi.

Projekt temelji na digitalizaciji kulturne dediščine, virtualnega pogleda na dogajanje in vrhunskemu kulinaričnemu doživetju.

Vir: Visit Šaleška

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Velenjski taekwondoisti v soboto blesteli na turnirju v Šempetru

V soboto, 06. aprila, je v Šempetru potekal 3. Zajčkov turnir, namenjen otrokom do 14. leta starosti, kjer so blesteli tudi mladi talenti Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje....
Družba

Dodajte piko na i vaši hiši z alu ograjo Guardi!

Ograja ne samo, da zagotavlja varnost in zasebnost, ampak je pomemben element, ki določa celoten videz vašega doma. Zato je izbira kakovostne in privlačne ograje nujna....
Šport

V soboto so v Velenju potekale priprave širšega izbora otroške karate reprezentance

V soboto, 9. marca, so se na Šolskem Centru Velenje odvijale priprave širšega izbora otroške reprezentance. Ob priložnosti pa je Seki podarila nagrado, ki jo je prejela na prireditvi Naj...
Arhiv

Kristjani danes praznujejo veliko noč

Danes, 31. marca, kristjani po vsem svetu praznujejo veliko noč. Nastopil je čas veselja....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023