Search
Ekologi brez meja so izdali smernice za manj odpadne in več trajnostne prehrane v restavracijah, ki so rezultat analize odpadne hrane v slovenskih restavracijah ter pregleda domačih in tujih dobrih praks. Pri pripravi smernic sta med drugimi sodelovala tudi ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Slovenska turistična organizacija.
Deli
Danes obeležujemo slovenski dan brez zavržene hrane, ki spodbuja k razmisleku o pomenu hrane in njeni premišljeni porabi. Povprečen prebivalec Slovenije vsako leto zavrže 78 kilogramov hrane, 44 odstotkov vse odpadne hrane pa nastane v gospodinjstvih. Tematiki zmanjšanja izgub hrane bo namenjen tudi današnji posvet v Ljubljani.
Deli

OBVESTILA

Obvestila

Zaradi sanacijskih del na Jerihovi cesti kratkotrajne popolne zapore

Ekipe vzdrževanja občinskih cest v okviru rednega vzdrževanja danes začenjajo s sanacijskimi deli na odseku Jerihove ceste. Dela bodo potekala na več lokacijah, zato bo prihajalo do kratkotrajnih popolnih zapor,...
Obvestila

V četrtek popolna zapora ceste – Odcep Trbul, Selo pri Velenju, Zgornji Šalek 

Izvajalec del na trasi hitre ceste 3. razvojne osi obvešča o začasni popolni zapori ceste na območju Sela pri Velenju in zgornjega Šaleka....
Obvestila

Obvestilo o začetku obnove toplotne postaje na območju Jurčičeve in Jenkove ceste

Investitorki in lastnici komunalne infrastrukture Mestna občina Velenje in Občina Šoštanj začenjata tudi z obnovo vročevoda na območju Jurčičeve in Jenkove ceste. Gre za eno od investicij v sklopu projekta...
Obvestila

Sanacijska dela na Koroški cesti: Vzpostavljene bodo kratkotrajne popolne zapore

Na Koroški cesti lahko pričakujete kratkotrajne popolne zapore....

Zadnje osmrtnice

Martin Geršak

Frančišek Rotnik

Nada Naglič Zore