Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Politika  ·  28.07. ob 12:33  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  570

Razpisane so redne volitve v občinske svete in redne volitve županov

images/discussions/1659004392-6YDjBG-large.jpg   - Foto: Leo Caharija (primorske.si)

V sredo, 20. julija, je predsednica Državnega zbora Republike Slovenije v Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/2022, razpisala redne volitve v občinske svete in redne volitve županov, ki bodo v nedeljo, 20. novembra.

Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje ponedeljek, 5. september. Za izvedbo volitev skrbijo občinske volilne komisije in Državna volilna komisija.

V ponedeljek, 25. julija, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol razpisal tudi redne volitve v svete krajevnih skupnosti in mestnih četrti v Mestni občini Velenje.

Redne volitve v svete vseh 19-ih krajevnih skupnosti in mestnih četrti bodo skupaj z rednimi volitvami v občinski svet in volitvami župana.

Za dan razpisa volitev, s katerimi začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje ponedeljek, 5. september. Akt o razpisu rednih volitev v svete krajevnih skupnosti in mestnih četrti v Mestni občini Velenje je objavljen v Uradnem vestniku Mestne občine Velenje, št. 15/2022. Za izvedbo volitev skrbi Občinska volilna komisija.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !