Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Politika  ·  25.01. ob 17:38  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1167

Dermol postal predsednik Združenja mestnih občin Slovenije

images/discussions/1674664556-PY4zWG-large.jpg  Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol (Odkritje kamna v spominskem parku - 25. 10. 2021) - www.velenjcan.si

Danes je v Velenju potekala 37. redna seja Skupščine Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS), na kateri je bil kot novi predsednik združenja izvoljen župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, za podpredsednika pa župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel. Funkciji bosta opravljala naslednji dve leti.

ZMOS si bo tudi v prihodnje prizadeval za uveljavitev ustavne vloge mestnih občin na zakonodajni ravni in temu primerno financiranje mestnih občin. Aktivnosti bodo usmerjene tudi v izvajanje mehanizma celostnih teritorialni naložb (CTN), ki zagotavlja evropska sredstva mestnim občinam za projekte trajnostnega urbanega razvoja.

Na današnji seji so župani mestnih občin med drugim imenovali Strokovno komisijo za izvedbo CTN za obdobje 2021–2027, razprava je potekala o dvigu stroškov izvajanja programov vrtcev, digitalizaciji občin in nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča.

https://i.imgur.com/k9TEDYd.jpg
37. redna seja Skupščine Združenja mestnih občin Slovenije - Foto: Mestna občina Velenje

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !