Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Kultura  ·  08.03. ob 20:47  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  288

VIDEO: Ob množičnem obisku otvorili konSekvence

V Galeriji Velenje so včeraj, 7. marca, otvorili razstavo z naslovom konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema, ki jo je v sklopu projekta konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost pripravil Mladinski center Velenje. 

Sodobno raziskovalno umetnost lahko v Galeriji Velenje odkrivate vse do 25. marca, v tem času pa pripravljajo tudi dve delavnici, performans in predavanje.

Na otvoritvi, ki je bila zelo dobro obiskana, smo govorili tudi z intermedijskem umetnikom Nejcem Trampužem, ki sicer deluje tudi kot okoljski aktivist gibanja Mladi za podnebno pravičnost. Da v naši družbi mikroorganizmi oz. gljive igrajo veliko vlogo pa nam je predstavila intermedijska umetnica Saša Spačal, ki je s soavtorico Kaitlin Bryson odkrivala preplet narave in kulture. Saši Spačal in svetu gljiv boste lahko prisluhnili tudi na predavanju, ki bo v sredo, 22. marca, ob 17. uri potekalo v Galeriji Velenje.

Velenjska razstava predstavlja enega izmed podaljškov glavne razstave konSekvenc, ki sicer poteka v Cukrani v Ljubljani. V projekt konS, ki je sofinanciran s strani Evropske unije, se je namreč zdužilo devet partnerjev iz Ljubljane, Maribora, Novega mesta, Nove Gorice in Velenja, ki so v preteklih letih svoje delovanje usmerili v vzpostavljanje pogojev za boljše umetniško ustvarjanje in izobraževanje na področju sodobne raziskovalne umetnosti. Za Mladinski center Velenje je to že tretji konS ≡ modul. Partnerji projekta pa so od leta 2019.

Vabljeni vse do 25. marca v hram sodobne raziskovalne umetnosti, v Galerijo Velenje, program:

- PiksLBroška, delavnica za otroke in mladino / 14. 3. ob 16.00

- Eraldo Bernocchi – SIMM, glasbeni performans / 20. 3. ob 18.00

- zapeSYNTHnica, delavnica za mladino in odrasle / 21. 3. ob 17.00

- Saša Spačal – MikoMitologije, predavanje / 22. 3. ob 17.00

Voden ogled v četrtek, 16. in 23. marca, ob 17.00.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !