Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Kultura  ·  01.12. 2022 ob 09:15  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  317

Ta veseli dan kulture v Velenju

images/discussions/1669815166-gYoMVG-large.jpg   - Foto: Zavod za varstvo kulturne dediščine

V soboto, 3. decembra, se bo Festival Velenje pridružil množičnemu kulturnemu dogodku imenovanemu Ta veseli dan kulture. Ta dan bodo pripravili dogodke v Galeriji in Kinu Velenje ter v Domu kulture Velenje v sodelovanju s KD MePZ Gorenje.

Na ta dan vabijo tudi v Galerijo Velenje, saj ob 11. uri dopoldne pripravljajo brezplačno javno vodstvo z naslovom Javni spomeniki v Velenju. V ogled so vključili osem javnih spomenikov v središču Velenja, ob tem pa bodo obiskovalcem približali definicijo javnega spomenika in obrazložili njegov pomen, jih seznanili z avtorji in upodobljenci, spregovorili o vlogi tovrstne umetnosti v javnem prostoru in se dotaknili tudi prepoznavanja in vrednotenja kulturne dediščine.

V Kinu Velenje bo ob rednem programu ta dan ob 17. uri v veliki dvorani na sporedu prvi slovenski božični družinski celovečerni film Kapa v režiji Slobodana Maksimovića. Projekciji filma bo sledil še pogovor z ustvarjalci filma, ki ga bo vodila Anja Kuhar. Zgodba o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, se prepleta z močno vero v čudeže, toplim humorjem in kančkom napetosti. Prava božična pustolovščina, ki v eni sami noči glavnima junakom prinese povsem drugačno izpolnitev želja, kot sta pričakovala, je že velika filmska uspešnica letošnjega konca leta. Vstopnina za ogled filma znaša 5 EUR.

V veliki dvorani Doma kulture Velenje bo ob 18. uri koncert Mešanega pevskega zbora Gorenje z naslovom Samo en cvet. V decembru mineva 100 let od rojstva pesnika, prevajalca, dramatika, kulturnika in domoljuba Karla Destovnika – Kajuha, zato bo zbor pod vodstvom zborovodkinje Katje Gruber koncert posvetil njegovemu delu v recitacijah in uglasbenih pesmih. Drugi del koncerta bo zaznamovala ljubezenska tematika značilna tudi za mnoge ljudske pesmi. Večer bo popestril ženski komorni zbor Anamanka iz Ribnice na Dolenjskem. Koncert je brezplačen, obvezen je dvig vstopnic na blagajni Festivala Velenje oziroma pri MePZ Gorenje.

Ta veseli dan kulture in praznični sejem na Velenjskem gradu - Muzej Velenje

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !