Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Kultura  ·  29.11. 2022 ob 11:48  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  267

Slovenski božični družinski film KAPA tudi v Velenju

V soboto, 3. decembra 2022, ob 17. uri bo v Kinu Velenje projekcija prvega slovenskega božičnega celovečernega filma Kapa. Po filmu bo sledil pogovor s filmsko ekipo. 

V veliki dvorani kina Velenje bo na sporedu film, režiserja Slobodana Maksimovića, ki je že lani naredil krog po svetovno priznanih filmskih festivalih, med drugim si je na hrvaškem KinoKino prislužil nagrado občinstva, otroška žirija Sarajevo film festivala pa ga je razglasila za najboljši otroških film. Odličen je tudi odziv publike v Sloveniji in še v štirih državah, kjer je Kapa še na sporedu – film si je ogledalo že več kot 22.500 gledalcev.

NEKAJ O FILMU: Zgodba o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, je prepletena z močno vero v čudeže. Erik je devetletnik, ki mora zaradi problematičnih staršev živeti v mladinskem domu. Ker verjame, da sta se njegova starša poboljšala, je njegova edina božična želja, da bi šel domov. Namesto tega je izžreban, da božič preživi pri dobrodelni premožni družini, ki ima sedemletno hčerko Lučko. Sredi noči Erik in Lučka v dnevni sobi zalotita Božička. Po spletu okoliščin se skrijeta v njegov avto in kmalu se znajdeta na ulici. Začne se pustolovščina, ki bo obema prinesla izpolnitev želja, a ne tako, kot sta pričakovala …

Prvislovenski božični celovečerni film
Dolžina filma: 86 min, primerno za otroke: 6+
Režija: Slobodan Maksimović
Scenarij: Saša Eržen
Fotografija: Sven Pepeonik
Glasba: Michal Novinski
Montaža: Jurij Moškon
Igrajo: Gaj Črnič (Erik), Kaja Podreberšek (Lučka), Ajda Smrekar (Barbara), Mojca Fatur (Ana), Frano Mašković (Boris), René Štúr (Božiček ropar), Mila Maksimović (Maja), Tiln Kolbe (Filip), Emil Kulović (Janko)
Producentka: Ida Weiss
Produkcija: Senca Studio
Države porekla: Slovenija, Slovaška, Luksemburg, Hrvaška
Distribucija: Fivia – Vojnik

Vstopnina: 5 EUR
Rezervacija vstopnic: blagajna Festivala Velenje (03 898 25 90, vstopnice@festival-velenje.si), v času kino predstav pa v Kinu Velenje (03 898 07 25).

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !