Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Kultura  ·  01.03. ob 13:07  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  727

Galerija Velenje se spremeni v hram sodobne raziskovalne umetnosti

images/discussions/1677670014-EGOvRL-large.jpg   - Foto: MKC Maribor

V mesecu marcu bomo v Velenju zopet lahko odkrivali svetove sodobne raziskovalne umetnosti in svoja obzorja širili preko brezplačnih razstav, delavnic in zanimivih dogokov. Mladinski center Velenje kot partner v projektu konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost - v času med 7. in 25. marcem v Galeriji Velenje pripravlja že tretji konS ≡ modul, tokrat pod imenom konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema.

S predstavitvijo izbranih projektov želijo odpreti kritični pogled na presečišče znanosti, tehnologije in družbe. Razstavo konSekvence ≡ Galerija Velenje tvorijo Stefan Doepner, Stelarc in Aphra Tesla, Nejc Trampuž, Dorotea Dolinšek, Saša Spačal in Kaitlin Bryson in drugi. Dopolnjevale jo bodo delavnice za otroke, mladostnike in odrasle, predavanje Saše Spačal in glasbeni performans Eralda Bernocchia.

Vabljeni torej na otvoritev razstav v Galerijo Velenje, ki bo v torek, 7. marca, ob 18. uri, kjer boste izvedeli tudi več o dogodkih, ki sledijo.

Izpostavljeni dogodki:

PiksLBroška, delavnica za otroke in mladino / 14. 3. ob 16.00

Eraldo Bernocchi – SIMM, glasbeni performans / 20. 3. ob 18.00

zapeSYNTHnica, delavnica za mladino in odrasle / 21. 3. ob 17.00

Saša Spačal – MikoMitologije, predavanje / 22. 3. ob 17.00

Vodena ogleda po razstavah v Galeriji Velenje bosta potekala v četrtek, 16. in 23. marca, ob 17. uri.

Del vseslovenskega projekta

Projekt konS, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, se je v preteklih letih izvajal tudi v drugih mestih po Sloveniji. Da bi zaokrožili celotno obdobje izvajanja projekta v nek skupni zaključni projekt bodo ves mesec marec v Cukrarni  in na lokacijah partnerjev platforme v Ljubljani, Mariborju, Novemu mestu, Novi Gorici in v Velenju potekale različne razstave, performansi, delavnice, konferenca in pogovori.

»Mladinski center Velenje si s sodelovanju pri projektu prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom pri soustvarjanju trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu,« je zapisal Mladinski center Velenje ob napovedi marčevskega dogajanja.

https://i.imgur.com/T7EdssW.jpg

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !