Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Gospodarstvo  ·  21.12. 2022 ob 14:18  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1258

Velenjska občina kupila Staro elektrarno

images/discussions/1671628420-WGnNJG-large.jpg  Stara elektrarna - www.velenjcan.si

Mestna občina Velenje je od Premogovnika Velenje kupila kompleks Stara elektrarna. Iz Velenjske občine sporočajo, da bodo v skladu s smernicami Zavoda za varstvo kulturne dediščine pričeli z obnovo objekta in v njem vzpostavili industrijsko-izobraževalni park Center prihodnosti.

»Objekt Stare elektrarne je neizkoriščen in že dolgo časa propada, hkrati pa je arhitekturni biser v sklopu industrijske stavbne dediščine,« so zapisali na Mestni občini Velenje in dodali, da želijo Objekt Stare elektrarne čim prej revitalizirati in spremeniti v industrijsko-izobraževalni park Center prihodnosti.

»Nekoč generator električne energije bo postal generator odlično izobraženih človeških virov, zelo uspešnih inovacij na področju gospodarstva, obnovljivih virov energije in varovanja okolja. Programi bodo temeljili na treh stebrih: okolje, krožno gospodarstvo in izobraževanje,« pojasnjujejo.

V prihodnjem letu načrtujejo pripravo projektne in investicijske dokumentacije. Z investicijo, za katero pričakujejo sofinanciranje iz Sklada za pravičen prehod, bodo predvidoma zaključili do konca leta 2027.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !