Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Gospodarstvo  ·  02.08. ob 11:15  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  568

V času neurij vseskozi brez prekinitev dobave pitne vode

images/discussions/1690967760-RLQZQG-large.jpg   - Foto: KP Velenje

Iz Komunalnega podjetja Velenje so sporočili, da so nedavna neurja precej škode povzročila tudi na njihovi komunalni infrastrukturi. Voda je vdrla v njihove prostore na PE Komunala in Energetika, Koroška c. 3A, prostori CEP. V Šoštanju je zaradi padlih dreves in toče precej poškodovan magistralni cevovod ob Kajuhovem parku. Tudi v Velenju na mostu pri Mladosti je silovit veter razkril cevi.

Ob tem pa so pozvali prebivalce Mestne občine Velenje in širše Šaleške doline, naj ne nameščajo cevi v potoke, saj se ob povečanju vodotokov te hitro zamašijo, zaradi česar lahko voda neusmiljeno dere čez bregove in ogroža objekte neposredno v okolici. Enako velja za naknadno podkletene stanovanjske površine.

V Komunalnem podjetju Velenje so s sodobnimi napravami za pripravo pitne vode in tehnološko dovršenim postopkom čiščenja voda (ultrafiltracija) lahko skozi vse vremensko nestabilno obdobje zagotavljali čisto pitno vodo. V času neurij je sicer prišlo do zakaljenja vodnega vira Ljubija, a so vodo napajali iz rezervnega vira Topolšica. »Imamo sodobne naprave za pripravo pitne vode in daljinski nadzor nad vodooskrbnim sistemom, kjer spremljamo kakovost vode. Hkrati imamo stabilne in dovolj izdatne vodne vire, tako da v nobenem trenutku ni (bila) motena dobava pitne vode bodisi zaradi suše, bodisi zaradi izdatnih padavin,« sporočajo iz KP Velenje.

https://i.imgur.com/3IwcWF5.jpgFotografija: Priprava pitne vode s postopkom ultrafiltracije

»Naše ekipe na terenu ves čas preventivno čistijo infrastrukturo, toda meteorne vode hidravlično preobremenjujejo kanale. Tudi zato bomo v okviru Preobrazbe sistema daljinskega ogrevanja na najbolj obremenjenih delih prenovili še kanalizacijsko infrastrukturo,« dodajajo na velenjski komunali.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !