Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Gospodarstvo  ·  15.09. 2022 ob 16:08  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  697

Velenje bo gostilo mednarodno konferenco o prihodnosti daljinskega ogrevanja

images/discussions/1663262423-jLJXme-large.jpg   - Foto: Velenjcan TV

V sredo, 21. septembra, od 10. ure dalje Mestna občina Velenje v Domu kulture Velenje  pripravlja mednarodno konferenco Pozdravljena, prihodnost 2022 – preobrazba sistemov daljinskega ogrevanja v Evropi.

Na konferenco, ki bo potekala v živo in preko spleta, so kot govorci vabljeni predstavniki Evropske komisije, Evropske investicijske banke, pristojna ministrstva, deležniki iz drugih mest in regij idr., saj si v Velenju želijo slišati njihove izkušnje. V sklopu konference bo velenjska občina predstavila tudi nov projekt Energetska pisarna, s katero želijo zagotoviti še več informacij za vse prebivalce Šaleške doline.

Ob tem so na občini zapisali: »Mestna občina Velenje je na pomembnem razpotju, saj je pred nami izredno zahtevno obdobje prestrukturiranja, ki poleg izzivov predstavlja tudi priložnosti za nadaljnji razvoj. Stremimo k celostnemu zelenemu prehodu in ponosni smo, da smo bili izbrani v Misijo EU 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest. Intenzivno pripravljamo razvojne projekte, aktivno sodelujemo v različnih delovnih skupinah (tudi na nivoju Evropske unije), da bomo lahko izpeljali kakovostno in pravično prestrukturiranje regije. V Velenju se zavedamo, da bo eden naših ključnih projektov preobrazba sistema daljinskega ogrevanja, saj moramo v naslednjih letih preiti na razpršene obnovljive vire in zagotoviti, da bo sistem ogljično nevtralen, kar bo tako z vidika financ kot izvedbe zelo zahtevno.«

42MLTpF.jpg
Foto: Velenje, Velenjcan TV

Na konferenci bo predstavljen tudi Akcijski načrt preobrazbe daljinskega sistema Šaleške doline do leta 2030. O akcijskem načrtu in prihodnosti velenjskega sistema ogrevanja bodo govorili na popoldanski okrogli mizi. Na konferenci bo na voljo tudi energetska pisarna, kjer bodo občani dobili informacije in konkretne napotke glede energetske prenove svojih domov, kako zmanjšati porabo in stroške energije ter o možnostih pridobitve subvencij za energetske prenove.

Konferenco pripravlja Mestna občina Velenje skupaj z družbo ELES, Komunalnim podjetjem Velenje, zavodom KSSENA in Občino Šoštanj.

Podrobnejši program najdete na povezavi (klik). Vse informacije pa so na voljo na spletni strani www.pozdravljena-prihodnost.eu

Konferenca je mednarodna, prevajanje bo zagotovljeno. Obiskovalcem priporočajo, da s seboj prinesejo slušalke za mobilni telefon ali prenosni računalnik, da bodo lahko konferenco spremljali v želenem jeziku.

M1Uz7QX.jpg

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !