Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  13.04. 2022 ob 11:02  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1259

Znani najboljši velenjski športniki

images/discussions/1649840668-Xerb9e-large.jpg  Predsednik ŠZV Bogdan Plaznik - Športna zveza Velenje

Včeraj so razglasili najboljše športnice in športnike v Mestni občini Velenje v letu 2021. Športnik leta je Dino Subašić (Atletski klub Velenje), športnica leta Janja Garnbret (Šaleški alpinistični odsek Velenje), ekipa leta Rokometni klub Gorenje Velenje, športnik invalid Gorazd Franček Tiršek (Strelsko društvo Mrož Velenje) in športnica invalidka Diandra Bekčić (Karate klub Velenje). Velenjskim športnicam in športnikom sta za vrhunske uspehe čestitala župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je na prireditvi poudaril, da so v Velenju izjemno ponosni na uspehe naših vrhunskih športnic, športnikov in ekip: »Športnice in športniki ste nam pričarali čarobno leto 2021, saj ste nam z vrhunskimi uspehi lepšali dneve. Lepo je biti župan mesta, katerega športniki dosegajo tako izjemne rezultate.« 


Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Foto: FB - Športna zveza Velenje

Posebni gostje prireditve so bili bronasta olimpijska prvakinja Gloria Kotnik, članica Kluba deskanja na snegu Deska Velenje, Velenjčan Robert Hrgota, glavni trener slovenske moške A reprezentance v smučarskih skokih, in Janez Sodržnik, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.


Robert Hrgota, Dejan Tamše in Gloria Kotnik. Foto: FB - Športna zveza Velenje

Letos v Mestni občini Velenje za področje športa namenjajo več kot 4 mio evrov, najpomembnejša investicija bo Urbani park. »Brezplačna športna infrastruktura in pokrivanje obratovalnih stroškov športnim klubom sta naša stalna investicija v mlade. Šport je umetnost, umetnost vsakodnevnega motiviranja in usklajevanja različnih obveznosti. Velenje ima vse priložnosti, da bo v prihodnje še bolj prijazno mladim in mi računamo na vas – za spodbujanje gibanja in motivacijo mladih. Za vse rezultate vsem športnicam in športnikom iskreno čestitamo in z veseljem bomo navijali še naprej!« so zapisali na velenjski občini.


Nagrada. Foto: FB - Športna zveza Velenje

Športna zveza Velenje je na podlagi razpisa za izbor naj športnika v letu 2021, ki so ga objavili januarja letos, prejela predloge klubov in društev, ki delujejo v Mestni občini Velenje. Predloge je pregledala posebna komisija in jih ocenila na podlagi razpisa in pravilnika o priznanjih Športne zveze Velenje. Najprej je komisija izbrala po tri nominirance v vsaki kategoriji, med nominiranimi pa še najboljše.

SZJ, Mestna občina Velenje

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !