Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  30.05. ob 20:27  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  864

VIDEO: Dvorana je bila polna, komunikacija pa bolj odprta

Župan Peter Dermol je po burnem odzivu krajanov Stare vasi sklical zbor krajanov.

Z izhodišči Mestne občine Velenje za pripravo sklepa, da bi se na območje bivšega glinokopa prestavile dejavnosti podjetij Dinos, PUP, PUP Saubermacher in Karbon, d.o.o., se krajani Stare vasi niso strinjali. Pravijo, da so jih razočarala tudi slaba komunikacija, nespoštljiv odnos in občutek, da nimamo izbire.

Krajani so se zato združili in ustanovili razvojno iniciativo, župan Peter Dermol pa je se na to odzval tako, da je pretekli teden sklical zbor krajanov. Dvorana je bila polna, komunikacija pa bolj odprta.

Ne gre pa le za strah pred izgubo zelenih površin, omenjena podjetja (Dinos d.o.o. in Karbon d.o.o.) bi na tem območju predelovala tudi nevarne odpadke s tem pa obstaja možnost, da se ogrozi priljubljeno objezersko in turistično območje Škalskega jezera. Župan Mestne občine Velenje je krajanom zagotovil, da bo investitor pripravil nove predloge in da ne bodo sprejeli projekta, ki bi škodil krajanom ali okolju.

Na zboru so predstavili tudi državni projekt 3. razvojna os. Krajane je pogled na prikaz trase razočaral, predvsem zaradi načrtovanega večjega posega v tamkajšnji gozd, kot so to sprva pričakovali. Ta naj bi služil ravno kot varovalni pas pred vplivi ceste in prometa. Krajani sicer niso proti razvoju, pravijo in poudarjajo, da se zavedajo pomena gradnje ceste, a ne za vsako ceno.

Župan je obljubil, da se bo boril, da bodo zadoščeni širši interesi in da se ohrani kvaliteta bivanja ter čim več zelenih površin. Nov predlog investitorja glede ureditve deponije komunalnih odpadkov pa si bodo na terenu ogledali skupaj s krajani.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !