Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  13.03. ob 21:38  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  316

VIDEO: Uspešna zgodba prvega pokala odbojke v Velenju

V Rdeči dvorani Velenje smo v soboto, 11. marca, bili priča pravemu športnemu spektaklu. Na velenjskem parketu sta se namreč odvijali dve finalni tekmi pokala Slovenije v odbojki.

V ženski kategoriji sta se pomerili ekipi Calcit Volley in Nova KBM Branik. V tesnem obračunu so na koncu slavile mariborčanke. Kamničanke so si po slabšem začetku v tretjem in četrtem nizu le priborile izenačenje in tako poskrbele za preobrat, a na koncu so vseeno morale priznati poraz.

Napetost v dvorani je naraščala tudi v moškem finalu kjer sta se pomerili ekipi ACH Volley iz Ljubljane in Calcit Volley iz Kamnika. Kamničani so kmalu ostali brez kapetana Jana Klobučarja, saj se je ta v prvem nizu poškodoval. Kljub temu so z borbeno igro tesno igrali s favoriziranimi Ljubljančani, a na koncu je ACH Volley le povedel in si tako priboril 14. pokalno lovoriko.

Velenje sicer ni znano po odbojki je pa lokalna skupnost ponosna, da so bili izbrani za kraj odbojkarskega spektakla, kar kaže tudi dobra organizacija in sam obisk dogodka. Zadovoljstvo nad spektaklom je ob koncu izrazil tudi generalni sekretar odbojkarske zveze Slovenije in obljubil, da se v Velenje zagotovo še vrnejo.

V dvorani si je pokalni tekmi ogledalo kar 1300 gledalcev. Organizatorja Rdeča dvorana Športno rekreacijski zavod Velenje in Športna zveza Velenje sta ob dogajanju poskrbela tudi za gostinsko ponudbo, plesne vložke in v sodelovanju z različnimi sponzorji tudi za pestre nagradne igre.

Šport velikokrat težko preživi brez gospodarstva, da lokalno gospodarstvo podpira slovenski šport je pokazala tudi podpora Savinsko-šaleška gospodarska zbornica. Ob povabilu direktorja Savinsko-šaleške gospodarske zbornica pa se je dogodka udeležil tudi športni direktor največje akademije na Danskem. Ta je nad Velenjem navdušen in s svojimi učenci že načrtuje obisk.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !