Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  29.05. ob 12:21  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  412

Velenje ostaja prostovoljstvu prijazna občina

images/discussions/1685355695-WeAolL-large.jpg  Z leve: Aleksandra Vasiljević, Renata Rupreht in Marko Pritržnik. - Foto: MOV

Slovenska filantropija v času med 22. in 28. majem organizira Nacionalni teden prostovoljstva, v okviru katerega so v torek, 23. maja, na slovesnosti v okviru Slovenskega dneva v Žalcu razglasili prostovoljstvu prijazne občine 2023. Tudi letos je med prejemniki naziva Mestna občina Velenje. Priznanje sta prevzela podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević in vodja Urada za družbene dejavnosti Marko Pritržnik. Renata Rupreht, občanka velenjske občine, pa je na dogodku prejela posebno priznanje prostovoljke zaposlene v javni upravi.

V Mestni občini Velenje izvajajo številne aktivnosti, s katerimi spodbujajo prostovoljstvo. Med drugim izvajajo projekt Donirana hrana, prevoze s Kameratom, organizirajo večjo čistilno akcijo in nudijo poslovne prostore za brezplačno uporabo in finančno podporo prostovoljskim organizacijam, vsako leto župan Mestne občine Velenje Peter Dermol povabi vse velenjske prostovoljce na sprejem. Pod častnim pokroviteljstvo župana vsako leto razglasijo tudi naj prostovoljce in naj prostovoljsko organizacijo za preteklo leto.

Slovenska filantropija je podala obrazložitvi:

Mestna občina Velenje prejme naziv za vsestransko spodbujanje prostovoljstva in dobro podporo prostovoljskim organizacijam ter razvoju prostovoljstva pri mladih, zaposlovanje mentorjev prostovoljcev, podporo stalnim projektom, ki lajšajo stiske socialno ogroženim, brezplačne prevoze starejših in gibalno oviranih, organizacijo številnih prostovoljskih prireditev, vključno s tradicionalno podelitvijo nazivov naj prostovoljec ter naj prostovoljska organizacija.

Renata Rupreht prejme naziv za izjemno prostovoljsko udejstvovanje na področju dela z mladimi. Renata Rupert je zaposlena na IV. OŠ Celje in večino prostovoljskega dela opravi v Prostovoljnem gasilskem društvu Vinska Gora, kjer je kljub epidemiji z novimi pristopi uspela ohraniti interes in kontinuiteto mladih za prostovoljsko gasilsko delo. Kot bolničarka se je tudi vključila v ekipo prve pomoči za primer nesreč na Rdečem križu - Območnem združenju Velenje in svoje znanje širi preko delavnic in predavanj. V letu 2022 je koordinirala in vodila aktivnosti večdnevne Gasilske olimpijade. Njene besede: »Biti gasilec je čast in odgovornost, pomeni delati za sočloveka. Gasilec ob pozivu ne razmišlja, da bi ostal doma, pravijo celo, da gre gasilec tja, od koder vsi bežijo.«

V petek, 2. junija, bodo ob 17. uri v Vili Bianci pripravili dogodek, na katerem bodo razglasili naj prostovoljca/prostovoljko in ja prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za 2022.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !