Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  01.02. ob 09:12  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  274

Sofinanciranje aktivnosti s področja turizma za večjo prepoznavnost Velenja

images/discussions/1675239176-bL0QyG-large.jpg

Mestna občina Velenje je objavila Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov na področju turizma v Mestni občini Velenje. Vloge sprejemajo do 10. marca do 12. ure.

Na spletni strani Mestne občine Velenje pod rubriko Javne objave in razpisi je objavljen Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov na področju turizma v Mestni občini Velenje za leto 2023. Vloge sprejemajo do 10. marca do 12. ure. Za sofinanciranje programov in projektov turističnih društev namenjajo letos 17.000 evrov, za sofinanciranje programov in projektov turističnih podmladkov pa 4.000 evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje programov in projektov na področju turizma v Mestni občini Velenje z naslednjimi vsebinami:

  • delovanje društva,
  • promocijsko-informativne dejavnosti,
  • dejavnosti na področju ohranjanja naravne in kulturne dediščine,
  • dejavnosti urejanja in varstva okolja, 
  • organizacija izobraževanj, seminarjev, predavanj in delavnic z namenom pospeševanja razvoja turizma,
  • realizacija turističnih projektov. 

S sofinanciranjem programov in projektov s področja turizma želijo na Mestni občini Velenje spodbujati delo z mladimi, ohranjati snovno in nesnovno dediščino ter razvoj trajnostnega turizma tako pri delovanju društev kot pri izvedbi dogodkov in prireditev. 

V lanskem letu je Velenje zabeležilo 27.904 nočitev in 11.691 prihodov, kar je za 70 % več prenočitev oz. 109 % več prihodov kot v letu 2021. Razmerje med domačimi in tujimi nočitvami v Mestni občini Velenje je bilo 28/72 v prid tujim gostom. Povprečna doba bivanja je bila 2,4 dni. Turistični rezultati iz leta 2022 so se približali rezultatom iz leta 2019 oz. obdobja pred pandemijo covid-19.

Eden večjih izzivov v preteklem letu je bil prav gotovo pričetek izvajanja nove strategije razvoja in trženja turizma v Velenju in Šoštanju za obdobje 2022–2027, s ciljem postati najprijaznejša destinacija za družine v Sloveniji. Šaleška dolina je v letu 2022 postala edina vodilna destinacija v Sloveniji, ki ima v zbirki Slovenia Unique Experience kar tri doživetja. Poleg doživetja Velenje Underground sta naziv prejeli še doživetji Skrivnosti potopljenih vasi in Polet v usnjarno Evrope.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !