Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  06.02. ob 10:27  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1614

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 6. februarja 2023

images/discussions/1675673614-PY4RWG-large.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Zoran Stojko.


PROMET
Na področju prometa v preteklem tednu nismo obravnavali hujših prometnih nezgod.

JAVNI RED IN MIR

TOREK

Na Policijski postaji Velenje se je zglasila občanka, ki je bila v jutranjem času na sprehodu s svojim psom na območju Šenbrica v Velenju. V tem času se jima je približal neznan pes, ki je napadel njenega psa. Med branjenjem svojega psa jo je neznani pes ugriznil v roko. Zoper lastnika psa bomo izvedli prekškovni postopek po Zakonu o zaščiti živali.

V Velenju smo imeli v postopku občana, ki je imel pri sebi prepovedano drogo. Po prejeti analizi sledi zoper njega prekrškovni postopek.

SREDA

Na Policijsko postajo Velenje smo prejeli klic občana Šoštanja, da sta neznanca odvrgla smeti v jezero v Šoštanju. Na kraju smo ugotovili identiteto neznancev, zoper njiju bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA

TOREK

Na Policijsko postajo smo prejeli klic občana iz Škal, ki je naznanil, da mu je neznani storilec odtujil cca 3-4 metre drv. Zoper storilca še zbiramo obvestila, podana pa bo kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PETEK

Imeli smo v postopku občana zaradi kršitve cestno prometnih prekrškov. V postopku s policisti je občan pričel kršiti javni red in mir in ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zaradi česar je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Z ravnanjem policistov se občan nikakor ni želel sprijazniti, nakar je pričel policistom tudi groziti. Zoper občana še zbiramo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Na Policijski postaji se je zglasil mladoletnik, ki je prišel v spor z občanom iz območja Šoštanja. Ob tem so bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja grožnje. Po zbranih obvestilih bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V nočnem času smo intervenirali v lokalu v Velenju. Obveščeni smo bili o sumu storitve kaznivega dejanja grožnje. V razgovoru smo sprejeli dve kazenski ovadbi, zoper osumljenca pa bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Kasneje smo v istem lokalu občanu zasegli prepovedano drogo. Po prejeti analizi zoper omenjenega sledi prekrškovni postopek.

V preteklem tednu smo obravnavali dve tatvini kozmetičnih izdelkov v trgovini s kozmetiko v Velenju. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

SOBOTA

Po klicu občanke z območja Šmartnega ob Paki smo na kraju ugotovili, da je prišlo do medvrstniškega nasilja med dvema dijakinjama. Zoper osumljenko še zbiramo obvestila, kazenska ovadba pa bo po končanem zbiranju obvestil odstopljena na pristojno tožilstvo.

SVETOVANJE

Pri našem delu se pogosto srečujemo s prijavami občanov, da so pozabili denar na bankomatu. Prav tako beležimo tudi primere, ko se na nas obrnejo občani, ki na bankomatu denar najdejo. Ne bo odveč opozorilo naključnim najditeljem, da v primeru, če najdeno stvar zadržijo in je ne priglasijo na Policiji kot najden predmet, saj s tem storijo kaznivo dejanje Zatajitve po čl. 208/V Kazenskega zakonika. Občanom pa svetujemo, da so pri opravljanju dvigov pozorni, da ne prihaja do tega, da po dvigu denarja zaradi naglice denar pozabijo vzeti.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !