Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  23.01. ob 13:58  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1702

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 23. januarja 2023

images/discussions/1674472725-EGOERY-large.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

PONEDELJEK

Zjutraj smo v Hudi luknji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi neprimerne hitrosti voznika. Izdali smo mu plačilni nalog.

Popoldan smo na parkirnem prostoru na Kidričevi cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer pa je očividec videl pobeglo vozilo in si zapisal registrsko številko. Opravili smo ogled kraja prometne nesreče, sledi še razgovor z voznikom pobeglega vozila in nato bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek, zaradi nepravilnega premika in pobega s kraja prometne nesreče.

Ob 16.34 uri smo bili s strani zdravstvene organizacije obveščeni, da je pri njih oseba, ki je poiskala  zdravniško pomoč in je bila udeležena v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je bila oseba zjutraj udeležena v prometni nesreči, kjer sta se z drugim udeležencem dogovorila glede krivde in škode vendar pa je kasneje zaradi poškodb obiskala zdravnika. Opravili smo ogled kraja in vozil ter bomo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek zaradi prekratke varnostne razdalje.

PETEK

Popoldan smo v Paki pri Velenju obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal s ceste. Izdali smo mu plačilni nalog.

Nato smo bili obveščeni, da je pri Momaxu prišlo do prometne nesreče, kjer je bilo udeleženih več vozil v verižnem trčenju. Na kraju smo ugotovili, da so bila udeležena 4 vozila in nihče ni bil telesno poškodovan. Dvema voznikoma smo izdali plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje.

SREDA

Ob 00.30 uri smo v Črnovi obravnavali prometno nesrečo, pri kateri je zaradi neprimerne hitrosti voznika osebnega avtomobila ta zapeljal s ceste. Izdali smo mu plačilni nalog.

PETEK

Zjutraj smo v Šoštanju opravili ogled kraja prometne nesreče s telesnimi poškodbami, kjer je voznica vozila trčila v peško. Povzročiteljici smo zaradi izsiljevanja peške izdali plačilni nalog.

Ob 11.00 uri smo na Šaleški cesti zaradi neupoštevanja prometne signalizacije obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročiteljici smo izdali plačilni nalog.

NEDELJA

Popoldan smo na Šaleški cesti obravnavali prometno nesrečo, katero je zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil voznik osebnega avtomobila. Ugotovili smo tudi, da je vozil pod vplivom alkohola. Na kraju smo mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu zaradi obeh kršitev izdali plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Popoldan smo na Kersnikovi cesti občanu zasegli neznano zeleno rastlino, za katero sumimo, da je droga »trava«.  Zaseženo rastlino smo poslali na analizo in ko bomo prejeli pozitivne ugotovitve, bomo zoper občana uvedli prekrškovni postopek.

SREDA

Popoldan smo bili s strani občana obveščeni, da je ženska na šoli v Velenju verbalno napadla njegovega otroka. V zvezi s prekrškom bomo zoper ženske uvedli prekrškovni postopek.

Malo pred polnočjo smo bili obveščeni o glasni glasbi v enem izmed lokalov v Velenju. Na kraju smo dejansko ugotovili, da gre za preglasno glasbo in bomo zoper odgovorne osebe uvedli prekrškovni postopek.

ČETRTEK

Ob 13.40 uri smo občanu zasegli neznano zeleno rastlino, za katero sumimo, da je droga  »trava«.  Zaseženo  stvar  bomo poslali v analizo in ko bomo prejeli pozitivne ugotovitve, bomo zoper občana uvedli prekrškovni postopek.

Popoldan smo bili obveščeni o nahajanju več sumljivih oseb na Šaleški cesti. Na kraju smo ugotovili identiteto več tujcev, kjer pa je bilo ugotovljeno, da beračijo. Zaradi njihovega nasilnega oz. vsiljivega beračenja smo izrekli mandatne kazni oz. globe, katere so tujci tudi poravnali.

PETEK

Zvečer smo posredovali v lokalu v Velenju, kjer je gost lokala izzival k pretepu drugega gosta. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

TOREK

Zjutraj smo bili obveščeni o tatvini zastav izpred ene izmed šol v Velenju. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec odtujil tri zastave. V zvezi s tatvino še zbiramo obvestila.

Popoldan smo na območju Šmartinskih Cirkovc obravnavali kaznivo dejanje, poškodovanje tuje stvari, kjer je zaenkrat neznani pes neznanega lastnika poškodoval sedem damjakov.

Popoldan smo v naselju Gorenje obravnavali delovno nesrečo, kjer je delavec zaradi lastne napake padel z lestve in se lahko telesno poškodoval. O dogodku bomo obvestili pristojno tožilstvo.

Zvečer smo na Gorici obravnavali tatvino, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznanec iz odklenjenega vozila odtujil več stvari. Za storilcem še zbiramo obvestila.

Ob tem bi občane opozoril na samozaščitna ravnanja in sicer, da morajo svoja vozila zakleniti, kakor tudi predmete v vozilu ne puščajo na vidnih mestih.

SREDA

Dopoldan smo bili obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine v Velenju. Pri pregledu posnetka varnostnih kamer je bilo ugotovljeno, da je zaenkrat še neznana ženska odtujila več artiklov. V zvezi kaznivega dejanja oz. odkritja neznane ženske še zbiramo obvestila.

ČETRTEK

Zvečer smo v trgovini v Velenju obravnavali tatvino, kjer je varnostnik zalotil osebo. Zoper njega bomo podali kazensko ovadbo.

PETEK

Dopoldan smo na gradbišču na Konovem obravnavali vlom, kjer je neznani storilec odstranil ograjo in iz gradbišča odtujil več gradbenega materiala.

Okoli 20.05 ure smo v Bevčah obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini, kjer je partner vršil nasilje nad partnerko. Osumljenemu smo na kraju izrekli ukrep prepovedi približevanja in bomo zoper njega podali tudi kazensko ovadbo.

SOBOTA

Popoldan smo na Kardeljevem trgu obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini, kjer je sin vršil psihično in fizično nasilje nad starši. Osumljenemu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bomo podali tudi kazensko ovadbo.

Ponoči smo na Tomšičevi cesti v Velenju obravnavali kršitev, kjer se je občan nedostojno vedel do svoje prijateljice. Izdali smo mu plačilni nalog.

SVETOVANJE

Opozorili bi voznike vozil, da morajo z vozil preden gredo na vožnjo očistiti sneg oz. led, saj bodo le tako lahko varno vozili po cesti. Prav tako bi tudi opozorili, da vozniki vožnjo vozila prilagodijo razmeram na cesti.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !