Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  20.06. ob 14:11  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  3524

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 20. junij 2022

images/discussions/1655727100-XGxlNG-large.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Zoran Stojko.


PROMET:

V ponedeljek smo obravnavali prometno nezgodo v križišču Vodnikove in Kidričeve ceste v Velenju. Voznik osebnega avtomobila je trčil v voznika motornega kolesa, ki je ob trku zadobil telesne poškodbe. Do nezgode je prišlo zaradi nepravilnega razvrščanja voznika osebnega avtomobila v križišču, kateri je z zadnjim desnim bokom trčil v voznika motornega kolesa. Poškodovani je bil oskrbovan v bolnišnici. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

V torek smo bili obveščeni o prometni nezgodi na relaciji Šoštanj - Zavodnje, cesta čez Sleme. Do trčenja je prišlo med voznico motornega kolesa in tovornim vozilom. Na kraju smo ugotovili, da voznica ni bila huje telesno poškodovana, vzrok nezgode pa je bila neprilagojene hitrosti voznice motornega kolesa. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V petek smo pri kontroli prometa v Vinski gori ustavili voznika osebnega avtomobila, pri katerem smo ugotovili, da je v cestnem prometu vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, svoje ravnanje pa bo moral zagovarjati na sodišču.

JAVNI RED IN MIR:

V sredo smo intervenirali v Podkraju pri Velenju, kjer sta se soseda sprla zaradi dovozne ceste. Ob tem so bile izrečene tudi težke besede z vsebino rasne nestrpnosti, tako da je bil kršitelju izdan plačilni nalog. Glede ceste pa bosta spor morala reševati na sodišču.

KRIMINALITETA:

V torek smo intervenirali pred okrepčevalnico v Velenju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prepira in pretepa med znancem. Glede na način obračunavanja, smo zadevo obravnavali kot kaznivo dejanje nasilništva. Eden izmed udeležencev – oškodovanec je zadobil telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico. Udeleženca bosta spor reševala na sodišču.

V istem večeru je prišlo do prepira še v eni okrepčevalnici v Velenju, kjer je gost grozil zaposlenemu. Zoper kršitelja sledi kazenska ovadba zaradi izrečenih groženj.

V sredo smo bili obveščeni o nenavadnem agresivnem ravnanju moškega v bližini avtokampa ob Velenjskem jezeru. Na kraju smo ugotovili, da je bil pijan moški agresiven do svoje punce in prijateljev. Zoper omenjenega smo morali odrediti pridržanje in mu izreči ukrep prepovedi približevanja. Svoje ravnanje bo tako zagovarjal na sodišču.

V petek ponoči smo posredovali na Kardeljevem trgu v Velenju, kjer je moški napadel drugega moškega s kladivom. Predmet napada smo zasegli, dejanje pa obravnavali kot kaznivo dejanje nasilništva.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !